Veranderen van sociaal verzekeringsfonds: een goed idee?

Je kan er niet aan ontsnappen: als zelfstandige moet je je verbinden met een sociaal verzekeringsfonds. Maar wat als je eerste keuze niet de juiste bleek te zijn? En waarom zou je dan voor Xerius kiezen?

Waarom we best fier zijn op ons werk

Regelmatig legt de overheid alle sociale verzekeringsfondsen onder de loep. Hoe correct beheren zij jouw sociale zekerheidsdossier? Volgens deze doorlichting scoort Xerius al zes keer op een rij de hoogste punten van de klas. Ook een onafhankelijke bevraging* van boekhouders en accountants rangschikte ons als koploper op het vlak van dienstverlening, vakkennis en digitale tools.


En daar zijn we best trots op. Want het betekent dat wij onze missie met brio invullen: ervoor zorgen dat jij kan doen waarvoor je hebt gekozen, namelijk al je tijd en je energie wijden aan je zaak.


*Bron: “Go-to-market accountants”, onafhankelijk onderzoek Profacts


Alle voordelen die je bij Xerius geniet op een rij


Laagste beheerskost in de markt

Elk sociaal verzekeringsfonds rekent beheerskosten aan voor het in orde brengen en houden van jouw sociale zekerheid. Het tarief varieert van 3,05% tot 4,25%. Bij Xerius ben je altijd verzekerd van het laagste tarief. 

Een voorbeeld maakt duidelijk hoeveel jou dat oplevert. Stel, je hebt een gemiddeld inkomen van 40.000 euro. En je bent aangesloten bij een fonds dat een beheerskost van 4,10% aanrekent. Dan levert een overstap naar Xerius jou 86 euro per jaar op, of 1.720 euro na een loopbaan van 20 jaar. Niet niks, toch?
Consulteer 24 uur op 24 je digitale dossier via My Xerius

Wie kiest voor een bestaan als zelfstandige, kiest voor vrijheid. Je deelt je werkdag in zoals je wil. En je bekijkt dus ook je financiële situatie wanneer je wil. De service van Xerius past zich aan jouw ritme aan. Dat merk je aan je online portaal My Xerius, dat je consulteert wanneer het jou past. 


In het midden van de dag of in het holst van de nacht, 24 uur op 24, 365 dagen per jaar maak je gebruik van deze handige functies:

  • Hou je sociale bijdragen onder controle via een handig overzicht en regel je openstaande bijdragen meteen online.
  • Je inkomen evolueert? Verhoog of verlaag onmiddellijk je sociale bijdragen. Zo betaal je nooit te veel.
  • Een attest nodig? In My Xerius download je in een handomdraai je meest recente attesten zoals een loopbaanoverzicht of bewijs van betaalde bijdragen.


Je boekhouder en Xerius: één front

Xerius werkt samen met heel wat boekhouders en accountants – dus wellicht ook met de jouwe. Sluit je aan bij Xerius, dan krijgt je adviseur online toegang tot je dossier. Zo kan je boekhouder of accountant je evolutie als zelfstandige op de voet volgen, en met zijn of haar advies nog beter inspelen op je actuele situatie.
Als bedrijfsleider betaal je altijd de juiste sociale bijdragen

Gebeurt je loonberekening bij SD Worx? Dan zorgen wij ervoor – als jij wil – dat je sociale bijdragen gelijke tred houden met je loon en elke loonaanpassing. Zo geniet jij de garantie dat je bijdragen altijd zo correct mogelijk berekend zijn.
Je sociale zekerheid en Groeipakket onder één dak

Xerius en MyFamily, het vroegere Xerius kinderbijslagfonds, huizen onder hetzelfde dak. Voor al je vragen over je sociale bijdragen en over het Groeipakket voor je gezin moet je dus maar op één adres zijn. Makkelijk, toch?


Je krijgt het Groeipakket nog niet van MyFamily? Geen probleem. Maak hier de overstap. Wij berekenen gratis je pensioen en geven advies in elke fase van je loopbaan

Welk effect heeft een wijziging in je loopbaan op jouw pensioen en dat van je partner? Hoe wordt een lange periode van arbeidsongeschiktheid meegerekend voor je pensioen? Kan de oprichting van een vennootschap jou meer pensioen opleveren?


Het zijn allemaal vragen rond wettelijke en aanvullende pensioenplanning en optimalisatie, waar je vroeg of laat mee worstelt. Lig er niet wakker van, en leg ze voor aan ons team van pensioenexperts.


Zij maken gratis een simulatie voor jou (ter waarde van 338,80 euro, inclusief btw) en zien zo alle valkuilen en kansen op jouw weg naar een welverdiend pensioen. Zo weet jij meteen welke knopen je op welk moment moet doorhakken.

Overstappen naar Xerius

Krijg een voorproefje van onze gewaardeerde service

Bij Xerius zijn we best trots op onze service, die door overheid, boekhouders en accountants zo hoog wordt ingeschat. Maar de mening die we het meest naar waarde schatten... is de jouwe.


Leg ons het vuur aan de schenen, en schotel jouw vragen voor. Dan ontdek je zelf welke meerwaarde Xerius jou als zelfstandige kan bieden.


Onze expert maakt graag tijd voor jou. Contacteer hem voor een vrijblijvende afspraak waar en wanneer het jou past.

Persoonlijke gegevens


Je overstap is gratis en Xerius doet al het werk

Je overstap gebeurt altijd op de 1ste januari. Daarvoor moet je

  • de aanvraag indienen vóór 30 juni;
  • minstens 4 jaar bij je huidige fonds aangesloten zijn (voor je vennootschap is dat 3 jaar);
  • al je (vennootschaps)bijdragen netjes betaald hebben.

Zo makkelijk is overstappen

Klik op de knop hieronder en Xerius regelt alles voor jou.

Gratis en gemakkelijk.

 

Overstappen naar Xerius
Vennootschap laten overstappen naar Xerius

Wat vind je op deze pagina?