De RIZIV-toelage voor zelfstandig verpleegkundigen: hoe werkt het?

29 augustus 2016 door Daan Weigand

De zorgsector smeekt om vakkundig personeel – een trend die door de vergrijzing niet onmiddellijk zal veranderen. Goed nieuws voor wie overweegt om zelfstandig verpleegkundige te worden. Maar de sociale bescherming en het pensioen zijn niet om over naar huis te schrijven. Die kan je opvangen met fiscaalvriendelijke verzekeringen. En vanaf 2016 krijg je daar van de overheid een mooi startbudget voor: het RIZIV Sociaal Statuut van 500 euro.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Een winkel starten: hoe begin ik eraan?

26 augustus 2016 door Evelien Verschroeven

Droom jij ervan om je eigen winkel te openen maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Welke regels en wetten moet je respecteren? En hoe zorg je ervoor dat klanten vlot de weg naar je zaak vinden? Dankzij dit handige overzicht komt de verwezenlijking van jouw droomproject alvast wat dichterbij.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Je eigen horecazaak starten: de 5 belangrijkste aandachtspunten

25 augustus 2016 door Debby Buys

Voor velen klinkt het als muziek in de oren: de lakens uitdelen in je eigen café, restaurant, koffiebar, foodtruck of b&b. Maar tussen idee en rinkelende – witte! – kassa staat meer dan louter enkele vergunningen. De horeca blijft een aparte wereld met zijn eigen, soms ongeschreven wetten. Haalbaar? Uiteraard. Rendabel? Absoluut, als je ’t slim aanpakt. En daarin spelen deze vijf thema’s een sleutelrol.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

10 goede redenen om ondernemer te worden

22 augustus 2016 door Evelien Verschroeven

Een gat in de markt vinden, een revolutionair product ontwikkelen, je eigen goesting doen … Sommigen laten hun ambities eeuwig op een verlanglijstje vervagen, anderen willen hun dromen koste wat het kost waarmaken en kiezen voor het ondernemerschap. En terecht, want van je passie je beroep maken is lang niet de enige reden om voor een carrière als zelfstandige te kiezen.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Een bvba oprichten: hoe begin je hieraan?

19 augustus 2016 door Dirk Dello

 

Na heel wat informeren en vergelijken ben je tot een besluit gekomen: de juridische vorm van een bvba past het best bij jouw zakelijke situatie. Welke stappen moet je doorlopen om een eigen bvba op te richten? Wij lichten alle nodige stappen toe en geven ook een duidelijk beeld van het bijhorende kostenplaatje.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Veelgestelde vragen over bijberoep: 7 misverstanden opgeklaard

16 augustus 2016 door Nico Dieltjens

Een kwart miljoen and counting. Zoveel zelfstandigen in bijberoep telt België. En eigenlijk zouden dat er nog veel meer kunnen zijn. Want ondanks de relatief makkelijke instap en beperkte papierberg, bestaan er helaas heel wat misverstanden rond het bijberoep. En die dwarsbomen nog al te vaak de stap naar het deeltijds ondernemerschap. Tijd voor de puntjes op de i.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Ik wil graag zelfstandige worden: hoe begin ik eraan?

12 augustus 2016 door Dirk Dello

Waag je de grote sprong en word je zelfstandige? Na het lezen van deze blogpost kan je pas echt goed voorbereid van start gaan. Neem er even rustig de tijd voor!

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Waarom in elke ondernemer een beetje topsporter schuilt

11 augustus 2016 door Jilles Sel

Doorzettingsvermogen, lef, een onverbiddelijke winnaarsmentaliteit … het zijn kwaliteiten waar je niet alleen Olympische atleten, maar ook ondernemers aan herkent. Dat de twee meer gelijkenissen vertonen dan je op het eerste zicht zou denken, bewijzen ook deze starters.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Je pensioen opbouwen als zelfstandige: 5 redenen om het niet uit te stellen

08 augustus 2016 door Karel Goyvaerts

Vroeger diende je als zelfstandige zelf je boontjes te doppen. Ook na je pensioen. Maar tegenwoordig wordt de kloof met loontrekkenden steeds kleiner. Zo is sinds 1 augustus het minimumpensioen voor zelfstandigen volledig gelijkgeschakeld met dat van werknemers. Goed nieuws voor wie nu begint met ondernemen ... maar toch leg je ook als starter best zo snel mogelijk een extra spaarpotje aan voor later. En wel om deze 6 redenen.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Personal branding: hoe onderscheid ik me als zelfstandige van de anderen?

05 augustus 2016 door Britt Marlier

Personal branding. Het zoveelste buzzword ? Nieuw is het niet. Nuttig? Meer dan ooit, zo blijkt. Jezelf in de markt zetten als merk is essentieel om je als zelfstandige te onderscheiden van anderen en succesvol te zijn. Maar hoe pak je dat nu precies aan? Ontdek drie belangrijke insights die jou voorsprong kunnen opleveren!

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

[fa icon="comment"] 0 Reacties

Geschreven door

Gratis e-book: In 4 stappen naar een topidee

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger