Samenwerken als startende ondernemer: 4 interessante opties

29 september 2016 door Evelien Verschroeven

Als ondernemer jongleer je met een heleboel taken tegelijk: je kapitaal verzamelen, je boekhouding bijhouden, klanten werven, en ga zo maar door. Dat op je eentje geklaard krijgen tussen ‘nine and five’ is niet evident. Stroomt de workload regelmatig over, dan kan een samenwerking met andere partijen misschien wel soelaas bieden. Enkele interessante opties op een rij.   

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Voorwaarden en formaliteiten rond bijberoep: wanneer mag je starten?

26 september 2016 door An Govaerts

Dat de club van zelfstandigen in bijberoep groeit als kool, is geen toeval. In veel gevallen blijf je gespaard van btw-kopzorgen, klanten werven kan soms al met een paar muisklikken, en aansluiten was nog nooit zo laagdrempelig. Tenminste, als je voldoet aan de voorwaarden en een helder zicht hebt op de formaliteiten.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Wie kan starten als zelfstandige in bijberoep?

23 september 2016 door Jilles Sel

Heb je een origineel project in je hoofd of wil je van jouw passie je beroep maken? Starten als zelfstandige in bijberoep kan voor jou een goede optie zijn. Zo behoud je de sociale voordelen van je arbeidsovereenkomst en de bijhorende financiële zekerheid, maar kan je toch de sprong wagen. Rest nog een belangrijke vraag: kan iedereen zomaar starten als zelfstandige in bijberoep?

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Ondernemerstips van Hans Borremans: “Zoek mensen die je steviger in je schoenen doen staan”

22 september 2016 door Frederik De Schrijver

Hans Borremans zit tot over zijn oren in de palinghandel, maar een gladde jongen kan je hem bezwaarlijk noemen. Hardwerkend, authentiek en boordevol ambitie: kwaliteiten die hem goed van pas kwamen toen hij recent een traditioneel maar ietwat achterop hinkend familiebedrijf nieuw leven inblies. Het vergde het nodige bochtenwerk, maar Hans hield er wel tal van lessen voor startende ondernemers aan over.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Hoe vul ik een businessmodelcanvas in?

19 september 2016 door Evelien Verschroeven

Een businessplan opstellen is een onmisbare stap op je parcours als startende ondernemer. Maar hoe vorm je je ambitieus idee om tot een waterdicht ondernemingsplan? Een populaire methode is die van het businessmodelcanvas. Het resultaat? Een visueel bedrijfsmodel én stevig fundament voor je ontluikende business.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Waarom is het belangrijk om je merknaam te laten registreren?

16 september 2016 door Evelien Verschroeven

De kogel is door de kerk. Na een brainstorm heb je een merknaam voor je concept of product bedacht. Heb je er ook al over nagedacht om deze merknaam te laten registreren? Wij zetten de belangrijkste wetenswaardigheden even voor jou op een rij.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Goedkoop je merk in de kijker zetten? 3 tactieken

15 september 2016 door Britt Marlier

Met een snelheid waarbij zelfs Bolt verbleekt, klikken websitebezoekers banner- en pop-upadvertenties vandaag genadeloos weg. Televisiereclames worden liefst doorgespoeld en enkel mensen met te veel tijd lezen nog dikke productfolders. Hoe kaap je dan wél de aandacht met een nieuw merk? Deze drie doeltreffende, originele en vooral goedkope technieken werken het best.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Hoe kies je je sociaal verzekeringsfonds? 4 essentiële criteria

12 september 2016 door Danny De Pourcq

Om officieel van start te gaan als zelfstandige, moet je je aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds. Dat betekent dat je wettelijk in orde bent en sociale bijdragen betaalt. Maar – om de rollen even om te draaien – welk fonds sluit het best aan bij jou? Waarop baseer je jezelf bij je keuze?

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Wanneer moet ik als zelfstandige mijn btw-aangifte indienen?

09 september 2016 door Dirk Dello

Als zelfstandige zal de term btw je niet vreemd in de oren klinken. Maar hoe zit het nu precies met de btw-aangiften die jij aan de overheid moet overmaken? In deze blogpost geven we een helder overzicht van de mogelijkheden en de bijhorende voorwaarden.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Overvolle mailbox? 5 handige tips om hem lichter te maken

08 september 2016 door Heidi Regemortel

Je was even de baan op voor een klant of keert net terug van een deugddoende reis. Wat je vervolgens in je mailbox aantreft, moet niet onderdoen voor de doos van Pandora: een bommetje ongelezen mails waar gewoon geen beginnen aan lijkt. Of toch? Met deze vijf slimme tips maak je je mailbox snel wat lichter - en kan je bovendien het kaf van het koren scheiden.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

[fa icon="comment"] 0 Reacties

Geschreven door

Gratis e-book: In 4 stappen naar een topidee

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger