Xerius registreert gratis je nieuwe handelsnaam

Geef je je zaak een nieuwe naam? Dan moet je deze stante pede laten registreren. Xerius neemt die taak van jouw schouders, en regelt gratis alle formaliteiten.

Nieuwe handelsnaam? Laat deze registreren in de KBO.

Een nieuwe naam is een nieuwe start. Is de tijd rijp voor een hippere handelsnaam van je bestaande zaak? Of open je een nieuwe vestiging met een andere naam? Dan moet je die vastleggen in de Kruispuntbank van Ondernemingen.
Als je een eenmanszaak hebt...

...dan staat je zaak genoteerd op je voornaam en familienaam. Deze namen kan je – en mag je – uiteraard niet wijzigen. De nieuwe handelsnaam moet je daarentegen wel laten inschrijven. Wij regelen dat graag voor jou, helemaal gratis.

Handelsnaam wijzigen

Als je een vennootschap hebt...

...dan heeft je vennootschap een officiële naam. Een ander woord is 'maatschappelijke naam'. De wijziging van je maatschappelijke naam verloopt via een publicatie in het Belgisch Staatsblad. Heb je een bv, nv of cv? Dan passeer je hiervoor bij een notaris. In alle andere gevallen kan Xerius daarvoor zorgen. Hou wel rekening met een publicatiekost en een administratiekost.

Naam vennootschap wijzigen

Je kan ook een handelsnaam hebben die verschilt van je vennootschapsnaam. Ook die kan Xerius voor jou wijzigen, en dat helemaal kosteloos.

Handelsnaam wijzigen

Breng zeker ook je klanten, leveranciers en relaties op de hoogte van je nieuwe handelsnaam. Zo’n feestelijk moment is de ideale aanleiding om trouwe klanten te belonen of nieuwe klanten te werven.


Maak het jezelf gemakkelijk

Xerius doet het werk voor jou en registreert jouw nieuwe handelsnaam in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Helemaal gratis. Je bezorgt ons gewoon de nieuwe naam.


Indien je wilt, kunnen wij ook zorgen voor de publicatie van jouw nieuwe vennootschapsnaam in het Belgisch Staatsblad. Zo kan je ook die klus schrappen van je to do-lijstje.


Laat Xerius alle administratie verzorgen voor jouw nieuwe naam
Heb je een eenmanszaak?

Xerius zorgt voor de aanpassing van je handelsnaam in de Kruispuntbank van Ondernemingen.


Gratis

Handelsnaam wijzigen

Heb je een vennootschap?

Xerius zorgt voor de registratie in de Kruispuntbank van Ondernemingen. Ook de publicatie in het Belgisch Staatsblad kan Xerius verzorgen, behalve als het over een bv, nv of cv gaat.


319,41 euro

inclusief btw
  • Voor de registratie in de Kruispuntbank van Ondernemingen
  • Het opmaken en neerleggen van de publicatiedocumenten (144,20 euro)
  • Publicatiekosten voor de Griffie (166,98 euro)
Naam vennootschap wijzigen

Misschien vraag je je dit nog af?

  • Mag ik zomaar een naam kiezen?

    Ja, de keuze van een handelsnaam is vrij. Er is geen controle op de naam die jij voor je zaak inschrijft in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). 

    Maar: je mag niet in het vaarwater komen van een concurrent die in dezelfde vijver vist als jij. Is er op de hoek van de straat een café dat ’t Hoekje heet, dan mag je op de andere hoek geen café openen met dezelfde naam. Wil je daarentegen een frituur openen met de naam ’t Patatje, dan hoeft het geen probleem te zijn dat er in andere steden over het hele land nog tig andere frituren zijn die die naam dragen. Dat wordt bovendien anders als een van de frituren die naam laat registreren als merknaam. Dan wordt die naam eigendom van die ene frituur, en mag niemand anders de naam nog gebruiken.

    Tip: tik je naam in als zoekterm op de website van de Kruispuntbank van Ondernemingen. Zo kom je te weten of je niemand met dezelfde naam in de wielen rijdt.

Wat vind je op deze pagina?