Zelfstandig worden? Makkelijk met Xerius

Jij wil zelfstandig worden? Je eigen zaak beginnen? Xerius loodst jou met gemak langs de 7 voorbereidende stappen.


Als je zelfstandige wilt worden lijkt het wel alsof je een col buiten categorie moet opfietsen. Met wat goede raad en gouden tips duw je echter zonder moeite op de trappers. Bovendien doet Xerius het kopwerk voor jou.

 1. Denk na over je ondernemingsplan
  Je ondernemingsplan is de handleiding van je bedrijf. Welke vragen stel je jezelf? En vooral: wat zijn de goede antwoorden? Xerius biedt jou handige kapstokken om jouw plannen aan op te hangen.


 2. Kies een boekhouder
  Een goede boekhouder verdien je dubbel en dwars terug. Hoe vind je de witte raaf voor je zaak, wat mag je precies verwachten en vooral: welk prijskaartje hangt eraan vast?


 3. Kies je ondernemingsvorm
  Passen jouw plannen in een eenmanszaak? Of ben je beter af met een vennootschap? Xerius vergelijkt de voor- en nadelen van beide opties, zodat jij de juiste keuze maakt.


 4. Vraag je ondernemingsnummer aan
  Zonder ondernemingsnummer kan je niet aan de slag. Het is de identiteitskaart van je onderneming. Xerius legt uit hoe je het ondernemingsnummer aanvraagt met zo weinig mogelijk – lees: geen – tijd en moeite.

 5. Activeer je btw-nummer
  Als zelfstandige betaal je zelf geen btw, je int die voor de overheid. Hoe doe je dat het best? En hoe kom je aan je btw-nummer? Of beter nog: hoe laat je Xerius daarvoor zorgen?


 6. Sluit aan bij een sociaal verzekeringsfonds
  Door sociale bijdragen te betalen geniet jij van sociale bescherming. Xerius helpt jou om het maximum te halen uit deze sociale rechten.


 7. Bescherm jezelf, je gezin en je zaak

  Als zelfstandige kan je net zo goed beschermd zijn als een werknemer. Ontdek geruststellende oplossingen die je inkomen beschermen, je belastingen verlagen en zelfs je pensioen verhogen.