Coworking in Antwerpen, Gent en Brussel: 3 spaces-to-be!

09 februari 2017 door Evelien Verschroeven

co-working spaces

Enkele jaren geleden kon je ze op één hand tellen, maar tegenwoordig vind je coworkingspaces in alle grote Vlaamse steden. In ons e-book over coworking maakten we alvast een selectie van 25 topspots voor ondernemers, waaronder ook deze drie inspirerende ‘flexplekken’ in Antwerpen, Gent en Brussel.

1. BurooZ (Antwerpen)

BurooZ

Niet ver van het MAS op het Eilandje, in de bruisende stadsbuurt Antwerpen 2060, vind je BurooZ: een coworkingspace voor creatieve starters en kleine ondernemingen.

Wat biedt en kost de plek?

 • Snel internet, een grote coworkingruimte, drie vergaderzalen, fris- en warme drankjes, een douche, een uitgeruste keuken en een tuinterras met loungehoek.
 • De prijzen variëren van 90 euro voor 20 uur per maand tot 325 euro voor een fulltime vaste stek. Ben je starter? Dan geniet je het eerste anderhalf jaar van een voordeeltarief
Waar en wanneer?
 • Duboisstraat 50, 2060 Antwerpen
 • Elke werkdag van 9u tot 18u
Ook te vinden in ’t Stad én onze gids: Bar d’Office, House of APE, Plastron, Zolder, Startbloc en De Wolkammerij.

2. Ajuinlei 1 (Gent)

Ajuinlei 1Met zijn locatie in het oude stadscentrum van Gent is Ajuinlei 1 een erg toegankelijke werkplek voor startende ondernemers. Het openbaar vervoer zet je praktisch af aan de voordeur.

Wat biedt en kost de plek?

 • Een uitgeruste werkplek met eigen opbergmogelijkheden, toegang tot de vele vergaderzalen en keuken- en douchefaciliteiten.
 • Speciaal voor starters is er het groeiatelier: via seminaries, workshops en netwerkevenementen onder leiding van experts worden ondernemers geïnspireerd en begeleid.
 • Tarieven variëren volgens aanvraag.
Waar en wanneer?
 • Ajuinlei 1, 9000 Gent
 • De hele week toegankelijk voor wie er iets huurt
Ook in Gent én onze gids: FloatingDesk, LikeBirds en Studio Massis.

3. Bon Jour (Brussel)  

Bon Jour

Deze flexplek ligt in het hartje van de Europese wijk in Brussel en huist verschillende profielen: designers, fotografen, consultants en lobbyisten vinden er hun gading. De plek spreekt, dankzij zijn ligging en vlotte bereikbaarheid, heel wat internationale ondernemers aan.

Wat biedt en kost de plek?

 • Wifi, uitgeruste werkruimtes met printer en kopieermachine, een keuken vol fruit en snoepgoed en de mogelijkheid om er je post te laten arriveren.
 • Bon Jour biedt doorheen het jaar heel wat professionele workshops en seminaries aan. Als starter kan je er sessies volgen rond ‘spreken in het openbaar’, fotografie en online branding.
 • De tarieven variëren van 11 euro voor een coworkingsessie van 5 uur tot 210 euro voor 200 uren coworken.

Waar en wanneer?

 • Scepterstraat 57 C, 1050 Brussel
 • Elke weekdag van 9u tot 19u
Ook te vinden in onze hoofdstad en gids: Betacowork, Factory Forty, Co-Station, Transforma BXL, The Loft, The Library en The Mug.

Meer flexplekken checken?

In ons gratis e-book over coworking ontdek je de beste coworkingspaces in Antwerpen, Brugge, Brussel, Genk, Gent, Hasselt, Leuven en Mechelen.

Coworking: waar kan je terecht?
Evelien Verschroeven

Geschreven door Evelien Verschroeven

Evelien heeft meer dan 10 jaar ervaring in het coachen van starters, start-ups en teams waardoor ze een breed inzicht heeft gecreëerd in de opstart en doorgroei fase van de start-ups. Haar sterke punt is de coaching op de ondernemer, de founders of het start-up team. Haar passie ligt bij innovatie, ondernemerschap en co-creatie. Ze beschikt over eens groot netwerk binnen het ecosysteem van start-ups in Vlaanderen en Brussel en legt voor Xerius de brug naar deze dynamische starterswereld.

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger