Balansmanagement voor accountants

De digitalisering grijpt om zich heen. Goede medewerkers worden schaarser. Klanten willen meer advies.


De wereld verandert, en als accountant staat u er middenin. Hoe maakt u opportuniteiten van de stijgende werkdruk, de consoliderende markt en de veranderende klantenbehoeftes? Dat verneemt u tijdens de leerrijke opleiding “Balansmanagement voor accountants” van Jeroen Meens.

Het programma van “de beste opleiding ever!” (Stijn De Graef, Vennoot Graef Advies)

 

De opleiding Balansmanagement is gebaseerd op het principe van cohort learning. Deze mix van community based learning (leren van elkaar), werken aan opdrachten en klassikale training zorgt ervoor dat u de aangeboden kennis en inzichten maximaal in de vingers krijgt.Het programma

Bekijk het aanbod per dag door op de video's te klikken

 

 

Dag 1: tijd en budget optimaliseren

Meer tijd vrijmaken, hoe doet u dat?

Maak van software geen kost maar een verdienmodel

Proactief plannen: een meerwaarde in uw klantenservice

Optimaliseer compliance en adviesomzet


Jeroen Meens leert u anders kijken naar uw tijd. U praat niet langer over “productief” en “niet-productief”, maar over “klantentijd” en “kantoortijd”. Het resultaat: u plant taken in waar u normaal niet aan toe komt.

Ik schrijf me in


De voordelen van deze opleiding voor u, uw kantoor en uw mensen

 • U krijgt praktische tips, tools en ervaringen aangereikt.
 • U maakt uw advies nog klantgerichter.
 • U maakt duidelijke keuzes voor de toekomst.
 • U ontwikkelt nieuwe adviesdiensten, afgestemd op de behoeften van uw klant.
 • U analyseert en stimuleert de talenten van uw medewerkers.
 • U maakt tijd vrij in uw organisatie, die u optimaal benut.
 • U ervaart minder stress.


Voor wie is dit traject ideaal?

De opleiding Balansmanagement is een bijzonder waardevolle opleiding

 • als u zaakvoerder, vennoot of manager bent,
 • uw kantoor naar een volgend groeiniveau wil brengen,
 • in een transformatieproces zit,
 • strategische keuzes wil maken
 • en deze keuzes effectief wil uitrollen in uw kantoor
Ik schrijf me in

Uw collega’s zijn lovend over deze opleiding. Hier leest u meer over hun ervaringen.Uw ervaren gids: Jeroen Meens

Jeroen kent uw situatie door en door. Hij is medeoprichter van accountantskantoor Cynex, een kantoor dat in enkele jaren uitgroeide tot een toonaangevende speler met veertig medewerkers, en dat drie keer op rij werd genomineerd voor de Limburgse Trends Gazelles.


Sinds eind 2019 legt Jeroen zich toe op het delen van zijn inzichten. Door zijn ervaring weet de expert wat werkt en – vooral – wat niet werkt, zodat u niet dezelfde fouten maakt en zo veel tijd en geld bespaart.


Uw collega’s zijn in de wolken over de even leerrijke als boeiende workshops van Jeroen Meens. Hier leest u hun getuigenissen


LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jeroenmeens/

De opleiding Balansmanagement praktisch

Hoe?

Zoals u aan de data merkt, is het traject opgebouwd uit een reeks opeenvolgende dagen. Voor elke reeks krijgt u de mogelijkheid om te blijven overnachten. Dat bevelen Xerius en Jeroen Meens u van harte aan. Niet alleen om praktische en prettige redenen, maar ook vanuit professioneel oogpunt. Buiten de opleidingsuren legt u immers informeel contact met uw collega accountants, en wisselt u maximaal knowhow en ervaringen uit. Ervaring is de beste leermeester – en uw collega’s bieden u samen honderden jaren ervaring aan.

Die optimale uitwisseling van kennis is trouwens ook de reden waarom het aantal deelnemers aan deze Masterclass strikt beperkt is tot 12 professionals.

 

ITAA

Alle 30 uren van de workshops tellen mee voor uw ITAA studiepunten. Na afloop krijgt u het getuigschrift “Future Proof Accountant” van Xerius.

 

Locatie: Altenbroek - Voeren

De opleiding zal doorgaan in Voeren (Landgoed Altenbroek). Laat u tijdens deze masterclass inspireren door de prachtige omgeving.

 

Data

Sessie 1

 • 2 x 2,5 dagen LIVE ontmoetingen
 • Van woensdag 29 tot en met vrijdag 31 maart 2023
 • Van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 mei 2023


Sessie 2

 • 2 x 2,5 dagen LIVE ontmoetingen
 • Van maandag 8 mei tot woensdag 10 mei 2023
 • Van maandag 27 november tot woensdag 29 november 

 

 

Zo geniet u 34% korting op uw inschrijving

U neemt deel aan de vijfdaagse Masterclass “Balansmanagement voor Accountants” (onder het thema bedrijfsstrategie) voor 4.500 euro (excl. btw). Omdat Xerius erkend is als “dienstverlener KMO-portefeuille” (onder het nummer DV.O240338) kunt u van deze subsidieregeling gebruik maken. U schrijft dan in voor slechts 3.263 euro (excl. btw).U bespaart dus 1.238 euro.

De kmo-portefeuille aanvragen is erg eenvoudig. Lees hier hoe u de steunaanvraag indient.

 

Bent u lid van het Paritair Comité 336? Krijg dan nog eens 300 euro extra korting via Liberform.
Na afloop van de opleiding ontvangt u een attest van deelname. Daarmee kunt u via Liberform 300 euro extra steun krijgen, bovenop de korting via KMO-portefeuille. Xerius houdt u tijdig op de hoogte, zodat u deze buitenkans zeker grijpt.

Lees hier hoe u deze steunaanvraag indient.

Maakt u gebruik van zowel de KMO-portefeuille als de Liberform tussenkomst? Dan neemt u deel aan deze vijfdaagse Masterclass voor 2.963 euro (excl. BTW). U bespaart dus 1.538 euro of 34%.

 

Inbegrepen bij uw inschrijving

 • ontbijt, lunch en diner tijdens de opleiding
 • alle cursusmateriaal
 • aanvullende digitale content
 • Niet inbegrepen: overnachtingen en persoonlijk verbruik vanuit de (mini)bar.Schrijf nu in voor “Balansmanagement voor Accountants”

 

Uw gegevens
Wat vinden uw collega’s van “Balansmanagement voor Accountants”?

“Inspirerend, beste opleiding ever! Bedankt Jeroen, Debby en de groep. Het was een waar genoegen.”

Stijn De Graef, Vennoot, Graef Advies

 

“Jeroen Meens weet op een ludieke manier, iedereen vanaf de eerste minuut te boeien. Hij gaat geen enkele vraag uit de weg. En vragen, die waren er in overvloed. De interactie tussen alle deelnemers was zeker even leerrijk. Informatie over prijzen, werkwijze, personeel, kantoorproblemen,… werd lustig gedeeld, met als idee: “we moeten hier toch allemaal beter van worden”.5 dagen lijken veel, maar vliegen zo voorbij. Ons groepje heeft er op eigen initiatief zelfs een 6e dag tussen gepland, omdat we nog met thema’s zaten die we eveneens graag met deze groep wilden aankaarten. Kortweg: een aanrader.”

Tanguy De Vocht, Fiscaal Accountant, Wingman Accountants

 

“Een absolute aanrader voor iedere manager/vennoot van een accountantskantoor!”

Marcel Pauwel, Vennoot, Fineko

 

“De verschillende onderdelen van het traject balansmanagement geven je een diepgaande kijk op de beleidsbeslissingen in je eigen kantoor. Ben je goed bezig of dien je bij te sturen? Verhelderend en ook al eens ontnuchterend. Diverse basisprincipes worden aangereikt en verder uitgewerkt met tal van praktijkvoorbeelden. Vooral de direct toepasbare tips van Jeroen Meens, aangevuld met die van de collega’s, zetten je aan om in actiemodus te schakelen.”

Isabelle Clément, Philandi

 

“De cursus van Jeroen kwam op een belangrijk schakelmoment, zowel voor mij persoonlijk maar zeker ook voor het kantoor zelf, ADE Consultants. Door deze sessies kwam ik tot een concreet plan van aanpak om de groei van het kantoor op een gezonde, constructieve manier aan te pakken. Voor mij persoonlijk waren de volgende behandelde topics doorslaggevend: de onboarding en opvolging van nieuwe klanten maar ook hoe personeel blijven motiveren ondanks de werkdruk.”

Ellen Loots, Vennoot, ADE Consultants

 

“Na een carrière van meer dan 40 jaar als zelfstandig accountant & belastingconsulent voelde ik een duidelijke goesting om “fin-de-carrière” met een aantal collega’s wat te overleggen over “het runnen van een accountantskantoor”. Dit soort van overleg heb ik wegens tijdsgebrek in het verleden nooit gehad. Heel veel, of zeg maar alle facetten van het beroep zijn uitgebreid aan bod gekomen: hoe uw ideale cliënt aanwerven, uw prijspolitiek, uw aanmaningspolitiek, uw totale tijd ideaal indelen, uw medewerkers aantrekken en behouden, de digitalisering in het beroep,... Kortom “hoe met plezier geld verdienen”. In het programma komen recente wetenschappelijke inzichten omtrent het beroep in de breedste zin aan bod. Een perfecte coach hierin is Jeroen Meens, een collega die jaren mee aan het roer gestaan heeft van een van grootste accountantskantoren van Limburg. Maar in de eerste plaats is hij een ondernemer in hart en nieren, een die denkt zoals elke collega zou moeten denken en werken als ondernemer. Zelfs een oude rot als ik heb me er regelmatig op betrapt dat bepaalde van zijn ideeën, visies en acties inderdaad door mij destijds beter hadden gekund! Mijn medewerkers die zojuist het kantoor hebben overgenomen, raad ik zeker aan zich in te schrijven.”

Johan Hanne, Vennoot, Tax Team

 


Wie weet staat uw quote hier ooit. Schrijf u nu in voor deze masterclass.

 
Ik schrijf me in


Misschien vraagt u zich dit nog af?

 • Is dit voor grote of kleinere kantoren?
  Beide. Dit is voor ieder kantoor dat inspiratie en inzichten zoekt om zichzelf verder te professionaliseren en de uitdagingen van morgen het hoofd te bieden.
 • Komt digitalisering aan bod?
  Ja. Het onderwerp komt zeker ter sprake, maar de focus van dit programma ligt niet op digitalisering of software specifiek. Deze opleiding geeft u net houvast voor de periode tijdens of na een digitaliseringstraject: hoe past software in uw bedrijfsvoering? Wat is de impact op uw businessmodel? Welke skills heb ik nodig? Hoe moet ik mijn organisatie inrichten? Hoe ga ik meer adviesomzet genereren? Enz.
 • Waarom zijn overnachtingen voorzien bij de Masterclass?
  Ervaringen uitwisselen is cruciaal om te leren. Luisteren naar uw collega’s – en het delen van uw eigen do’s en don’ts – helpt u om de theorie te vertalen naar de praktijk van uw kantoor. De overnachtingen bieden u meer tijd en gelegenheid om deze goudmijn aan tips te exploiteren. In de integriteit en beslotenheid van de groep verneemt u kostbare informatie. Het motto is: kom als gelijkgestemde collega’s, vertrek als vrienden.
 • In welke taal gaat het programma door?
  De sessies worden gegeven in het Nederlands.
 • Is er catering voorzien?
  Ja, het traject is inclusief catering. Persoonlijk verbruik van de (mini)bar is wel voor eigen kost. Indien we rekening moeten houden met specifieke vereisten, kunt u dit doorgeven aan Alexandra Chmanai (alexandra.chmanai@xerius.be)
 • Ik werk (nog) niet met Xerius of SD Worx, kan ik toch deelnemen?
  Ja, dat is geen enkel probleem. 
 • Kan ik met meerdere personen inschrijven?
  Ja. Per traject zijn er slechts 12 plaatsen beschikbaar en vol is vol. Dit om het karakter van ervaringsuitwisseling maximaal tot zijn recht te laten komen.
 • Krijg ik studiepunten en een certificaat van het ITAA?
  Ja, alle 30 uren van de workshops tellen mee voor uw ITAA studiepunten. Wie minstens 80% van de tijd aanwezig is, krijgt na afloop van de opleiding het getuigschrift ‘Future Proof Accountant’ van Xerius.
 • Wat als ik een dag of een deel van de Masterclass niet kan volgen?
  Dat is geen probleem. U kunt dat deel dan volgen op een ander moment, bij een andere groep. Zo hoeft u niets van het programma te missen.
 • Welke annulatievoorwaarden zijn van toepassing?

  Om het leren te optimaliseren, werken we samen in kleine groepen. Zodra u zich inschrijft, wordt uw plaats gereserveerd. We rekenen er dan ook op dat u effectief komt. Komt er onverwacht toch iets in de weg? Dan zoeken we samen naar een oplossing.

  Omdat Xerius ook reservaties moet maken bij derden, hanteren we de volgende annulatievoorwaarden:

  • 25% van de inschrijvingsprijs bij annulatie tot 4 weken voor de start.
  • 50% bij annulatie tot 2 weken voor de start.
  • Bij annulatie 2 weken voor de start of bij het uiteindelijk niet deelnemen, blijft de volledige inschrijvingsprijs verschuldigd.