Niet tevreden over Xerius?

Voldoet onze dienstverlening niet aan je verwachtingen? Ook dan horen we graag van je. Want enkel zo lossen we jouw ontevredenheid op en verbeteren we onze dienstverlening. Voor jou en je collega-ondernemers.

Drie stappen van klacht naar oplossing

Te lang wachten op je uitkering. Een onbevredigend antwoord op je vraag. Of een beslissing in jouw nadeel. Dat maakt jou als zelfstandige niet blij.

 

Daarom alle begrip als jij een beslissing wil betwisten of een klacht wil indienen. Sterker nog: we helpen jou daarbij. Jouw bezwaar is immers de eerste stap naar een oplossing. En die oplossing komt op drie manieren dichterbij.


Stap 1: we luisteren naar jou

Bij Xerius stellen we hoge eisen aan onze klantverantwoordelijken en dossierbeheerders. Weet je welk talent we nog hoger inschatten dan luistervaardigheid, dossierkennis en oplossingsgericht denken? Een hart voor ondernemers. Want mensen met die kwaliteit gaan altijd tot het uiterste bij het vinden van een oplossing.

 

Contacteer daarom eerst en vooral je klantverantwoordelijke of dossierbeheerder met je klacht of probleem. Hij of zij beweegt hemel en aarde om een oplossing voor je te vinden binnen de regels die de overheid ons voorschrijft.

Enkele tips:

 • Vermeld altijd je rijksregisternummer als je ons contacteert. Dan vinden we je dossier snel terug.
 • Ook al ben je ontevreden, blijf beleefd. Zo kunnen we samen kijken waar het misliep tussen ons en welke oplossing we voor je in petto hebben.
 • Stuur je klacht bij voorkeur via e-mail in plaats van de telefoon te nemen. Zo kan je meteen de nodige documenten bijvoegen die je klacht ondersteunen. De contactgegevens van je kantoor vind je op de brieven die je krijgt van Xerius.

Stap 2: onze kwaliteitscoördinator staat jou bij

Krijg je geen bevredigend antwoord van je klantverantwoordelijke of dossierbeheerder ? Richt je dan tot onze kwaliteitscoördinator. Deze slaat een brug tussen jou als klant en Xerius. Onze coördinator luistert naar je verhaal en zoekt mee een oplossing.


Onze kwaliteitscoördinator bereik je:

 • via e-mail: feedback@xerius.be
 • of per brief
  Xerius
  T.a.v. kwaliteitscoördinator
  Brouwersvliet 4 – 2000 Antwerpen

Onze kwaliteitscoördinator probeert altijd te reageren binnen de drie werkdagen. Je helpt haar om die belofte waar te maken door volgende gegevens te vermelden:

 • rijksregisternummer,
 • ondernemingsnummer,
 • en je telefoonnummer en/of e-mailadres.

Stap 3: klop aan bij de federale ombudsman

Een oplossing die we niet zo graag zien, daar zijn we eerlijk in. Want het wil zeggen dat we echt niet tot een vergelijk kunnen komen.

Jouw sociale zekerheid is een bevoegdheid van de federale overheid. Daardoor is jouw klacht welkom bij de Federale Ombudsdienst. Die zal proberen om – zoals hun website zegt – “een oplossing te vinden die voor beide partijen aanvaardbaar is”.

 

De federale ombudsman contacteer je:

 

Er zijn klachten waarbij de ombudsman niet optreedt. Dat is zo wanneer jij:

 • anoniem een klacht indient,
 • een klacht hebt waarbij jij zelf geen belang hebt,
 • of wanneer de zaak ouder is dan een jaar.