Scoren met je website in Google: zo start je met SEO

01 december 2016 door Britt Marlier

Om je zaak in de kijker te zetten, is een wervende website een must. Maar online aanwezig zijn betekent daarom nog niet dat je site ook effectief bezoekers trekt. Zoekmachines als Google hanteren immers een ingenieus algoritme, dat sites rangschikt volgens verschillende criteria. Hoe je je vindbaarheid versterkt - en wat SEO daarmee te maken heeft - ontdek je in dit gratis e-book.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Hoe vraag ik mijn btw-nummer aan?

28 november 2016 door Dirk Dello

Vaak gehoord bij starters: “Ik vraag mijn btw-nummer aan en dan kan ik starten als zelfstandige.” Dat klopt echter niet helemaal. Het btw-nummer is slechts één essentiële stap in de opstartformaliteiten. Deze blogpost zet alle stappen nog even helder op een rij. Spoiler alert: het makkelijkst is om alles in één keer online te regelen.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Coworkingspaces in Vlaanderen: op welke plekken kan je terecht?

24 november 2016 door Britt Marlier

Elke ondernemer heeft een inspirerende en professionele werkruimte nodig. Dat kan een eigen kantoor zijn of een kamer bij je thuis. Maar er zijn nog opties: zo kiezen steeds meer ondernemers voor gedeelde werkruimtes of coworkingspaces. Bewijs van de populariteit is hun wildgroei in steden. Op zoek naar zo’n plek in je buurt? Dit gratis e-book geeft een overzicht van de 25 interessantste spots in Vlaanderen.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

De starters-bvba: hoe interessant is deze vennootschapsvorm?

21 november 2016 door Jeroen Kegeleers

De benaming doet vermoeden dat de starters-bvba op maat geknipt is voor beginnende ondernemers. En toch. Erg populair is deze relatief recente vennootschapsvorm niet. Maakt onbekend onbemind? Of schuilen er effectief addertjes onder het gras? De s-bvba onder de loep.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Starten met growth hacking: 5 tips om slim en snel te groeien

17 november 2016 door Evelien Verschroeven

Een eigen zaak uitbouwen kan een aardige duit kosten. En hoewel marketing van levensbelang is voor je eerste groeifase, blijft net daarvoor zelden budget over. In dat geval biedt ‘growth hacking’ een uitweg. Je kan namelijk ook groeien door bestaande methodes op een nieuwe, goedkopere manier in te zetten, te hacken zeg maar. Met deze vijf tips kan je meteen aan de slag.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Zelfstandige worden in Antwerpen: 7 redenen om te ondernemen in ’t Stad

14 november 2016 door Evelien Verschroeven

Laat ons eerlijk zijn: Antwerpen is op veel vlakken een voorloper op de rest van het land. Mode, cultuur, gastronomie … en ook ondernemen. Dat laatste is zeker geen toeval, als je kijkt naar de uiteenlopende organisaties en initiatieven die starten er makkelijker, goedkoper, interessanter en soms simpelweg onweerstaanbaar maken. Deze 7 voordelen bieden hulp en houvast aan beginnende zelfstandigen van allerlei pluimage.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Dag van de Ondernemer 2016: bij Xerius het hele jaar door

10 november 2016 door Britt Marlier

Op 18 november vieren we naar jaarlijkse traditie de Dag van de Ondernemer. Een mooi eerbetoon aan mensen die dagelijks met lef en passie hun ultieme dromen najagen. Wij grijpen de gelegenheid graag aan om ook de ondernemer van morgen in de bloemetjes te zetten: beginnende zelfstandigen, bedrijvige bijberoepers maar ook iedereen die aan de vooravond van zijn opstart staat.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Je klantenlisting of btw-listing indienen: hoe zit dat precies?

07 november 2016 door Liesbet Bex

Als zelfstandige draai je onvermijdelijk mee in een papiermolen … al wordt dat stilaan meer een molentje. Want het aantal formaliteiten – en al zeker die op papier – daalt stelselmatig. De jaarlijkse klantenlisting of btw-listing is weliswaar nog altijd verplicht, maar een klassieker in de starterscategorie ‘losweg vergeten’. Dit overzicht toont je wat je hoe moet aangeven.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Failing Forward (of hoe starters kunnen leren uit fouten)

03 november 2016 door Britt Marlier

Terwijl de ene starter met zijn idee, enthousiasme en lef de weg naar succes plaveit, gaat de ander ondanks dezelfde ambities roemloos ten onder. Het bewijs dat je niet uit het juiste ondernemershout gesneden bent? Helemaal niet. De rasechte ondernemer is net diegene die ook na het vallen weer recht veert … en leert uit zijn fouten. Niet toevallig het credo van het jaarlijkse startersevent Failing Forward.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Hoe registreer je als syndicus je gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen?

31 oktober 2016 door Kelly Verpoorten

Verbouwingen, poetsbeurten voor gemeenschappelijke ruimtes of collectieve aankopen: eigenaars van appartementen beslissen er samen over in de vereniging van mede-eigenaars, kortweg VME. Die groep is in feite een aparte rechtspersoon met een ondernemingsnummer. Aan het hoofd staat een syndicus. Een nieuwe wet maakt je vanaf januari 2017 verplicht om je als syndicus te ‘verbinden’ aan je VME in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Dat doe je via Xerius Ondernemingsloket.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

[fa icon="comment"] 0 Reacties

Geschreven door

Gratis e-book: In 4 stappen naar een topidee

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger