Je vakantie is gedaan? Dan begint je carrière als tandarts!

Je bent pas terug van een deugddoende vakantie? Dan is het nu tijd om je tanden te zetten in het echte werk. Daarvoor dien je eerst en vooral deze drie verplichte stappen door te fietsen. Maak er snel werk van, dan neemt jouw loopbaan een vliegende start!

1. Schrijf je in bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen.

Xerius maakt jouw ondernemingsnummer aan en registreert je eenmanszaak. Daarbij noteren we:

  • welke activiteiten je wil uitoefenen met je zaak
  • je vestigingsadres
  • de handelsbenaming van je onderneming
  • het bankrekeningnummer van de zaak
  • indien nodig: wie in je zaak bedrijfsbeheer en beroepskennis aantoont2. Sluit je aan bij een sociaal verzekeringsfonds.

Als zelfstandige ben je verplicht om aan te sluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Ook daarvoor kan je bij Xerius terecht – we zijn immers zelf zo’n fonds. Geen dertiende in een dozijn, maar een sociaal verzekeringsfonds dat de laagste werkingskosten op de markt combineert met de beste service.


Na je opstart ben je immers onderworpen aan het sociaal statuut voor zelfstandigen en betaal je elk kwartaal sociale bijdragen aan een sociaal verzekeringsfonds. Daardoor ben je beschermd bij ziekte en arbeidsongeschiktheid,  ontvang je een moederschapsuitkering, geboortepremie en nog zoveel meer. En ook al is het nog niet voor morgen, we geven het toch even mee: je zorgt ook voor je wettelijk pensioen.
Tip: Xerius doet dit allemaal voor jou. Helemaal gratis.

Je kan administratief werk missen als kiespijn? Dan neemt Xerius deze rompslomp graag van jou over. Wij regelen in jouw plaats je inschrijving bij de KBO en je aansluiting bij ons sociaal verzekeringsfonds. Helemaal gratis. Zo ben jij startklaar zonder kosten, zonder moeite.

Ja, regel gratis mijn inschrijving en aansluiting3. Bescherm jezelf tegen risico’s met je RIZIV toelage

Je ontvangt deze extra vergoeding wanneer je RIZIV-geconventioneerd werkt. De premie dient om je sociale bescherming aan te vullen. Je kan het geld bijvoorbeeld gebruiken om je inkomen te beschermen (via een Verzekering Gewaarborgd Inkomen) of om een aanvullend pensioenkapitaal op te bouwen (met een Sociaal Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen). Zo is je inkomen altijd beschermd, zowel tijdens als na je loopbaan.
Bij Xerius ben je aan het juiste adres voor deze aanvullende bescherming.

Wij zijn immers gespecialiseerd in vrije medische beroepen. Daardoor geniet jij als zelfstandig tandarts van een optimale dekking voor een aantrekkelijk tarief.

Vertel mij meer over aanvullende beschermingen als tandarts

Heb je nog een vraag over je situatie als startende zelfstandige tandarts?

De experts van Xerius staan graag tot je dienst. Contacteer hen op de wijze die je verkiest:

  • vul het formulier hiernaast in en maak een afspraak met één van onze experts. Gratis en geheel vrijblijvend;
  • bel 078 05 00 72 en stel je vraag rechtstreeks via de telefoon;
  • of stuur een mail naar contact@xerius.be

Persoonlijke gegevens