Coronamaatregelen: regel hier alles voor uw klant

Op deze pagina groeperen we voor u alle invulformulieren in verband met de coronamaatregelen van de overheid. Met uw inloggegevens voor Samen Wondernemen brengt u voor uw klanten het nodige in orde op een eenvoudige en veilige manier

Overbruggingsrecht

Overbruggingsrecht tweede pijler: bij omzetdaling van 65%

Vanaf oktober 2021 kan een zelfstandige die omwille van de coronacrisis een omzetverlies van 65% in de voorafgaande maand kan aantonen, aanspraak maken op een uitkering overbruggingsrecht. De aanvraag kunt u hier online indienen.

Voor de periode april 2021 tot en met september 2021 kan de zelfstandige die een omzetdaling van 40% kent een uitkering overbruggingsrecht aanvragen.

 
Overbruggingsrecht aanvragenOverbruggingsrecht derde pijler: voor quarantaine en gesloten klas, school of kinderopvang, of andere COVID-19 gerelateerde zaken

Wanneer uw klant zijn activiteiten minstens 7 opeenvolgende kalenderdagen moet onderbreken omdat:

  • hij zelf in quarantaine moet;
  • hij zorg wil dragen voor kinderen waarvan de school, klas of kinderopvang gesloten wordt;
  • of omwille van andere COVID-19 gerelateerde zaken.

Dan kan uw klant rekenen op het klassieke overbruggingsrecht. Hij krijgt dan een uitkering per periode van 7 opeenvolgende kalenderdagen onderbreking.

Naar het webformulier


Overbruggingsrecht eerste pijler: verplichte sluiting

Zelfstandigen die door de maatregelen van de overheid hun zaak verplicht moeten sluiten, hebben recht op steun in de vorm van een uitkering overbruggingsrecht.

 

Dubbel overbruggingsrecht aanvragen
Uitstel betaling sociale bijdragen

Voor bijdragen die te betalen zijn in het vierde kwartaal van 2021 kan uitstel gevraagd worden. Wanneer er uitstel gevraagd wordt, heeft uw klant tijd tot 15 december 2022,om de bijdragen in orde te brengen.

Uitstel aanvragen


Vrijstelling sociale bijdragen

Via dit formulier vraagt u een vrijstelling sociale bijdragen aan voor uw klant.