Starten als zelfstandig tandarts: volg dit stappenplan

01 mei 2017 door Marc Hellemans

Na vijf jaren zwoegen, zweten en hier en daar een tandje bijsteken heb je je welverdiende diploma algemene tandheelkunde op zak. Je kan je nu volledig vastbijten in je stagejaar, en daarna misschien nog gaan voor een specialisatie parodontologie of orthodontie. Om na je stage of specialisatie correct en vlot te starten als zelfstandige, volg je dit stappenplan.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Starten als zelfstandig advocaat? Zo pak je het aan

01 mei 2017 door Marc Hellemans

Je bent net afgestudeerd als master in de rechten? Proficiat! De komende drie jaar doe je volop ervaring op als stagiair bij een ervaren collega. Al tijdens de stageperiode word je beschouwd als zelfstandig advocaat. Zowel je stage zelf als het bijbehorende zelfstandigenstatuut brengen een aantal verplichtingen met zich mee. Xerius giet deze ‘to do’s’ in een handig overzicht.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Starten als zelfstandig kinesist in 4 stappen

01 mei 2017 door Marc Hellemans

Proficiat, na vijf jaar studeren en ettelijke stage-uren, ben je afgestudeerd als master in de kinesitherapie. Maar voor het echte werk kan beginnen, moet je beschikken over de nodige documenten en verzekeringen. Met deze handige checklist helpt Xerius je op weg naar een stralende carrière als zelfstandig kinesitherapeut.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Starten als zelfstandig arts: 8 essentiële stappen

01 mei 2017 door Marc Hellemans

Na zes jaren zwoegen, zweten en hier en daar al eens opereren heb je je welverdiende diploma algemene geneeskunde op zak. Als huisarts (HAIO) of specialist (ASO) in opleiding krijg je je beroep verder onder de knie. Maar hoe bouw je aan je vervolgcarrière? Aan de hand van dit handig 8-stappenplan weet je alvast hoe je het later vlot aanpakt.  

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Zorgen en uitdagingen van een freelancer

21 april 2017 door Lodi Planting

Je bent begonnen als zelfstandige? Proficiat! Je hebt je grootste angst overwonnen. Maar dan komen de echte zorgen en uitdagingen pas. Wat zijn deze uitdagingen en hoe overwin je ze?

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Hoe registreer je als syndicus je gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen?

24 maart 2017 door Kelly Verpoorten

Verbouwingen, poetsbeurten voor gemeenschappelijke ruimtes of collectieve aankopen: eigenaars van appartementen beslissen er samen over in de vereniging van mede-eigenaars, kortweg VME. Die groep is in feite een aparte rechtspersoon met een ondernemingsnummer. Aan het hoofd staat een syndicus. Vanaf 1 april 2017 zal een nieuwe wet je verplicht maken om je als syndicus te ‘verbinden’ aan je VME in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Dat doe je via Xerius Ondernemingsloket.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

6 redenen om zelfstandige te worden in Brussel

06 maart 2017 door Evelien Verschroeven

Ook voor beginnende zelfstandigen is Brussel de onbetwiste hoofdstad. Met meer dan 10.000 starters per jaar – ongeveer één per 105 inwoners – blijkt de Brusselse grond nog steeds een uitstekende voedingsbodem voor een eigen zaak. Daar zitten de erg uitgebreide en diverse startersinitiatieven ongetwijfeld voor iets tussen. Deze zes troeven al gespot?

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Hoe scoort mijn site hoger in Google? 6 SEO-tips voor starters

27 februari 2017 door Dennis De Smedt


Heel wat starters zwieren in ijltempo hun site online om zo meer klanten te versieren. Helaas is een online aanwezigheid nog lang geen garantie op bezoekers. Zoekmachines zoals Google hanteren namelijk een ingenieus algoritme, dat je site gaat ranken volgens verschillende criteria. Hoe je daar het best op inspeelt en je site op die manier hoger doet ranken in Google, ontdek je in deze blogpost.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

6 tips voor een goede eerste indruk tijdens het netwerken

23 februari 2017 door Evelien Verschroeven

Geregeld netwerken kan je als starter veel opleveren. Het helpt je niet alleen om klanten te winnen, maar ook om leveranciers te strikken, je concurrenten in de gaten te houden én sterke partnerschappen te smeden. Dankzij deze zes tips maak je meteen een goede eerste indruk.  

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Je horecaconcept uitwerken: zes praktische tips van een expert

16 februari 2017 door Karl Magnus


Droom jij ervan om een culinaire onderneming uit de grond te stampen? Dan doe je dat best niet te overhaast. “Hoe langer je je bedrijfsconcept laat sudderen in de denkfase, hoe groter de kans dat je straks begint met een à point idee”, zegt horecaspecialist Karl Magnus. Hij is de oprichter en zaakvoerder van horeca-incubator PROEF, en geeft in zijn eerste Xerius-gastblog zes concrete tips voor ruwe restaurantconcepten.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

[fa icon="comment"] 0 Reacties

Geschreven door

Gratis e-book: In 4 stappen naar een topidee

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger