<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1807140382886183&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Aanmelden Xerius Drive >

Hoe scoort mijn site hoger in Google? 6 SEO-tips voor starters

27 februari 2017 door Dennis De Smedt

online aanwezigheid versterken

Heel wat starters zwieren in ijltempo hun site online om zo meer klanten te versieren. Helaas is een online aanwezigheid nog lang geen garantie op bezoekers. Zoekmachines zoals Google hanteren namelijk een ingenieus algoritme, dat je site gaat ranken volgens verschillende criteria. Hoe je daar het best op inspeelt en je site op die manier hoger doet ranken in Google, ontdek je in deze blogpost.

Om je site hoger te krijgen in Googles zoeklijst kan je gebruikmaken van zogeheten ‘SEO’-technieken, waarbij SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’ of zoekmachine-optimalisatie. Er wordt wel eens beweerd dat enkel webwizards thuis zijn in deze mysterieuze materie, maar laat je vooral niets wijs maken. Ons gratis e-book met de volgende tips toont hoe je zelf je SEO-skills snel bijspijkert.

1. Zoekwoorden zijn key

‘Keywords’ of zoekwoorden zijn de termen die mensen in zoekmachines ingeven om er meer informatie over te vinden. Websites die deze termen vaker aanhalen, zullen door Google eerder voorgesteld worden in de zoeklijst. Via de Google Keywordplanner kan je nagaan welke woorden je potentiële klanten het vaakst googelen, om ze vervolgens in je webteksten te verwerken.

2. Maak werk van meta-informatie

Met ‘meta-informatie’ worden de meta-titel en meta-beschrijving van je website bedoeld: de kop en beschrijving van je site die je in de zoeklijst van de zoekmachine ziet verschijnen. Een goede meta-titel bevat idealiter niet meer dan 66 tekens en bevat vooraan de relevante zoekwoorden. Een doeltreffende meta-beschrijving gaat niet over de 160 karakters en geeft in een tweetal zinnen de kernboodschap mee.

In het e-book over SEO vind je zowel een template als voorbeeld van een meta-beschrijving terug.

3. Blog away

Steeds meer websites wagen zich aan een eigen blogkanaal. En terecht, want bloggen helpt je …

  • inhoud te maken die toegespitst is op keywords die relevant zijn voor jouw zaak.
  • klanten werven: weet je blog te bekoren, dan klikken lezers vaak door naar je site.
  • je vindbaarheid verbeteren: in je blog kan je regelmatig verwijzen naar je site.
  • autoriteit opbouwen: door expertise te delen, profileer je jezelf als dé kenner van je markt.

4. Soigneer de structuur

SEO gaat trouwens verder dan keywords zoeken en daar je webteksten op afstemmen. Zoekmachines beoordelen ook de structuur van je website: het aantal onderliggende pagina’s, het aantal interne links, de grootte van je afbeeldingen en video’s, de laadsnelheid, de mate van ‘responsiveness’ (is je site wel mobiel te raadplegen?) en ga zo maar door.

5. Verspreid je site

Door ook andere kanalen te benutten, doe je je site beter scoren. Met een Google Mijn Bedrijf-account zet je je zaak letterlijk op de kaart in Google Zoeken en Google Maps. Daaraan kan je dan weer Google+ koppelen om je bedrijf lokaal sterker te verankeren. Je vindbaarheid opmeten kan met de Google Search Console en ook sociale media helpen je om makkelijker vindbaar te zijn in zoekresultaten.

6. Doe aan linkbuilding

‘Linkbuilding’ is de actie waarbij je externe webpagina’s doet linken naar jouw website, om zo je vindbaarheid in zoekmachines te vergroten. Zo kan je je site laten registeren op de website van lokale organisaties of verenigingen, of van trefwoordrelevante webgidsen. Op sommige sites, zoals www.2link.be of www.startpagina.be kan je alvast makkelijk een link naar jouw website voorstellen.

De SEO-smaak te pakken?

Ons gratis e-book maakt je wegwijs in de wondere wereld van zoekmachineoptimalisatie. We lichten je enkele tools toe en doen je handige templates cadeau. Zeker eens het induiken waard, dus!

Download hier je gratis e-book, en start vlot met SEO.

Dennis De Smedt

Geschreven door Dennis De Smedt

Als content marketeer maakt Dennis deel uit het van het marketing team binnen Xerius. Is hij niet druk bezig met het plannen van de volgende marketing campagne, dan vind je hem terug diep in de boeken, films of muziek, of op de weg tijdens het lopen.

Download nu je ebook - basistechnieken SEO

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger