<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1807140382886183&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Aanmelden Xerius Drive >

Een vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen

Simuleer hier uw aanvullend pensioenplan

Na een leven lang hard werken wilt u genieten van een welverdiend pensioen. Dan komt de koude douche: de gemiddelde zelfstandige moet het zien te rooien met een schamele duizend euro per maand. Veel mensen zoals u zien hun levensstandaard bij pensionering dan ook drastisch dalen, en dat net wanneer u eindelijk tijd kunt maken voor uzelf. De oplossing: zelf bouwen aan een mooi aanvullend pensioenkapitaal. Met Xerius Relax4Pension, het VAPZ van Xerius, doet u dat op fiscaal zeer interessante wijze.

De voordelen op een rij

Meer pensioen, minder belastingen en lagere sociale bijdragen

Elk jaar stort u maximaal 8,17% van uw netto belastbaar inkomen als premie in uw VAPZ. Dat bedrag dikt aardig aan, zodat u bij pensioenleeftijd een mooi kapitaal uitgekeerd krijgt. Wat mooi meegenomen is: de fiscus betaalt u daarvan 2/3de terug.

Uw premies zijn immers 100% fiscaal aftrekbaar, waardoor uw belastingen verlagen. Ook uw sociale bijdragen verminderen, zodat uw totale besparing zelfs kan oplopen tot 64%. 

VAPZ - aanvullend pensioen voor zelfstandige

De meest aantrekkelijke fiscaliteit van alle pensioenformules

U kunt het VAPZ perfect combineren met andere oplossingen, zoals klassiek pensioensparen, maar nergens anders zal u een pensioenformule terugvinden met zoveel fiscale voordelen. U ontvangt dus niet alleen voordelen bij aanvang van uw pensioen, maar ook tijdens uw loopbaan.


Uw rendement is gevoelig hoger dan bij uw bank

Xerius betaalt op uw premies een gewaarborgd rendement van 0,80%, dat is hoger dan de meeste banken of makelaars. Bovendien is onze rente nog écht gewaarborgd, zo bent u zeker dat er jaarlijks een mooie extra som op uw pensioenplan komt te staan.

Elk jaar komt daar nog een eventuele variabele winstdeelname bovenop. Laat uw geld dus niet zomaar op een spaarboekje staan, het globaal rendement van uw VAPZ ligt vele malen hoger.

Hoeveel extra pensioen kunt u ontvangen?

Hoeveel bespaart u daarbij op uw belastingen en sociale bijdragen?

Bereken het zelf via onze simulatietool >>

Xerius Relax4More 

XeriusRelax4More is de naam voor het Sociaal VAPZ van Xerius. Deze vlag dekt perfect de lading: u bouwt aan nog meer pensioenkapitaal, u geniet nog meer belastingvoordeel, u bespaart nog meer op uw sociale bijdragen. En daar voegt u een basisbescherming bij arbeidsongeschiktheid aan toe.

Meer pensioen, nog meer fiscaal voordeel

Binnen deze formule kunt u een premie storten tot 9,40% van uw netto belastbaar inkomen, met een maximum van ongeveer 3.700 euro. Op die premies geniet u een mooi gegarandeerd rendement, zodat uw kapitaal stevig aangroeit. U profiteert ook maximaal van de fiscale voordelen. Want hoe meer premie u stort, hoe minder belastingen en sociale bijdragen u betaalt.

U geniet een basisbescherming bij arbeidsongeschiktheid

We zeiden het al: uw Xerius Relax4More is een Sociaal VAPZ. Dit betekent dat 10% van uw betaalde premies gebruikt worden om solidariteitswaarborgen op te bouwen bij arbeidsongeschiktheid. Zo ontvangt u een vervangingsinkomen wanneer u voor een langere tijd niet kunt werken. In die periode betaalt Xerius de pensioenpremie van uw VAPZ verder in uw plaats. De opbouw van uw pensioen gaat dus gewoon door.

Bovendien – en dat privilege geniet u alleen bij Xerius – beslist u zelf over de verdeling van uw uitkering bij arbeidsongeschiktheid. Welk deel komt als vervangingsinkomen op uw rekening, en welk deel stopt u als premie in uw pensioenopbouw? Aan u de keuze.

Wist u dat...

...u bij een Xerius Relax4More geen medische vragenlijst hoeft in te vullen om de basisbescherming bij arbeidsongeschiktheid te genieten?

XeriusRelax4Life

Wanneer u zelfstandig wordt, start u niet gewoon een eigen zaak. U doet een droom in vervulling gaan, waarvoor u zich dag en nacht met hart en ziel inzet. Kunt u zich voorstellen dat u deze passie op een dag niet meer kunt uitoefenen? Dat u door ziekte of ongeval zonder inkomen valt? Dankzij Xerius Relax4Life, een unieke variant op het Sociaal VAPZ die alleen Xerius aanbiedt, hoeft u zich daarover het hoofd niet te breken. Zoals de naam al zegt, kunt u uw hele leven lang gerust zijn.

Uniek (1): u ontvangt een volwaardig gegarandeerd inkomen.

Xerius Relax4Life is een uniek product, dat speciaal werd ontwikkeld door de experts van Xerius. U kunt tot 9,40% van uw netto belastbaar inkomen storten als premie, met een maximum van zo’n 3.700 euro. 20% van dat bedrag wordt benut voor uw dekking bij arbeidsongeschiktheid. Daardoor kan Xerius u bij arbeidsongeschiktheid een uitkering betalen die overeenstemt met een volwaardig inkomen. En dat is een hele geruststelling.

Uniek (2): u ontvangt dit inkomen tot uw pensioen.

Ook een hele geruststelling: indien nodig ontvangt u dit vervangingsinkomen tot uw wettelijke pensioenleeftijd.  Ook dat is uniek, want andere verzekeringen stoppen vaak al met de uitkering op uw 60ste. Terwijl net die laatste jaren de meest risicovolle zijn.

Uniek (3): u geniet maximaal fiscaal voordeel door de combinatie met pensioenopbouw

Xerius Relax4Life biedt méér dan een volwaardige bescherming bij arbeidsongeschiktheid. U geniet ook van alle fiscale voordelen gelinkt aan een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ). 80% van uw premie gaat immers naar de opbouw van uw aanvullend pensioen. Op die premies geniet u een mooi gegarandeerd rendement, zodat uw pensioenkapitaal snel groeit. Die opbouw gaat ook door wanneer u arbeidsongeschikt bent. Want in die periode betaalt Xerius de pensioenpremie verder in uw plaats.

De fiscus betaalt bovendien stevig mee aan uw welverdiende oude dag. Uw premies zijn 100% fiscaal aftrekbaar, waardoor uw belastingen verlagen. Ook uw sociale bijdragen verminderen, zodat uw totale besparing kan oplopen tot 64% van de premie. En als kers op de taart betaalt u op de premies geen verzekeringstaksen.

XeriusRelax4Life is de meest interessante keuze van de zelfstandige

Met Xerius Relax4Life kiest u de meest betaalbare oplossing met een volwaardig gegarandeerd inkomen, waarmee u bovendien een pensioenkapitaal aanlegt en maximaal fiscaal voordeel geniet. Zeker bij het begin van uw zelfstandige loopbaan is deze oplossing een slimme zet. U kunt op beide oren slapen, want uw inkomen is altijd veilig, zelfs tot na uw pensioen.

Hoeveel vervangingsinkomen en pensioen kunt u krijgen met een XeriusRelax4Life?

Hoeveel bespaart u daarbij op uw belastingen en sociale bijdragen?

Vraag je offerte op maat >>

Waarom kiezen voor Xerius?

Uw inkomen beschermd, zowel tijdens als na uw loopbaan

 

       Xerius Relax4Pension Xerius RelaxMore Xerius Relax4Life
maximum storting


8,17 %
maximum 3.187,04 euro

9,40 %
maximum 3.666,85 euro
9,40 %
maximum 3.666,85 euro
gewaarborgd rendement


0,80 %

0,80 % 0,80 %
fiscaal voordeel


100 % fiscaal voordeel

100 % fiscaal voordeel 100 % fiscaal voordeel
verzekeringstaksen


0 %

0 % 0 %
medische formaliteiten


geen

geen beperkte medische vragenlijst
kapitaalbescherming


uitkering bij arbeidsongeschiktheid icon-nocheck.gif  beperkt  ruimste
    Vraag uw polis aan  

 

Waarom kiezen voor Xerius zo'n goede beslissing is   

 Xerius optimaliseer uw sociale bescherming 

Als sociaal verzekeringsfonds beschikken wij over alle gegevens om uw pensioendossier te optimaliseren, zowel fiscaal als sociaal.

Xerius herberekent elk jaar uw premie.

Zo bent u zeker dat u telkens opnieuw een maximaal fiscaal voordeel geniet

Xerius biedt u als enige een complete bescherming voor uw passie. 

XeriusRelax4Life beschermt uw inkomen zowel tijdens uw loopbaan als erna. De waarborgen die u geniet zijn ruimer dan om het even waar.

Xerius biedt u een combikorting.

Verzekering Gewaarborgd Inkomen + XeriusRelax4Life of XeriusRelax4More of XeriusRelax4Pension = fikse korting op de premie.

 

Xerius geeft u de vrijheid.

U beslist zelf over de verdeling van uw uitkering bij arbeidsongeschiktheid.

  Xerius is geen NV met aandeelhouders.

Daarom kunnen wij onze winst benutten in het voordeel van onze klanten.

  Xerius heeft een uitstekende solvabiliteitsratio.

Uw geld is veilig bij ons. En dus ook uw pensioen.

   

Nog vragen?

Geef ons gerust een seintje via contact@xerius.be of maak een vrijblijvende afspraak