Zelfstandige worden, da’s vragen stellen. En antwoorden krijgen.

Klaar voor misschien wel de boeiendste fase uit je loopbaan? Wij ook. Bij elke stap die je zet kan je rekenen op de steun van Xerius. Zo maak je van jouw avontuur als zelfstandig ondernemer een succesverhaal.

Vragen over je opstart? Wij hebben het antwoord.

Jouw situatie is uniek. Dus zijn de plannen voor je zaak dat ook – en bijgevolg ook de vragen waar je mee worstelt. Bij Xerius begeleiden we meer dan 200.000 zelfstandigen. We doorzwommen daarbij al zoveel verschillende waters, dat we op elke vraag het passende antwoord vinden.


Vuur dus gerust alle vragen af waar je mee zit. Hoe je een boekhouder vindt die bij jou past? Welke beroepskosten je mag inbrengen? Welke bescherming je gezin krijgt in ruil voor je sociale bijdragen? Of je schoonmoeder ook mee beschermd is? Geen vraag is ons te moeilijk, geen kwestie te gek.


Binnen 2 werkdagen zit het antwoord gegarandeerd in je mailbox.


Stel hier je vraag


Xerius, nog nooit van gehoord?

Xerius is een ondernemingsloket. Onze experts helpen jou bij het officieel opzetten van je zaak.


Als vzw doen we dat geheel belangeloos – of beter gezegd: jouw succes is ons belang. Bij elke stap in je start kan je rekenen op ons advies en onze ondersteuning. Zo ben jij tiptop in orde met alle wettelijke verplichtingen, en steek je met een gerust gemoed van wal.


Over van wal steken gesproken: als kapitein van het schip beslis jij zelf hoeveel zeilen je bijzet. Klik maar op de knop die het beste past bij jouw situatie.


Wil je meteen je zaak starten?

Dat gaat erg makkelijk, want vanop je gsm, tablet of laptop zet jij alles op de rails. Heb je onderweg een vraag? Dan helpen onze experts jou op de wijze die je verkiest: chatgewijs of telefonisch.

Start je zaak

Benieuwd naar de meest gestelde vragen van starters?

In de loop der jaren sprokkelde Xerius een massa vragen bij elkaar van starters zoals jij. Daarbij zijn er vast een heleboel waar jij nog niet aan denkt, maar die wel cruciaal voor je zijn. Met een klik hieronder verneem je alle antwoorden.

Laat maar komen