Als je geen recht meer hebt op overbruggingsrecht

Om jou als zelfstandige in deze uitzonderlijke tijden snel de nodige steun te geven, sprongen we soepel om met het overbruggingsrecht. Kreeg je in maart een uitkering dan betaalden we deze ook automatisch uit voor april. Ditzelfde principe volgen we voor de maand mei. Hierdoor kan het dat je onterecht een uitkering krijgt.

Laat ons weten wanneer je geen recht meer hebt op overbruggingsrecht

Laat ons via het webformulier weten als je:

  • onterecht een uitkering kreeg voor de maand april
  • of geen recht meer hebt op de uitkering voor de maand mei

De enige mogelijkheid om ons dit door te geven is door het webformulier in te vullen vóór 31 mei. Stuur hiervoor dus geen e-mail of brief.

Naar het webformulier

Wist je dat je bij wet verplicht bent om je sociaal verzekeringsfonds te laten weten als je onterecht een uitkering krijgt? De overheid zal dan ook controles uitvoeren. Onterecht toegekende uitkeringen moet je sowieso terugbetalen.


Wanneer vul je het webformulier in?

Je moet ons enkel iets laten weten als je géén recht hebt op een uitkering.


Vul dit webformulier enkel in als:

  • je niet actief bent in een sector die door de overheid verplicht werd om te sluiten
  • én je minder dan 7 opeenvolgende kalenderdagen in een maand de deuren sloot.
Naar het webformulier

Antwoord je voor een van beide vragen in het webformulier “nee”, dan ga je voor die maand akkoord met volgende stelling:

Ik verklaar dat ik mijn zelfstandige activiteit NIET gedurende minstens 7 opeenvolgende kalenderdagen onderbreek in deze maand.


Om te vermijden dat iemand stokken in je wielen steekt en onterecht je uitkering annuleert, vragen we om je te identificeren. Dat kan met je e-ID of via itsme, of je gebruikt je persoonlijke unieke code die je vindt in de brief die we jou stuurden.

Ben je actief in een sector die verplicht de deuren sluit of sloot, zoals de horeca?  Of ben je actief in de bouwsector? Dan heb je sowieso recht op een uitkering voor de maanden april en mei. Vul dit formulier dan niet in.