Twee opleidingen als groeivaccin voor uw accountantskantoor

De klassieke rol van de boekhouder en accountant verdwijnt. Automatisering neemt de eenvoudige administratieve taken over. En klanten zijn niet langer tevreden als u enkel hun cijfers op orde houdt. Ze verwachten een meer adviserende rol. Verandering en groei zijn nodig om in de toekomst succesvol te zijn en te blijven. Xerius voorziet met twee opleidingstrajecten een groeivaccin voor uw kantoor.

1. Opleiding - Van accountant naar winstadviseur: meer omzet voor uw klant én uw kantoor

In 2018 schreef Femke Hogema het boek De Winstadviseur, over de nieuwe rol van boekhouders en accountants. Een veel gelezen (en besproken) boek, in zowel Nederland als België. Na het boek is er nu ook de online training ‘Winstadviseur in 30 minuten per week’.


De afgelopen vier jaar begeleidde Femke Hogema meer dan 100 boekhouders, accountants en belastingexperts. Vanuit die ervaring stelde ze een mooi online programma samen. In super praktische, wekelijkse lessen, leert u alles wat essentieel is om de stap te maken van accountant naar winstadviseur.


Eigenlijk kan iedereen die een adviserende rol in een kantoor opneemt deze opleiding volgen. Kantoorhouder, vennoot of medewerker, het maakt niet uit.


Alle onderwerpen passeren de revue: van het voeren van gerichte adviesgesprekken tot het stellen van betere coachingvragen. Over het bepalen van uw tarief tot het inrichten van uw marketing- en salesfunnel.

Iedere week, gedurende 48 weken, staat er een nieuwe videoles en opdracht voor u klaar. U krijgt ook toegang tot een besloten Facebookgroep om vragen te stellen, te sparren en successen te delen.  

Ontdek deze opleiding
2. Een praktische leidraad voor de transformatie naar uw nieuwe rol als accountant

Tijdens dit traject biedt Jeroen Meens, oprichter en vennoot van Cynex, u een praktische leidraad voor de transformatie naar de Accountant 2.0. De ingrediënten? Betere tijdsbesteding, meer klantgericht advies, duidelijke keuzes voor de toekomst en minder stress.


Het traject richt zich naar alle kantoorhouders (zaakvoerders, vennoten, managers, …) die hun kantoor naar een volgend groeiniveau willen brengen of al in een transformatieproces zitten. Met de aangereikte handvaten, inzichten en ervaring zal u makkelijker strategische keuzes kunnen maken en die ook daadwerkelijk in uw organisatie kunnen uitrollen.


Aan de hand van praktische voorbeelden krijgt u een beter inzicht hoe u nieuwe (winstgevende) adviesdiensten, afgestemd aan de behoefte van de klant, implementeert. Verder leert u hoe u tijd vrijmaakt in uw organisatie, uw klanten segmenteert en de competenties van uw medewerkers analyseert en ontwikkelt.


Jeroen Meens zag in de voorbije jaren wat werkt en wat niet. Dat betekent dat u na het traject heel wat tijdswinst boekt (en geld bespaart), omdat u niet dezelfde fouten hoeft te maken. De geplande groeisessies gaan bewust fysiek door. Uiteraard houden we wel rekening met de geldende coronaregels.


Elk traject is beperkt tot 15 deelnemers, om de ervaringsuitwisseling in de groep te versterken. We zijn ervan overtuigd dat u in een open en vertrouwelijke setting heel veel van elkaar kunt leren. U bent er dus best snel bij om zeker te zijn van uw plaatsje.

Ontdek deze opleiding