Import of export buiten de EU ? Vraag je EORI-nummer aan.

Invoeren en uitvoeren buiten de eengemaakte Europese markt heeft heel wat voeten in de aarde. De kans is dus groot dat je betere dingen te doen hebt dan de rompslomp regelen voor je EORI-nummer. Xerius neemt de aanvraag van je over en bespaart jou zo tijd en moeite.

Waarom heb je een EORI-nummer nodig?

EORI is kort voor “Economic Operator Registration and Identification”. Dit unieke nummer voor jouw zaak vergemakkelijkt je contact met de douane. Het douaneaangiftesysteem – kortweg PLDA – herkent jouw bedrijf automatisch aan de hand van dit nummer. Een soort gezichtsherkenning dus, maar dan met nummers.

Je EORI-nummer is identiek aan je Belgische btw-nummer. Door je aanvraag in te dienen wordt je btw-nummer opgenomen in de EORI-databank. En hopsakee: je kan exporteren en importeren buiten de EU.

 
EORI-nummer aanvragen

Heb je geen nummer, dan kom je gegarandeerd voor onaangename verrassingen te staan.

 

Stel je voor dat je een container met goederen laat overkomen vanuit Thailand voor een vakbeurs in België. Zonder geldig EORI-nummer geeft de douane je container niet vrij. Zo verlies je veel tijd, geld en je goede reputatie op de vakbeurs.


Hoe neemt Xerius de aanvraag van jou over?

  • Vraag je EORI-nummer online aan. 
  • Je krijgt van ons een aanvraagformulier. Dat moet je ondertekenen en aan ons terugbezorgen. Je kan eventueel ondertekenen met e-id, zo is het onmiddellijk in orde.
  • Vervolgens doen wij de aanvraag bij Douane en Accijnzen.
  • Ongeveer 48u later is je registratie rond, en kan jij invoeren vanuit en uitvoeren naar de rest van de aardbol.Xerius regelt de aanvraag voor jou

€42,35 incl. btw


Hou deze gegevens bij de hand:

  • je ondernemingsnummer
  • de naam van de persoon binnen je onderneming die verantwoordelijk is voor de douane.
EORI-nummer aanvragen

Misschien vraag je je dit nog af?