6 ondernemerstips van Pieter-Jan Vandendriessche, het brein achter Tripodmaker

19 oktober 2017 door Evelien Verschroeven

Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Dat ondervond ook burgerlijk ingenieur Pieter-Jan Vandendriessche. Op de schoolbanken droomde hij al van een eigen zaak, maar toch belandde hij eerst in een groot bedrijf. Daar verdiepte hij zich in de wondere wereld van 3D-printing, wat uiteindelijk leidde tot het ontwerp van zijn eigen 3D-printer en de start van zijn fulltime ondernemerscarrière.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Laura Verhulst (Madam Bakster): “Als student-ondernemer kan je experimenteren”

17 oktober 2017 door Ann Schoenmaekers

Als kind zat Laura Verhulst met haar neus in de boeken of met de handen in het deeg. Als studente was dat niet anders. Zo combineerde ze haar studies Taal- en Letterkunde aan de UGent met de opstart van haar eigen zaak ‘Madam Bakster’: een online bakkerij waarmee ze gezonde desserten maakt. Met de volle steun van haar vriend én Xerius vormde ze de eenmanszaak intussen om tot bvba.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Van bijberoep naar hoofdberoep: 6 waardevolle lessen voor de sprong

12 oktober 2017 door Tom Holsters

Thomas* ging aan de slag als loontrekkende, maar de droom van een eigen zaak liet hij nooit varen. Zijn werkgever toonde zich gelukkig flexibel, waardoor Thomas van het ondernemerschap kon proeven als zelfstandig design consultant in bijberoep. Anderhalf jaar later heeft hij de smaak flink te pakken en is hij klaar voor de sprong naar hoofdberoep.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

De student-ondernemers van Uni-Cycle: “Eerst Antwerpen, dan de rest van de wereld”

10 oktober 2017 door Danny De Pourcq

Voor jonge durvers klinkt de vrijheid van het ondernemerschap als muziek in de oren. Bij Benjamin, Nick en Christian was dat niet anders. Toen ze als Erasmussers merkten hoe duur het is om in het buitenland een fiets te huren, richtten ze prompt Uni-Cycle op. De missie: tweedehandsfietsen in Antwerpen verhuren aan gaststudenten. De middelen: bakken ambitie en steun van ouders, vrienden, TAKEOFFANTWERP, een clevere boekhouder en Xerius.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Werken als student? Dit zijn je opties

02 oktober 2017 door Julie Ceunen

Wie als student wat wil bijverdienen, kan aan de slag als jobstudent of al van het ondernemersleven proeven als student-zelfstandige. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat beide statuten ook perfect combineerbaar zijn. In deze blog leggen we je uit waarin beide opties verschillen en hoe je ze praktisch met elkaar verzoent.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Studeren en ondernemen: perfect haalbaar als student-zelfstandige!

26 september 2017 door Ann Schoenmaekers

Tot 2017 waren het vooral de scholen die ondernemende studenten een voorkeursbehandeling gaven. Denk maar aan een flexibel lessenrooster of gratis coaching. Maar sinds 2017 is ook het sociaal statuut voor de student-zelfstandige aantrekkelijker geworden. Welke voorwaarden en voordelen daarmee gepaard gaan, zetten we in deze blogpost op een rij.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

10 gratis tools voor jou als freelancer

27 juli 2017 door Lodi Planting

Als freelancer wil je jouw tijd besteden aan datgene waarom je bent gaan freelancen. Daarom is het efficiënt gebruiken van tools belangrijk. In dit artikel krijg je 10 gratis tools om jou te helpen!

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Een website voor de freelancer

29 juni 2017 door Lodi Planting

Stel je bent op zoek naar iets. Hoe begin je jouw zoektocht? De kans is groot dat je in Google intypt wat je zoekt en de resultaten van de eerste twee pagina’s bekijkt. Dus hoe kom je daar met jouw aanbod?

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

RIZIV-toelage voor artsen: zo vraag je ze aan

15 juni 2017 door Marc Hellemans

Als arts is het niet evident om later je levensstandaard met je wettelijk pensioen op peil te houden. Daarom voorziet de overheid een jaarlijkse financiële vergoeding, het ‘RIZIV Sociaal Statuut’ genoemd, die artsen kunnen investeren in hun sociale zekerheid. Zodra je bent afgestudeerd, kom je in aanmerking voor die premie. Via Xerius kan je ze snel aanvragen en optimaal laten investeren.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Starten als zelfstandig tandarts: volg dit stappenplan

01 mei 2017 door Marc Hellemans

Na vijf jaren zwoegen, zweten en hier en daar een tandje bijsteken heb je je welverdiende diploma algemene tandheelkunde op zak. Je kan je nu volledig vastbijten in je stagejaar, en daarna misschien nog gaan voor een specialisatie parodontologie of orthodontie. Om na je stage of specialisatie correct en vlot te starten als zelfstandige, volg je dit stappenplan.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

[fa icon="comment"] 0 Reacties

Geschreven door

Gratis e-book: In 4 stappen naar een topidee

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via [email protected] of meld je aan als guestblogger