Je zaak verhuist? Laat je adres wijzigen in de KBO

Informeer niet alleen je klanten en leveranciers wanneer je adres wijzigt. Ook officiële instanties willen je nieuwe gegevens kennen. Xerius is graag jouw postbode, en brengt de juiste mensen op de hoogte.

Welk adres geef je door aan wie?

Je domicilieadres is het officiële adres van je eenmanszaak. Een wijziging ervan geef je door in de stad of gemeente waar je zaak gevestigd is. Langs die weg komt het ook in de Kruispuntbank van Ondernemingen terecht. Je hoeft dus niet aan te bellen bij je ondernemingsloket.


Op je vestigingsadres ben je actief met je onderneming. Dat kan op het domicilieadres zijn, maar ook op het adres van de maatschappelijke zetel of op een ander adres. Je onderneming kan bovendien ook meerdere vestigingen hebben. Je werkplaats, winkel, verkooppunt, kantoor, magazijn en filiaal – het mag allemaal op een ander adres liggen.


Verandering van je vestigingsadres – of de opening van een nieuwe vestiging – meld je als de weerlicht aan je ondernemingsloket.

Wijziging adres doorgeven

Dat is erg belangrijk, want je vestigingsadres wijzigt nooit automatisch mee met je domicilieadres of het adres van je maatschappelijke zetel.


Een tip: geef je kersverse adres ook door aan je klanten, zakenpartners en leveranciers. Anders staan zij voor een gesloten deur, en bellen ze misschien aan bij je concurrent om de hoek.

Wijzig je je maatschappelijke zetel? Dan moet je dit ook officieel bekendmaken via een publicatie in het Belgisch Staatsblad, een administratieve taak waar Xerius je bij kan helpen. Na publicatie wordt het nieuwe adres automatisch opgenomen in de KBO.
Hoeveel kost jouw adreswijziging in de KBO?

Xerius Ondernemingsloket kan de wijzigingen perfect voor jou in orde brengen. De Kruispuntbank van Ondernemingen rekent daarvoor een vast tarief van 105,50 euro per wijziging en per vestiging. Dat bedrag is vrij van btw.


Hoe verloopt de wijzing van je adres?

Surf naar de Public Search zoekfunctie van de KBO en ontdek met één klik welke adressen van jouw zaak vermeld staan in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Zo weet je meteen welke wijzigingen je moet laten doorvoeren.


Met één klik van de muis breng je alle overheidsdiensten op de hoogte van je nieuwe stek. Makkelijker kan je het jezelf niet maken.


Geef je adreswijziging door via Xerius


105,50 euro

Per wijziging en per vestiging (vrijgesteld van btw)

Wijziging adres doorgeven

Wat vind je op deze pagina?