Coronamaatregelen: regel hier alles voor uw klant

Op deze pagina groeperen we voor u alle invulformulieren in verband met de coronamaatregelen van de overheid. Met uw inloggegevens voor Samen Wondernemen brengt u voor uw klanten het nodige in orde op een eenvoudige en veilige manier

Overbruggingsrecht

Aanvraag overbruggingsrecht voor september, oktober, november en/of december

Ondernemers die hun activiteiten in de periode september tot december verplicht door de overheid onderbreken, kunnen ook voor deze periode op een uitkering rekenen. De uitkering vraagt u hier aan.

Overbruggingsrecht september, oktober, november en/of december aanvragenOverbruggingsrecht juli-augustus

Hebt u klanten die nog verplicht gesloten zijn in juli en/of augustus? Of klanten die omwille van het coronavirus hun activiteiten binnen (een van) deze maanden minstens 7 opeenvolgende dagen onderbreken? Dan kunt u hier een aanvraag indienen voor hun uitkering overbruggingsrecht.


Overbruggingsrecht juli en/of augustus aanvragenOverbruggingsrecht maart-april-mei

Voldoet uw klant aan de voorwaarden voor een uitkering overbruggingsrecht voor de maanden maart, april en/of mei? Dan kunt u hiervoor nog een aanvraag doen.

Overbruggingsrecht maart, april en/of mei aanvragenOverbruggingsrecht juni

Voor het overbruggingsrecht voor de maand juni moet u een aparte aanvraag indienen. Deze wordt niet automatisch uitgekeerd als uw klant voor een van de vorige maanden een uitkering kreeg. De voorwaarden voor de uitkering blijven dezelfde. 

Overbruggingsrecht juni aanvragen


Zit u nog met een vraag over het overbruggingsrecht? Neem zeker een kijkje op de pagina waar we de meest gestelde vragen voor u verzamelen.

Naar de meest gestelde vragen

Relance-uitkering

Voor klanten die na een verplichte sluiting terug opstarten en waarvoor u vaststelt dat ze een omzetdaling van minstens 10% hebben ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De lijst met activiteiten en bijhorende NACE-codes waarvoor de sluiting verplicht was, vindt u hier. Zij komen in aanmerking voor de relance-uitkering. De aanvraag en het opladen van bewijsmateriaal doet u eenvoudig online.

Relance-uitkering aanvragen

Corona-ouderschapsverlof

Voor ouders die tijdens de maanden mei, juni, juli, augustus en/of september hun zelfstandige activiteiten verminderen of onderbreken om voor hun jonge kinderen te zorgen, kunt u corona-ouderschapsverlof aanvragen.

Corona-ouderschapsverlof aanvragen