De stap naar zelfstandige worden is kleiner dan je denkt

Of je nu zelfstandige wordt uit passie. Om iets bij te verdienen. Of om je werkdagen beter af te stemmen op de noden van je gezin. Met Xerius als partner is de stap naar zelfstandige worden kleiner dan je denkt. Wij begeleiden je stap voor stap. En nemen heel wat administratieve taken van je schouders. Ontdek het zelf!


Wat doet Xerius voor zelfstandigen?

Xerius is een ondernemingsloket en een sociaal verzekeringsfonds – twee cruciale partners van zelfstandigen en ondernemers. De eerste poot regelt je wettelijke registratie, zodat jij je officieel “zelfstandige” mag noemen. Het sociaal verzekeringsfonds zorgt voor je sociale zekerheid. Daardoor krijg jij onder meer groeipakket, pensioen en tussenkomst in de kosten voor dokter en medicijnen.


In haar werking hanteert Xerius een heilig principe: we begrijpen jou als zelfstandige. En dat merk jij. Onze experts werken snel en efficiënt, plooien zich naar jouw agenda en houden alles simpel. Zo heb jij meer tijd voor wat echt telt: je zaak.


Intussen kiezen meer dan 238.000 zelfstandigen en 110.000 vennootschappen voor deze aanpak. Ook jou heten we welkom met open armen.Wil jij zelfstandige worden? Of starten met een vrij beroep?

Het ondernemersbloed stroomt door je aderen, maar je hebt de stap nog niet gezet? Geen probleem, Xerius helpt je graag op weg. Onze experts begeleiden jou in elke fase, van voorbereiding tot je wettelijke registratie. Dat gebeurt op de wijze die jij verkiest: online, telefonisch of op kantoor. Bovendien bundelen wij alle stappen, zodat je niet van het administratieve kastje naar de muur gestuurd wordt.

Je bent al zelfstandige?

Xerius verzorgt in opdracht van de overheid jouw sociale zekerheid als zelfstandige. Je recht op steun en uitbetalingen verdedigen? Je sociale bijdragen correct berekenen, zodat je geen euro teveel betaalt? Jezelf, je gezin en je inkomen beter beschermen? Slaap op je twee oren, Xerius brengt het allemaal voor jou in orde..

Tijd om te stoppen als zelfstandige?

Tijd om je btw-nummer aan de wilgen te hangen? Ook dan biedt Xerius jou ondersteuning bij elke stap. Zo kan jij op twee oren slapen: je bent perfect beschermd en blijft sociale rechten genieten zoals ziekteverzekering, kinderbijslag en pensioen.