• Verzekeringen en pensioen

Jezelf verzekeren als zelfstandige

Het is beter om je voor te bereiden dan om te hopen op een wonder, zegt het spreekwoord. Als zelfstandige kan je niet terugvallen op de uitgebreide bescherming van iemand in loondienst of een ambtenaar. Word je ziek of krijg je een ongeval, dan moet je zelf een vangnet voorzien. Hetzelfde liedje voor je pensioen.


Maar het goede nieuws is: door zelf te zorgen voor een vervangingsinkomen en een hoger pensioen bespaar je aardig op je belastingen!


Beveilig je inkomen bij arbeidsongeschiktheid met een oplossing op maat

Zelf je inkomen beschermen als ondernemer is geen overbodige luxe, maar eerder een absolute noodzaak. Van zodra je start, sta je in voor je eigen bescherming bij arbeidsongeschiktheid. Met de wettelijke bescherming als zelfstandige moet je dan overleven met een ziekenfondsuitkering van amper 900 euro per maand. Dat volstaat niet om je kosten te dekken.


De oplossingen van Xerius zijn zo uniek als jouw situatie.


Jouw situatie als zelfstandige is uniek. Daarom moet de bescherming van jouw inkomen dat ook zijn. Xerius biedt jou de keuze uit verschillende oplossingen die je helemaal kan afstemmen op je noden en je wensen.

Ontdek onze unieke verzekeringen

Hoe bouw je optimaal aan een pensioen als zelfstandige?

Als zelfstandige moet je zelf zorgen voor een hoger pensioen. Daarvoor bestaan verschillende oplossingen, waarvan de ene fiscaal interessanter is dan de andere. Welk pensioenproduct past het best bij jou? De experts van Xerius helpen jou de juiste knopen doorhakken.

Ontdek alle oplossingen

Je RIZIV-toelage als zorgverlener: benut het geschenk met beide handen.

“Wie gezond is koestert honderd wensen, wie ziek is één”. Het spreekwoord illustreert hoe belangrijk een goede gezondheid is voor iedereen. Daarom vervul jij als zorgverlener een cruciale rol in onze samenleving. En voor die cruciale rol geeft de overheid jou een ondersteuning in de vorm van een RIZIV-toelage.


Ben jij RIZIV-geconventioneerd? Dan krijg je daar elk jaar een mooi financieel cadeau voor terug. Je kan immers recht hebben op de RIZIV-toelage, bestemd voor de versterking van je sociale bescherming. Xerius helpt jou bij je aanvraag, en adviseert jou graag bij je keuzes.

Meer informatie over de RIZIV-toelage