<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1807140382886183&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Aanmelden Xerius Drive >

Hoe selfmade woman Isabelle een verzorgingslijn uitbracht

14 november 2017 door Evelien Verschroeven

isabelle ulenaers self ondernemer

“Mijn vader was een ondernemer die vroeger sneeuwmannen met mij maakte in de tuin. Ik wil en kan hetzelfde doen met mijn dochter.” Aan het woord is Isabelle Ulenaers, voormalig business consultant en nu ondernemer met een eigen huidverzorgingslabel. Het gebrek aan natuurlijke ingrediënten in huidcrèmes was voor Isabelle de trigger om een eigen merk op de markt te brengen. Nadat ze in contact kwam met begeesterde CEO’s, besloot ze om haar droom na te jagen.

Wat? Self, een huidverzorgingslabel met 100% natuurlijke producten.

Wie? Isabelle, oprichtster skincaremerk Self.

Intuïtief met een zin voor avontuur en een verlangen om mensen te helpen, zo  omschrijft Isabelle zichzelf. Opgegroeid in een familie van ondernemers ging ze eerst aan de slag als zelfstandig consultant. Daarnaast interviewde ze als doctoraatstudente menig gedreven CEO, hierdoor werd haar ondernemingszin aangewakkerd. Ze nam het heft in eigen handen toen ze merkte dat meerdere ‘natuurlijke’ huid crèmes niet aan haar verwachtingen voldeden. “Ook voor mijn dochtertje, die zelf kampt met een gevoelige huid.”

Vanwaar het initiatief om een verzorgingslijn uit te brengen?

Ik heb ondernemersbloed door mijn aderen stromen. Zowel mijn vader als enkele ooms waren zelfstandigen. Zelf studeerde ik psychologie omdat ik wou weten hoe de menselijke geest in elkaar zit. Daarna ben ik zelfstandig consultant geworden, als klinisch- en arbeidspsycholoog. Maar het ondernemersvuur in mij bleef branden. Eind 2014 startte ik ook mijn doctoraat. Hiervoor interviewde ik CEO’s over hoe ze conflicten met hun Raad Van Bestuur oplosten. Door in contact te komen met gepassioneerde bedrijfsleiders, werd dat vuurtje in mij een steekvlam.

Ik wist meteen met welk product ik wou ondernemen. In het verleden was ik immers al een aantal keer teleurgesteld door ‘volledig natuurlijke’ verzorgingsproducten. Daarbovenop heeft mijn dochtertje een gevoelige huid. Die twee factoren zetten mij aan om zelf een verzorgingslijn met 100% natuurlijke ingrediënten op de markt te brengen. Ik heb daarbij niet gekeken naar de productiekosten. Mijn focus lag op het effect van de crème: een eeuwig jonge huid.

Hoe verliep de overstap van consultant naar ondernemer?

Op basis van mijn psychologische achtergrond doopte ik mijn verzorgingslijn ‘Self’. Ik vind het immers heel belangrijk dat mensen zorg dragen voor zichzelf. De eerste 2 jaar was ik bezig met het ontwikkelen van het merk en was er geen vuiltje aan de lucht. Tot ik in januari 2016 enkele tegenslagen op korte tijd te verwerken kreeg. Zo ondervond ik problemen met mijn website en werden er drukfouten gemaakt op de crèmepotten. Maar die tegenvallers horen bij het ondernemerschap. Ik amuseer me nog steeds!

In welke fase zit je project nu?

Ik beschouw het ondernemerschap als een trap die je stap per stap beklimt. Ooit stond ik op het gelijkvloers, nu heb ik een website en ligt mijn product in een tiental winkels. Ook heb ik veel Belgische persaandacht gekregen. Hopelijk volgt Nederland! En hoewel ik als ondernemer niet veel vrije tijd heb, blijf ik in de eerste plaats een moeder. Mijn vader maakte vroeger sneeuwmannen met mij in de tuin. Ik wil en kan hetzelfde doen met mijn dochter.

Ik was eerst wel wat onzeker over de toekomst. Gaat mijn product renderen? Pak ik het wel goed aan? Gelukkig kwam ik via via in contact met Netwerk Ondernemen. Zij helpen mij bij heel wat kwesties. Bovendien kan ik er aan zelfreflectie doen en mijn idee uitwerken.

Heb je nog tips voor andere ondernemers? 

Praat met andere starters, mij helpt dat het meest vooruit. Je leert enorm van meer ervaren ondernemers. Belangrijk is wel dat je het echte verhaal, en niet de verbloemde versie te horen krijgt. Bij Netwerk Ondernemen kwam ik bijvoorbeeld in contact met Dries Boven van Luxury For Men. Dankzij hem heb ik nu een goed online team waarin ik in geloof.

Evelien Verschroeven

Geschreven door Evelien Verschroeven

Evelien heeft meer dan 10 jaar ervaring in het coachen van starters, start-ups en teams waardoor ze een breed inzicht heeft gecreëerd in de opstart en doorgroei fase van de start-ups. Haar sterke punt is de coaching op de ondernemer, de founders of het start-up team. Haar passie ligt bij innovatie, ondernemerschap en co-creatie. Ze beschikt over eens groot netwerk binnen het ecosysteem van start-ups in Vlaanderen en Brussel en legt voor Xerius de brug naar deze dynamische starterswereld.

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger