Hoe registreer je als syndicus je gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen?

24 maart 2017 door Kelly Verpoorten

Verbouwingen, poetsbeurten voor gemeenschappelijke ruimtes of collectieve aankopen: eigenaars van appartementen beslissen er samen over in de vereniging van mede-eigenaars, kortweg VME. Die groep is in feite een aparte rechtspersoon met een ondernemingsnummer. Aan het hoofd staat een syndicus. Vanaf 1 april 2017 zal een nieuwe wet je verplicht maken om je als syndicus te ‘verbinden’ aan je VME in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Dat doe je via Xerius Ondernemingsloket.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

6 redenen om zelfstandige te worden in Brussel

06 maart 2017 door Evelien Verschroeven

Ook voor beginnende zelfstandigen is Brussel de onbetwiste hoofdstad. Met meer dan 10.000 starters per jaar – ongeveer één per 105 inwoners – blijkt de Brusselse grond nog steeds een uitstekende voedingsbodem voor een eigen zaak. Daar zitten de erg uitgebreide en diverse startersinitiatieven ongetwijfeld voor iets tussen. Deze zes troeven al gespot?

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Hoe scoort mijn site hoger in Google? 6 SEO-tips voor starters

27 februari 2017 door Dennis De Smedt


Heel wat starters zwieren in ijltempo hun site online om zo meer klanten te versieren. Helaas is een online aanwezigheid nog lang geen garantie op bezoekers. Zoekmachines zoals Google hanteren namelijk een ingenieus algoritme, dat je site gaat ranken volgens verschillende criteria. Hoe je daar het best op inspeelt en je site op die manier hoger doet ranken in Google, ontdek je in deze blogpost.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

6 tips voor een goede eerste indruk tijdens het netwerken

23 februari 2017 door Evelien Verschroeven

Geregeld netwerken kan je als starter veel opleveren. Het helpt je niet alleen om klanten te winnen, maar ook om leveranciers te strikken, je concurrenten in de gaten te houden én sterke partnerschappen te smeden. Dankzij deze zes tips maak je meteen een goede eerste indruk.  

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Je horecaconcept uitwerken: zes praktische tips van een expert

16 februari 2017 door Karl Magnus


Droom jij ervan om een culinaire onderneming uit de grond te stampen? Dan doe je dat best niet te overhaast. “Hoe langer je je bedrijfsconcept laat sudderen in de denkfase, hoe groter de kans dat je straks begint met een à point idee”, zegt horecaspecialist Karl Magnus. Hij is de oprichter en zaakvoerder van horeca-incubator PROEF, en geeft in zijn eerste Xerius-gastblog zes concrete tips voor ruwe restaurantconcepten.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

De tax shelter voor startende ondernemingen: zo haal je kapitaal op bij particulieren

13 februari 2017 door Evelien Verschroeven

Ondernemerschap wordt meer dan ooit gestimuleerd. De tax shift is wellicht het bekendste voorbeeld. Iets minder berucht, maar voor starters misschien zelfs nog interessanter, is de tax shelter. Die maatregel geeft wind in de zeilen van beginnende ondernemers op zoek naar kapitaal. Want plots worden crowdfunding en andere privéinvesteringen een pak voordeliger.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Coworking in Antwerpen, Gent en Brussel: 3 spaces-to-be!

09 februari 2017 door Evelien Verschroeven

Enkele jaren geleden kon je ze op één hand tellen, maar tegenwoordig vind je coworkingspaces in alle grote Vlaamse steden. In ons e-book over coworking maakten we alvast een selectie van 25 topspots voor ondernemers, waaronder ook deze drie inspirerende ‘flexplekken’ in Antwerpen, Gent en Brussel.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Wat is een ondernemingsnummer? 4 verhelderende antwoorden

06 februari 2017 door Dirk Dello

Voor zelfstandigen in spe zijn de formaliteiten om te mogen starten niet altijd even duidelijk afgebakend. De eerste stap richting officieel ondernemerschap is de aanvraag van een ondernemingsnummer. Deze blogpost doet de eventuele mist opklaren, met antwoorden op de meest gestelde vragen over ondernemingsnummers.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Studeren en ondernemen: perfect haalbaar als student-zelfstandige!

02 februari 2017 door Ann Schoenmaekers

Tot 2017 waren het vooral de scholen die ondernemende studenten een voorkeursbehandeling gaven. Denk maar aan een flexibel lessenrooster of gratis coaching. Maar sinds 2017 is ook het sociaal statuut voor de student-zelfstandige aantrekkelijker geworden. Welke voorwaarden en voordelen daarmee gepaard gaan, zetten we in deze blogpost op een rij.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Zelfstandige worden in Gent: 8 concrete voordelen

30 januari 2017 door Evelien Verschroeven

Ondernemen zit Gentenaren in het bloed: in 2016 zagen er maar liefst 2.688 bedrijven het licht, meer dan in welke andere Vlaamse stad ook. Het gunstige startersklimaat zit daar zeker voor iets tussen: lees meer over de voordelen voor beginnende zelfstandigen in Gent.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

[fa icon="comment"] 0 Reacties

Geschreven door

Gratis e-book: In 4 stappen naar een topidee

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger