Accountancy Experience Tour voor boekhouders & accountants

Exclusief voor 15 boekhouders of accountants organiseren we een tweedaagse tour naar Nederland op 28 - 29 november 2019 voor boekhouders & accountants 
 

 

Is jouw kantoor klaar voor de toekomst?

We vertellen niks nieuws als we stellen dat de accountancybranche volop in beweging is. Een grote groep boekhouders en accountants zijn volop aan het overschakelen naar digitale boekhoudingen voor hun klanten. Anderzijds heb je nog altijd kantoren die nog (te) weinig vertrouwen hebben in de nieuwste technologieën. Ze kijken de kat uit de boom. Het is ook niet altijd gemakkelijk om klanten die kwartaal na kwartaal hun schoendoos met bonnetjes en een farde met afgedrukte facturen binnenbrengen te bewegen om digitaal te werken.

Wat zeker is, het is niet alleen een verhaal van digitaliseren en automatiseren. We leven in een tijdperk waarin klanten (terecht) veeleisender geworden zijn. Hij verwacht dus ook meer toegevoegde waarde van zijn boekhouder of accountant.

Laat je tijdens deze tweedaagse rondrit doorheen Nederland inspireren door interessante sprekers om de bouwstenen te leggen van het boekhoud- of accountantskantoor van de toekomst. Neem even afstand van je dagelijkse werkplek en deel vooral je kennis en ervaring met de andere deelnemers! 

Ontdek onderweg vooral nieuwe inzichten over onder andere: 

  • prijsstrategie
  • nieuwe diensten
  • hoe maak ik een klantgericht kantoor?
  • hoe communiceer ik met mijn klant?
  • hoe krijg je je medewerkers mee in een veranderingstraject?
  • hoe onderscheid ik me van andere kantoren?

Kortom, zorg dat je kantoor klaar is om deze ingrijpende uitdagingen aan te gaan!

 
InschrijvenWaarom deze Accountancy Experience Tour?

Door de jaren heen hebben de accountmanagers van Xerius een fijne relatie opgebouwd met boekhouders en accountants. Ze zijn gefascineerd geraakt door alles wat er beweegt in de boekhoudwereld. Regelmatig doken er doemberichten op dat het beroep van boekhouder of accountant weg geautomatiseerd zou worden. Op het terrein horen wij andere verhalen. Ondernemers zijn net op zoek naar meer begeleiding en coaching bij het succesvol uitbouwen van hun onderneming. Wij zijn ervan overtuigd dat de adviesrol van de boekhouder of accountant alleen maar belangrijker wordt. Xerius ontwikkelde deze tour speciaal op maat voor jou als boekhouder of accountant. Samen met jullie willen wij inzetten op duurzaam ondernemen. We willen dan ook graag ons steentje bijdragen bij de transformatie van jullie kantoor.
Wat je mag verwachten van deze Inspiration tour?

Je wordt twee dagen verwend tijdens een 2-daagse rondrit. Je leert de nieuwe manier van boekhouden kennen en bovendien leer je ook collega-boekhouders kennen, die nog voor meer inspiratie zorgen. Xerius reserveert jouw plaats voor

€1.395,00 exclusief btw

Via KMO-opleidingscheques krijg je € 558,00 terug. Je neemt dus deel voor maar € 837,00.
Programma 
Donderdag 28 november

6u45 afspraak aan ‘Station Noorderkempen’, Oudaenstraat, 2960 Brecht

Veilig en gratis parkeren op 2 minuutjes van de E19. Het station en zijn parking zijn goed aangegeven. We parkeren in de buurt van het kunstwerk. Daar zal de bus klaarstaan.


7u00 vertrek richting Dordrecht


8u00 ontbijt Dordrecht


8u30 – 9u40  Spreker: Melanie van Bekkum

In Dordrecht ontmoeten we Melanie Van Bekkum (zaakvoerder van Tuuur). Bij Tuuur (een accountantskantoor met vijf medewerkers) draait het niet alleen om cijfers maar ook om mensen. De mensen achter de cijfers. Want cijfers vertellen een beperkt verhaal. Er zijn mensen nodig om het verhaal compleet te maken. Met dit complete verhaal over vroeger en nu kunnen zij samen met de klant naar de toekomst kijken. Of zoals zij zichzelf omschrijven: “Wij zijn een sparringpartner voor onze klanten bij het maken van de juiste keuzes.” Wat dat betekent ‘een sparringpartner’ te zijn vertelt Melanie ons bij een lekker ontbijt.


9u40 vertrek richting Reewijkse Plassen


10u45 - 12u15 Spreker: Femke Hogema

Toptrainer en bestsellerauteur Femke Hogema leert hoe je jouw klanten kunt helpen om een financieel gezond en winstgevend bedrijf uit te bouwen. De financiële sector ondergaat grote veranderingen. Cloud software en Robotic Accounting nemen steeds meer werk uit handen. Wil je als financieel professional relevant blijven voor jouw klanten, dan moet je waarde toevoegen en werken aan je nieuwe invulling: word winstadviseur! Ook leer je afscheid nemen van het uurtje-factuurtjemodel, zodat jouw klanten je gaan betalen voor de waarde die je levert.


12u30-13u30 Lunch Reewijkse Plassen


13u30-15u00  Spreker: Maurice Lander

Na de lunch is het de beurt aan Maurice Lander, directeur van het Sparrer instituut en NOAB-docent . Maurice Lander begon zijn loopbaan als accountant. Nu helpt hij boekhoud- en accountantskantoren op weg naar een klantgericht en innovatief kantoor met vertrouwde adviseur(s) in een hoofdrol. Het 'business model vertrouwd adviseur' is door veel kantoren reeds succesvol gebruikt om de organisatie te vernieuwen.


15u15 vertrek richting Rotterdam


16u30-18u00 Spreker: Micha Smit

Yuki Rotterdam

Hoe val je op tussen je concurrenten? Micha Smit vertelt wat je kan doen. Als boekhouder of accountant heb je behoorlijk wat concurrentie om je heen. Lokale kantoren in je directe omgeving, grotere coöperaties die zich focussen op jouw doelgroepen, nieuwe spelers die de markt innoveren en transformeren. Al deze concullega’s zijn, net als jij, gefocust op het behalen van één en hetzelfde resultaat: bestaande klanten behouden en nog meer nieuwe klanten aantrekken. En in zo’n competitieve en dynamische markt als de accountancy betekent dit dat je keihard je best moet doen om op dit gebied de resultaten te behalen die je wilt behalen. Verder ontdek je de nieuwste ontwikkelingen in de Robotic Accounting.


18u00 vertrek richting Nhow Rotterdam


18u05 Check-in ‘Nhow Rotterdam’


19u00 Aperitief


20u00 Diner

Vrijdag 29 november

7u00 – 8u00 ontbijt in hotel Nhow


8u15 uitchecken hotel


8u30 vertrek met de bus naar Euromast in Rotterdam


9u00 - 11u15 Seminaries op hoge hoogte (100 m) in de Euromast Rotterdam + bezoek

  • Spreker: Antoinette Dijkhuizen van 4you accountancy

Antoinette Dijkhuizen is oprichtster van 4you accountancy en in enkele jaren uitgegroeid tot een kantoor met 15 medewerkers. Bij 4you gaat het om het geluk van de ondernemer. De ambitie van Antoinette: het leukste kantoor van Nederland worden! Daarbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën, waardoor er meer tijd beschikbaar is om samen met de ondernemer aan zijn succes te werken. 4you accountancy wil graag happy ondernemers, en die zijn pas happy als zij hun dromen kunnen realiseren.


  • Spreker: Steven Lagerwij van Entrpnr.

Steven Lagerwij is de Founder van Entrpnr., dat oorspronkelijk opgericht werd om bijstand te verlenen aan ondernemers met financiële problemen. Steven merkte vooral op dat die ondernemers een gebrek aan kennis en inzicht in ondernemerschap hadden. Ook ontbrak hen de nodige ondersteuning. Met Entrpnr. bieden ze wel die begeleiding, al dan niet met externe partners. Zij ontwikkelden ‘Your Mobile Office’, waarbij de ondernemer dagdagelijks kan volgen hoe zijn bedrijf presteert. Entrpnr. maakt ook veelvuldig gebruik van een ‘webmeeting software’, waardoor er meer (online) coachingmomenten kunnen ingepland worden. Zij werken met een vast maandtarief. Leuk detail: alle klanten krijgen bij de opstart een iPad, waarop Entrpnr. alle nodige software installeert.

 

11u30 vertrek richting Ulvenhout


12u30-13u30 Lunch Ulvenhout


13u30 - 15u15 Moderatormoment: samen met Finplex

Moderators: Danny De Pourcq, Debby Buys, Glenn Vandamme en Sven Cornelis , Ulvenhout

We naderen stilaan het einde van deze tweedaagse. Wat nemen we mee naar België? Maar vooral: HOE gaan je aan de slag met al die nieuwe inzichten? Bovendien krijg je de kans om je nieuwe ervaringen uit te wisselen met je collega-boekhouders en accountants.


15u20 vertrek richting Brecht


16u00 terug aan de auto’s aan station Noorderkempen in Brecht.

Ik schrijf me in