Opleiding ondernemerschap: verhoog je slaagkans als ondernemer

Hoe maken expert-ondernemers die zakelijk succes kennen het verschil? Onderzoek toont aan dat een specifieke denk- en werkwijze je slaagkansen als ondernemer aanzienlijk verhoogt. Via de opleiding ondernemerschap: leer denken als een ondernemer, kan ook jij deze manier van aanpakken onder de knie krijgen. Ontdek hoe dit interactieve coachingtraject je slaagkansen verhoogt.

Een voorproefje van de opleiding ondernemerschap: leer denken als een ondernemer

Youssef Deconinck helpt al meer dan 5 jaar zelfstandigen om hun zaak op te starten. Als bezieler van deze opleiding ondernemerschap vertelt hij jou wat je mag verwachten.

Je kans op succesvol ondernemen verhogen? Zo pakken we het aan

Zomaar zitten, luisteren en noteren? Daar doen we niet aan mee. Ondernemer word je niet, ondernemen dat doe je.


Daarom kiezen we voor activerend leren. Dat wil zeggen interactief te werk gaan op basis van wat we van jou zien in de praktijk. De ene week krijg je een theoretisch kader en geven we je opdrachten mee om in de praktijk toe te passen. De volgende week kijken we terug en is het tijd voor reflectie. Het is al meermaals aangetoond dat deze leermethode een echt succesrecept is om jou als ondernemer sterker in je schoenen te laten staan.

 

Welke thema’s kaarten we aan?

Succesvolle ondernemers denken niet alleen aan welke gevolgen een beslissing kan hebben (causaal). Expert-ondernemers vullen dit aan met een effectueel denkproces. Bart Derre en Jimme Keizer, tevens jouw academische begeleiders tijdens deze opleiding, leggen je in deze bijdrage in De Tijd precies uit wat effectueel handelen precies inhoudt.


Van het zo creatief mogelijk omgaan met beschikbare middelen tot het baseren van beslissingen op het maximale verlies dat je aankan. Alle nuances die jou doen groeien van zelfstandige naar expert-ondernemer komen aan bod.

 

Jouw vaardigheden na deze opleiding ondernemerschap

  • Je leert denken en handelen als een expert-ondernemer. Daardoor kan je beter omgaan met beschikbare middelen en weet je perfect in te spelen op veranderende omstandigheden.
  • Je kan je businessplan aftoetsen en bijsturen aan de hand van de nieuwe manier van denken.
  • Je hebt een groter zelfinzicht waardoor je je traject naar expert-ondernemer met een grotere kans op slagen verderzet.

Wat mag je verwachten

  • Een digitaal startmoment op 8 november. Handig om je coaches en medestudenten te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.
  • Gevolgd door een online coachingtraject van 12 weken waarin je 6 thema’s behandelt en ontdekt hoe succesvolle ondernemers hun zaken aanpakken. Hierbij krijg je een theoretisch kader dat je onmiddellijk op je eigen situatie toepast. Reken hiervoor op twee à drie uur per week waarbij je in alle vrijheid je taken inplant.
  • Academische ondersteuning door 2 vooraanstaande specialisten in het vakgebied ondernemerschap, Bart Derre (HoGent) en Jimme Keizer (TU Eindhoven). Youssef Deconinck (Xerius) staat elke werkdag ter beschikking om je te helpen en vragen te beantwoorden.

Deze opleiding is al van start gegaan!

 

Ben je geïnteresseerd in toekomstige opleidingsinitiatieven? Volg opleidingscoördinator Youssef Deconinck via LinkedIn en je blijft op de hoogte.