<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1807140382886183&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Aanmelden Xerius Drive >

Fiscale optimalisatie voor zelfstandigen: 5 tips en een voorbeeld

07 mei 2018 door Daan Weigand

Op hoge winst betaal je dito belastingen. Gelukkig bestaan er een aantal manieren om – binnen de wettelijke grenzen – je winst wat te drukken, en zo op het einde van de rit meer nettoloon en/of andere fiscale voordelen over te houden. Deze 5 interessante opties zijn alvast het overwegen waard.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Ziek of arbeidsongeschikt als zelfstandige: wat nu?

10 mei 2017 door Toon De Schutter

Als startende ondernemer ben je druk bezig met je businessplan, boekhouder en eerste klanten. Aan verzekeringen denk je misschien nog niet, maar net daar ontstaat gevaar. Iedereen kan plots uitvallen door een ziekte of ongeval en als zelfstandige krijg je maar een bescheiden uitkering van je ziekenfonds. Hoe je wél de nodige extra bescherming inbouwt, illustreren we je met dit plausibel scenario.

De hoofdrol is ons verhaal is weggelegd voor Eva, 26 jaar jong en net gestart als psychologe. Op aanraden van haar ouders besluit ze om zich tegen mogelijk inkomstenverlies te beschermen met een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ze gaat te werk in drie stappen:

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Welke verzekeringen sluit je af als zelfstandige?

02 februari 2015 door Kathleen De Buyzer

Ondernemen is je eigen boontjes doppen: dat betekent je eigen koers kunnen varen, maar dus ook jezelf voldoende beschermen tegen risico’s. Een tegenslag zit immers in een klein hoekje, en mag natuurlijk nooit de doodsteek voor je zaak betekenen. Hieronder vind je een overzicht van je verplichte verzekeringen, maar ook een lijst met bijzonder nuttige – haast even belangrijke – verzekeringen. 

Het valt niet te onderschatten: in 20 jaar tijd is het aantal arbeidsongeschikten in België maar liefst verdubbeld. Onder hen bevinden zich ook heel wat zelfstandigen, voor wie – als ze zich daar niet tegen beschermen – daarbovenop de financiële kater dreigt. Je maandelijkse kosten verdwijnen namelijk niet (denk aan je medische, persoonlijke en beroepskosten) en met alleen je bescheiden wettelijke uitkering kom je moeilijk rond. Deze verzekeringen helpen je wél de nodige bescherming inbouwen:

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

[fa icon="comment"] 0 Reacties

Geschreven door

Gratis e-book: In 4 stappen naar een topidee

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger