<p style="margin:0;padding:0;border:0;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=275668&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">

Hoeveel belastingen betaal je in de deeleconomie?

25 juli 2016 door Debby Buys

Gespot in het landschap: de micro-ondernemer. Als taxichauffeur via Uber, hobbykok bij FLAVR of bescheiden pensioneigenaar via Airbnb … Nu al die deelplatformen én de aanbieders erop niet meer weg te denken zijn uit onze economie, is er een aparte fiscale regeling. Vanaf 1 augustus mag je tot 5.000 euro bijverdienen via zo’n platform en hoef je daar slechts 10% belastingen op te betalen.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Hoe ga je als zelfstandige op zoek naar freelance IT-jobs?

22 juli 2016 door Jilles Sel

Hebben websites geen geheimen voor jou of kun jij als geen ander een flitsende applicatie in elkaar boksen? Als zelfstandige is het niet altijd eenvoudig om freelance IT-jobs te verzilveren. Wij trokken enkele freelancers aan de mouw en polsten naar hun tips.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Zomers ondernemen: 6 manieren om een kalme periode te overbruggen

21 juli 2016 door Jilles Sel

Kalmte kan je redden! Letterlijk dan: de soms wat traag kabbelende zomermaanden vormen het ideale decor om je zaak onder handen te nemen. Met een betere dienstverlening, verfrissende marketingaanpak of gezondere financiële structuur. Maar ook tijdens de zomer zelf kan je tal van originele richtingen uit. Bien étonnés de se trouver ensemble: de zomerzon en de portemonnee van jouw klanten.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Wat kost een bijberoep?

18 juli 2016 door Frederik De Schrijver

Of je iets nu wil verdienen aan je hobby of stapsgewijs een lucratief businessmodel op poten wil zetten: bij een bijberoep komen altijd wat cijfers kijken. Opstart, sociale bijdragen, belastingen en beroepskosten: hoe ziet de jaarlijkse eindafrekening er zo ongeveer uit?

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Duurzaam ondernemen: hoe pak je het aan?

15 juli 2016 door Britt Marlier

Duurzaam ondernemen is veel meer dan milieuvriendelijke producten op de markt te brengen. Het is een visie op ondernemen die vandaag steeds populairder wordt. Maar wat is duurzaam ondernemen nu precies? En hoe kun je dit aanpakken? Wij leggen hieronder uit wat het is en hoe het zich in de praktijk vertaalt, met concrete voorbeelden. 

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Zomerevents voor starters: leren en ‘los gehen’

14 juli 2016 door Evelien Verschroeven

Hèhè, de zomer… voor velen het startschot om lekker lui achterover te leunen en een minimum aan arbeid te verrichten (de Tour volgen, dus). Jong ondernemersgeweld, daarentegen, zit niet graag stil. Groot gelijk, want een business kan net ’s zomers beginnen bloeien. Zin om de komende maanden wat extra kennis op te doen? Op deze zomerevents koppel je het aangename aan het nuttige.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Een bloeiende zaak starten in 10 stappen (infographic)

12 juli 2016 door Britt Marlier

Ondernemen is weer hip. Het aantal starters bereikte in 2015 een record en jonge ondernemers worden door de media gretig naar voren geschoven als rolmodellen. Maar onderzoek toont een ander plaatje: volgens de Global Entrepreneurship Monitor is de nodige kennis om een zaak op te starten erg laag. En angst om te mislukken blijft een rem op ondernemerschap. Veel heeft te maken met onduidelijkheid: wat pak je nu het eerst aan? Wie helpt je in welke fase? En ben je geen stappen vergeten?

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Coworking, iets voor jou?

08 juli 2016 door Britt Marlier

Elke ondernemer heeft een inspirerende en professionele werkruimte nodig. Dat kan een eigen kantoor zijn dat je huurt of koopt, maar evengoed een kamer bij je thuis. In de laatste jaren kiezen steeds meer ondernemers voor een coworking-plek. Ben je als (beginnende) zelfstandige op zoek naar een professionele én budgetvriendelijke werkplek? Dan is coworking misschien iets voor jou.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

‘Toffe Peren’: hoe veranderen leidt tot bruisend ondernemers(ch)ap

07 juli 2016 door Koen De Herdt

“Het is niet de sterkste soort die overleeft, noch de intelligentste. Wel diegene die het best reageert op verandering.” De bekende zin die Charles Darwin in 1859 in zijn Origin of Species neerpende, geldt nog steeds. Ook voor ondernemers. Want wie sneller en beter reageert op verandering, laat concurrenten achter zich en houdt zijn business draaiende. Dat bewijst ook het verhaal van ‘Toffe Peren’.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Je ondernemingsplan: dit uitstekende voorbeeld zet je op weg

04 juli 2016 door Evelien Verschroeven

Brainstormen, product op punt stellen, concurrentie bespioneren en een snode marketingstrategie uitstippelen: de meeste startende ondernemers smullen ervan. Al die zaken vervolgens in een businessplan gieten en stutten met harde cijfers, blijkt echter vaak andere koek. Om je op weg te helpen, stellen we een opmerkelijk goed voorbeeld voor. Het businessplan van FashionSports én hun businessmodelcanvas – de schematische versie van je plan, zeg maar – bieden je een handige leidraad.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

[fa icon="comment"] 0 Reacties

Geschreven door

Gratis e-book: In 4 stappen naar een topidee

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger