Coronacrisis: wat je zeker moet weten als zelfstandige

Het zijn uitzonderlijke tijden. En we begrijpen heel goed dat je als zelfstandige niet altijd goed weet op welke hulp je nu kunt rekenen. Daarom verzamelen we alle info voor jou.


Op deze pagina, informeren we je over alle maatregelen voor zelfstandigen. Wil je een aanvraag indienen voor een bepaalde steunmaatregel? Dan ben je hier aan het juiste adres.


Op de pagina met veelgestelde vragen gaan we meer in detail. Daar geven we antwoorden op de vragen waar jij en je collega-zelfstandigen mee zitten.


Broed je nog op een andere vraag? Dan zijn we telefonisch bereikbaar voor je. Hier vind je de contactgegevens van jouw kantoor.

Coronacrisis: toekomstige maatregelen.

De overheid kondigde een nieuwe maatregel aan onder de vorm van een overbruggingsrecht als steun voor de heropstart. Verder werd het crisis-overbruggingsrecht en het corona-ouderschapsverlof verlengd. Wat we al weten, vatten we hier voor je samen.


Zelfstandigen en ondernemingen

Onze partners


Ik start

Wij streven ernaar om je zo volledig mogelijk te informeren over het starten van een eigen zaak: van een ondernemingsplan opstellen, naar boekhouder kiezen,  over eenmanszaken en vennootschappen, btw, en de sociale bijdragen die je moet betalen. Het klinkt veel, maar wees gerust: wij leggen het je kristalhelder uit.


Klaar voor de start? Dan kan je de opstart online aanvragen, zonder van je bureaustoel te komen.

Je eigen zaak startenIk ben gestart

Je bent zelfstandige en betaalt elk kwartaal sociale bijdragen. Simpel, of toch niet altijd? Wij vertellen je alles over de berekening van de bijdragen die je betaalt, en hoe je gebruik kan maken van de rechten die je ervoor in de plaats krijgt.


In elke onderneming verandert er al eens iets. Welke wijzigingen moet je melden, en aan wie? En wat als je je zaak wilt stopzetten. Wij laten je zien wat je moet doen.

Naar je loopbaan als zelfstandigeJezelf beschermen

Verzeker jezelf van voldoende pensioen, een inkomen bij arbeidsongeschiktheid, bescherming bij de uitvoering van je job – de lijst is lang, maar met Xerius behoud je het overzicht.

Jezelf beschermen