<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1807140382886183&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Aanmelden Xerius Drive >

Prijszetting: welke methode is ideaal voor jou?

20 december 2017 door Peter Forceville

Hoeveel ben je waard? Naast een tv-programma waarbij men streeft naar zoveel mogelijk nullen vóór de komma, is dit een vraag waar veel starters mee worstelen. Begrijpelijk: prijszetting ís soms een taaie brok. Enerzijds verwachten klanten iets voor een bepaald budget, anderzijds heb je je eigen kosten en inkomsten. Gastblogger en prijsexpert Peter Forceville schept klaarheid.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Vijf stappen om je freelance tarief te bepalen

22 maart 2017 door Youssef Deconinck


Als zelfstandige hak je knopen door met de regelmaat van de klok, maar beslissingen over geld zijn vaak de moeilijkste. Zeker freelancers denken bij ‘de juiste prijs’ vooral niét aan een spelshow. Dat de concurrentie groot én gretig is, vormt een reden te meer om je freelance tarief al van bij de start zorgvuldig te bepalen.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Omgaan met concurrentie: 9 manieren om eruit te springen

22 februari 2017 door Nik Tilkin

Ronaldo zou dezelfde voetballer niet zijn, mocht er geen Messi op deze aardbol rondlopen. Beide balvirtuozen hebben elkaar nodig om het beste uit zichzelf te halen. Een treffend voorbeeld van hoe concurrentie stimulerend werkt. Hetzelfde geldt voor ondernemers: de dag dat je een aanval vanuit de flanken moet incasseren, is er geen reden tot paniek. Integendeel, omarm die concurrentie en zie er de voordelen van in.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Plak de juiste prijs op je product en dienst

11 januari 2017 door Hans Hermans


Hoeveel vraag je per uur? Hoeveel kost jouw product? Geef je korting? Heel wat starters hebben het moeilijk met deze vragen. Wij, Belgen praten al niet graag over geld, laat staan dat we onze prijs zonder blikken of blozen op tafel durven leggen.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Hoe bepaal je de beste prijs voor je product? Mira van Atelier Feryn vertelt.

23 november 2015 door Britt Marlier

Alles begint met een idee. Toch is een idee alleen niet voldoende om op lange termijn succes te boeken. Het opstellen van een businessplan, het aantrekken van de juiste klanten én last but not least het bepalen van een correcte prijs behoren allemaal tot het ondernemingsproces. Dit laatste brengt bij veel starters heel wat onzekerheid teweeg. Ook de zussen Feryn moesten een juiste prijs bepalen voor hun handtassen. Mira vertelt hoe de handtassen van Atelier Feryn een correct prijskaartje kregen.  

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Lean starten: wat hebben we geleerd? Round-up met gratis e-book!

08 oktober 2015 door Frederik De Schrijver

In juli dompelde gastblogger Omar Mohout ons drie weken lang onder in de wereld van de lean start-up. Gemist door je reis? Over het hoofd gezien tijdens je zomerpitstop? Of er slechts even van genipt omdat een terras met gin-tonic lonkte? Geen nood: dit gloednieuwe e-book verzamelt zijn inzichten en doet er nog een schep inspirerende voorbeelden bovenop.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

[fa icon="comment"] 0 Reacties

Geschreven door

Gratis e-book: In 4 stappen naar een topidee

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger