Gewaarborgd Inkomen: bescherm je inkomen als zelfstandige

Vrijheid, blijheid. Als zelfstandige ben je vrij als een vogel, en zorg je zelf voor je inkomen. Maar die onafhankelijkheid heeft ook een schaduwzijde. Kan jij lange tijd niet werken door ziekte of ongeval, dan val je zonder inkomen. En dat terwijl je vaste kosten en kredieten gewoon blijven doorlopen. Met een verzekering Gewaarborgd Inkomen schenk je zekerheid aan jezelf en je gezin.

Wat is een verzekering Gewaarborgd Inkomen voor zelfstandigen?

De naam zegt het helemaal: de verzekering Gewaarborgd Inkomen beschermt jouw inkomen als zelfstandige wanneer je niet kan werken bij ziekte of na een ongeval. Je krijgt dan elke maand een vervangingsinkomen, bovenop de eventuele uitkering van je ziekenfonds.
Waarom is het zo verstandig om te kiezen voor een Gewaarborgd Inkomen zelfstandige?

Onderzoek van het RIZIV bewijst dat één Belg op twee ooit langer dan een maand arbeidsongeschiktheid wordt. Val je als zelfstandige lange tijd buiten strijd, dan betaalt je ziekenfonds jou tussen 36 en 60 euro per dag. Volstaat dat om je vaste kosten te dekken? Met een verzekering Gewaarborgd Inkomen voorkom je dat jij en je gezin gedurende een lange periode veel zwarte sneeuw zien.


Deze geruststellende bescherming is bovendien verrassend voordelig. Je kan de premies zelfs fiscaal inbrengen, waardoor je belastingen verlagen. Wil je de cijfers zwart op wit, afgestemd op jouw situatie? Klik hieronder voor je volledig vrijblijvende offerte.

Hoe werkt de Gewaarborgd Inkomen verzekering?

De basis van je verzekering is een uitgebreide waarborg invaliditeit. Die vul je aan door keuzes te maken die passen bij jouw specifieke situatie:

  • je waarborg. Kies je enkel voor bescherming bij ziekte, of ook bij ongeval? Heb je een hobby waarbij af en toe brokken vallen? Dan kan je die eveneens laten beschermen.
  • je uitkering. Hoeveel vervangingsinkomen wil je krijgen bij arbeidsongeschiktheid? Je kan tot 80% van je netto inkomen beschermen. De meeste zelfstandigen gaan voor een bedrag van 1.000 euro per maand.
  • je rentetype. Wil je een constante, een klimmende of een ideaal klimmende rente?
  • je snelheid. Wil je de uitkering laten beginnen na 1, 3, 6 of 12 maanden arbeidsongeschiktheid? Hoe langer je wacht (de zogenaamde “eigenrisicotermijn”) des te lager is je premie. Herval je binnen 3 maanden? Dan begint de termijn niet opnieuw te lopen.

Meer weten over dit keuzemenu? Hier lees je er alles over.


Het kan best moeilijk zijn om deze knopen zelf door te hakken. Daarom geeft de expert van Xerius jou graag advies.

Maak een afspraakEen voorbeeld

De verzekering van Louis.
Gewaarborgd inkomen: 36.000 euro per jaar.
Premie: 1.650 euro per jaar.


Louis is een IT-specialist van 39. Na een loopbaan van 15 jaar bij een werkgever neemt hij de sprong als zelfstandig consultant, waarmee hij een aardige 45.000 euro per jaar verdient. Daarvan beschermt hij 80% in zijn verzekering Gewaarborgd Inkomen.


De inflatie maakt de jongste jaren geen bokkensprongen, dus kiest Louis voor een constante rente. Omdat hij in loondienst wat reserves sprokkelde, hoeft de uitkering pas na 3 maanden te beginnen. Zijn klanten bezoekt hij per motorfiets, en dat risico wil de IT-specialist graag mee verzekeren. 


Het resultaat van al deze keuzes is een geruststellende verzekering, perfect op maat van Louis’ situatie. De premie van 1.650 euro per jaar verzekert hem tot zijn 65ste van een vervangingsinkomen van 36.000 euro per jaar.

Hoeveel kost een verzekering Gewaarborgd Inkomen voor jou?

Je las het hierboven al: de bescherming wordt helemaal geboetseerd op maat van jouw situatie. Omdat elke situatie anders is, is de premie dat ook. Je leeftijd, je rentetype, de gewenste uitkering, je leeftijd bij pensionering – het speelt allemaal een rol.


Zoals je aan het voorbeeld van Louis kan zien, ligt het tarief lager dan je denkt. Bovendien zijn de premies 100% fiscaal aftrekbaar, waardoor je ook nog eens minder belastingen betaalt.


Wil je jouw premie op maat kennen? Dat kan geheel vrijblijvend met een klik op de knop hieronder.

Offerte aanvragen

Wat zijn de voordelen van een verzekering Gewaarborgd Inkomen bij Xerius?

Je geniet een uitgebreide waarborg invaliditeit
Reeds vanaf 66% arbeidsongeschiktheid ontvang je een volledige uitkering. Je blijft zelfs een vervangingsinkomen krijgen als je weer deeltijds aan de slag gaat, en dat volgens het percentage van je arbeidsongeschiktheid. Je uitkering stopt pas wanneer je arbeidsongeschiktheid zakt onder 25%.


Je bescherming past perfect bij jou
De situatie van iedere zelfstandige is anders, en dus is de bescherming dat ook. Je kan alle criteria van de verzekering afstemmen naar je eigen wensen. De grootte van je vervangingsinkomen, de snelheid waarmee het geld uitgekeerd wordt, de waarborgen die je wil opnemen, de rente die je wil genieten – het voorstel dat je ontvangt, houdt er allemaal rekening mee.


Je bent altijd en overal gerust
Je bent 24 uur op 24 beschermd, 365 dagen per jaar, tijdens het werk en op vakantie, in je huis en op je zaak, thuis en op straat, in België en het buitenland, met collega’s, gezin en vrienden. Of om het kort te zeggen: altijd en overal ben je veilig.


Je blijft gespaard van onaangename verrassingen
Dat is te danken aan de zogenaamde premiestabiliteit. Je premie blijft identiek doorheen de hele looptijd van je contract. Er vallen dus geen plotse verhogingen of verdekte risicopremies in je bus. Zo weet je altijd waar je aan toe bent, en dat is een hele geruststelling.

Lees je graag meer over de verzekering Gewaarborgd Inkomen? Dat kan door hier te klikken.

Overtuigd?

Vul het formulier hieronder in, voor een vrijblijvende offerte of een even vrijblijvende afspraak. Jouw keuze

Persoonlijke gegevens