10 gratis tools voor jou als freelancer

27 juli 2017 door Lodi Planting

Als freelancer wil je jouw tijd besteden aan datgene waarom je bent gaan freelancen. Daarom is het efficiënt gebruiken van tools belangrijk. In dit artikel krijg je 10 gratis tools om jou te helpen!

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Een website voor de freelancer

29 juni 2017 door Lodi Planting

Stel je bent op zoek naar iets. Hoe begin je jouw zoektocht? De kans is groot dat je in Google intypt wat je zoekt en de resultaten van de eerste twee pagina’s bekijkt. Dus hoe kom je daar met jouw aanbod?

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

RIZIV-toelage voor artsen: zo vraag je ze aan

15 juni 2017 door Marc Hellemans

Als arts is het niet evident om later je levensstandaard met je wettelijk pensioen op peil te houden. Daarom voorziet de overheid een jaarlijkse financiële vergoeding, het ‘RIZIV Sociaal Statuut’ genoemd, die artsen kunnen investeren in hun sociale zekerheid. Zodra je bent afgestudeerd, kom je in aanmerking voor die premie. Via Xerius kan je ze snel aanvragen en optimaal laten investeren.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Starten als zelfstandig tandarts: volg dit stappenplan

01 mei 2017 door Marc Hellemans

Na vijf jaren zwoegen, zweten en hier en daar een tandje bijsteken heb je je welverdiende diploma algemene tandheelkunde op zak. Je kan je nu volledig vastbijten in je stagejaar, en daarna misschien nog gaan voor een specialisatie parodontologie of orthodontie. Om na je stage of specialisatie correct en vlot te starten als zelfstandige, volg je dit stappenplan.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Starten als zelfstandig advocaat? Zo pak je het aan

01 mei 2017 door Marc Hellemans

Je bent net afgestudeerd als master in de rechten? Proficiat! De komende drie jaar doe je volop ervaring op als stagiair bij een ervaren collega. Al tijdens de stageperiode word je beschouwd als zelfstandig advocaat. Zowel je stage zelf als het bijbehorende zelfstandigenstatuut brengen een aantal verplichtingen met zich mee. Xerius giet deze ‘to do’s’ in een handig overzicht.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Starten als zelfstandig kinesist in 4 stappen

01 mei 2017 door Marc Hellemans

Proficiat, na vijf jaar studeren en ettelijke stage-uren, ben je afgestudeerd als master in de kinesitherapie. Maar voor het echte werk kan beginnen, moet je beschikken over de nodige documenten en verzekeringen. Met deze handige checklist helpt Xerius je op weg naar een stralende carrière als zelfstandig kinesitherapeut.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Starten als zelfstandig arts: 8 essentiële stappen

01 mei 2017 door Marc Hellemans

Na zes jaren zwoegen, zweten en hier en daar al eens opereren heb je je welverdiende diploma algemene geneeskunde op zak. Als huisarts (HAIO) of specialist (ASO) in opleiding krijg je je beroep verder onder de knie. Maar hoe bouw je aan je vervolgcarrière? Aan de hand van dit handig 8-stappenplan weet je alvast hoe je het later vlot aanpakt.  

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Zorgen en uitdagingen van een freelancer

21 april 2017 door Lodi Planting

Je bent begonnen als zelfstandige? Proficiat! Je hebt je grootste angst overwonnen. Maar dan komen de echte zorgen en uitdagingen pas. Wat zijn deze uitdagingen en hoe overwin je ze?

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Hoe registreer je als syndicus je gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen?

24 maart 2017 door Kelly Verpoorten

Verbouwingen, poetsbeurten voor gemeenschappelijke ruimtes of collectieve aankopen: eigenaars van appartementen beslissen er samen over in de vereniging van mede-eigenaars, kortweg VME. Die groep is in feite een aparte rechtspersoon met een ondernemingsnummer. Aan het hoofd staat een syndicus. Vanaf 1 april 2017 zal een nieuwe wet je verplicht maken om je als syndicus te ‘verbinden’ aan je VME in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Dat doe je via Xerius Ondernemingsloket.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

6 redenen om zelfstandige te worden in Brussel

06 maart 2017 door Evelien Verschroeven

Ook voor beginnende zelfstandigen is Brussel de onbetwiste hoofdstad. Met meer dan 10.000 starters per jaar – ongeveer één per 105 inwoners – blijkt de Brusselse grond nog steeds een uitstekende voedingsbodem voor een eigen zaak. Daar zitten de erg uitgebreide en diverse startersinitiatieven ongetwijfeld voor iets tussen. Deze zes troeven al gespot?

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

[fa icon="comment"] 0 Reacties

Geschreven door

Gratis e-book: In 4 stappen naar een topidee

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger