<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1807140382886183&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Aanmelden Xerius Drive >

Hervorming van het vennootschapsrecht: wat verandert er?

22 februari 2018 door Sara Heemskerk

Vennootschapsrecht, niet de meest sexy materie om je als startende zelfstandige op te focussen. Toch ben je maar beter op de hoogte van de nakende hervorming. Zo kan je namelijk doordachter de juridische vorm van je onderneming bepalen: want ga je voor een eenmanszaak of – met de wijzigingen in het achterhoofd – toch al voor een vennootschap? Dit overzicht helpt je je keuze te verfijnen.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Zelfstandige worden in eenmanszaak of vennootschap? De voor- en nadelen op een rij

10 januari 2018 door Sara Heemskerk

Zelfstandige worden is knopen doorhakken. Een van de de eerste en belangrijkste beslissingen die je moet nemen als je zelfstandige wordt, is de keuze voor de ondernemingsvorm van je bedrijf: eenmanszaak of vennootschap. Om je te helpen bij je keuze, zetten we de verschillen voor je op een rijtje.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Wat houdt een maatschap als ondernemingsvorm concreet in?

23 januari 2017 door Pieter Devloo

Een maatschap voor je eigen zaak: heel vaak komt deze ondernemingsvorm niet voor. Toch kan het een interessante piste zijn voor tijdelijk samenwerkende ondernemers, ook wel ‘maten’ genoemd. Maakt onbekend onbemind? Accountant en gastblogger Pieter Devloo doet twee maatschapsvormen uit de doeken, met elk hun voor- en nadelen.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

De starters-bvba: hoe interessant is deze vennootschapsvorm?

21 november 2016 door Jeroen Kegeleers

De benaming doet vermoeden dat de starters-bvba op maat geknipt is voor beginnende ondernemers. En toch. Erg populair is deze relatief recente vennootschapsvorm niet. Maakt onbekend onbemind? Of schuilen er effectief addertjes onder het gras? De s-bvba onder de loep.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Je bedrijf starten met vrienden of familie: een droomhuwelijk?

14 december 2015 door Danny De Pourcq

Met vrienden en familie ga je wandelen, niet handelen. Het is een boutade, weliswaar met een grond van waarheid. Collega Evelien stipte dit al aan in haar blogpost over klassieke startersvalkuilen. En toch. Wat als je net met je zus, broer of beste vriend een rendabel businessidee hebt uitgebroed? En wat als jullie ondernemingsskills elkaar perfect aanvullen? In dat geval: doen! Al sta je best wat langer stil bij de manier waarop.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Zelfstandig boekhouder of accountant worden: alles wat je moet weten

11 mei 2015 door Danny De Pourcq

De finesses van de fiscaliteit ken je als geen ander. Je weet uiteraard ook dat je financiële kennis van pas zal komen bij de opstart als ondernemer. En toch: om zélf zelfstandig boekhouder of fiscalist te worden, dien je rekening te houden met nog tal van andere zaken. Dit handige overzicht helpt je snel verder.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Zelfstandig verpleegkundige worden: alles wat je moet weten

04 mei 2015 door Marc Hellemans

Je diploma verpleegkunde heb je op zak. En je deed ook al wat ervaring op. Dan is starten als zelfstandig verpleegkundige misschien wel iets voor jou. Je combineert vrijheid met flexibiliteit én bouwt intussen een vertrouwensband op met patiënten. Maar hoe begin je eraan? Wat met statuten, erkenningen, formaliteiten en beroepsverenigingen? Dit overzicht helpt je snel verder.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Kies jouw vennootschapsvorm

21 november 2014 door Hans Hermans


Je staat voor massa's moeilijke keuzes wanneer je besluit de sprong naar het ondernemerschap te wagen. Neem je tijd om je grondig te informeren, om je bedenkingen met experts door te praten en de knopen door te hakken. Zowel verkeerde als goede keuzes hebben hun invloed op de komende jaren.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

[fa icon="comment"] 0 Reacties

Geschreven door

Gratis e-book: In 4 stappen naar een topidee

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger