Laat je zakelijk bankrekeningnummer gratis wijzigen

Heb je een nieuw professioneel bankrekeningnummer voor je zaak? Dan moet je het onmiddellijk laten aanpassen. Xerius neemt die taak van je over.

Nieuw professioneel bankrekeningnummer? Laat het registreren in de KBO.

Het bankrekeningnummer van je onderneming is een verplicht onderdeel van je inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Wijzigt je onderneming van bankrekeningnummer? Dan moet je deze wijziging ook laten registreren in de Kruispuntbank van Ondernemingen.


Hoe je dat doet? Heel eenvoudig. Online via Xerius

Bankrekeningnummer wijzigenWaarom een professioneel bankrekeningnummer?

We zeiden het al: het bankrekeningnummer is verplichte kost voor iedere onderneming. Toch is er een klein verschil tussen eenmanszaken en vennootschappen.


Vennootschappen zijn immers verplicht van bij de start een zakelijk bankrekeningnummer te gebruiken. Als eenmanszaak kan je kiezen om je zaken te regelen met je persoonlijk bankrekeningnummer.


Toch zijn er goede redenen om ook als eenmanszaak voor een zakelijk bankrekeningnummer te kiezen. Dat vereenvoudigt immers je administratie.

  • In één oogopslag zie je de inkomsten en uitgaven voor je zaak.
  • Het spaart je heel wat werk voor de fiscus. Dat zit zo. Doe je één privéverrichting op je rekening, dan mag de fiscus deze inkijken. Zo verlies je veel tijd door telkens te moeten aangeven welke verrichtingen voor jezelf waren en welke voor je onderneming.

Een tip

Breng zeker je klanten, leveranciers en relaties op de hoogte van je nieuwe bankrekeningnummer. Je zou niet willen dat ze jouw facturen nog op het oude rekeningnummer betalen.

Maak het jezelf gemakkelijk

Xerius doet het werk voor jou en registreert jouw nieuwe bankrekeningnummer in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Helemaal gratis. Je bezorgt ons gewoon het nieuwe nummer.


Als je wilt, zorgen wij ook voor de wijziging van je bankrekeningnummer bij de controledienst van de btw. Zo kan je dat ook schrappen van je takenlijst.

Laat Xerius alle administratie verzorgen

72,6 euro

inclusief btw

  • De aanpassingen in de Kruispuntbank van Ondernemingen (gratis)
  • Je btw laten wijzigen (72,6 euro)
Bankrekeningnummer wijzigen

Wat vind je op deze pagina?