Overbruggingsrecht aanvragen voor uw klant

Beantwoordt uw klant aan de voorwaarden om overbruggingsrecht te krijgen? Dan dient u als boekhouder of accountant op deze pagina eenvoudig een aanvraag in. Wij brengen daarna de betaling in orde.

Hoe vraagt u het overbruggingsrecht aan voor uw klant?

Is uw klant aangesloten bij Xerius? Dan kunt u een aanvraag doen via het webformulier hieronder. ;

Bij de uitbetaling kiezen we het rekeningnummer waarmee uw klant zijn laatste sociale bijdragen betaalde. Dat rekeningnummer vindt u ook terug in XeriusDesk. 

  1. Ga naar het overzicht van de sociale bijdragen van uw klant. 
  2. Klik op het oogje naast “totaal ontvangen”. 
  3. Er opent een pop-up-scherm met een overzicht van de betalingen van dat jaar en het rekeningnummer vanwaar de betaling komt.

Wilt uw klant de uitkering op een ander rekeningnummer ontvangen? Laat hem of haar dan zelf een aanvraag doen via deze pagina. Uw klant zal zich om veiligheidsredenen moeten identificeren via itsme, Xerius unieke code of e-ID.
Bent u geen boekhouder of accountant?

En wilt u voor uzelf overbruggingsrecht aanvragen? Gebruik dan het beveiligde aanvraagformulier dat u vindt op deze pagina.

Via het webformulier komt uw aanvraag automatisch bij het juiste kantoor terecht. Ziet u een bedankt-bericht nadat u op verzenden hebt geklikt? Dan verwerken we uw aanvraag en volgt er zeker nog een bevestiging via e-mail naar uw klant. Check daarvoor ook even uw map met ongewenste mails.

Technisch probleem ?

We stellen een probleem vast bij het gebruik van Safari (iPad, iPhone, MacBook), waarbij de verzendknop dienst weigert. Gebruik daarom Google Chrome als webbrowser voor het invullen van het formulier, dat geeft het beste resultaat.

Zit u nog met een vraag over het overbruggingsrecht? Neem zeker een kijkje op de pagina waar we de meest gestelde vragen voor u verzamelen.

Naar de meest gestelde vragen

Aanvraag overbruggingsrecht

Ieder sociaal verzekeringsfonds kan enkel het overbrugginsrecht voor zijn eigen klanten in orde brengen. Vraag daarom het overbruggingsrecht aan bij het sociaal verzekeringsfonds waar uw klant is aangesloten.

Persoonlijke informatie van uw klant

11 cijfers die u vindt op de achterkant van de identiteitskaart

Uw klant zijn situatie

U kan geen ziekteuitkeringen combineren met het overbruggingsrecht. Gelieve contact op te nemen met uw ziekenfonds.

Vul een bedrag in euro in.

Vul een bedrag in euro in.