Wondernemerscan, ontplooi de ondernemer in jezelf

Wist je dat jij, net als iedereen, kenmerken hebt om het te maken als ondernemer? De Wondernemerscan toont je - op een wetenschappelijk onderbouwde manier - welke ondernemende eigenschappen jij al hebt. En brengt de punten in kaart die jij nog kunt bijschaven. Vruchtbare grond waarmee we samen aan de slag gaan om jou te doen uitgroeien tot een succesvol wondernemer.
persoonlijkheidstest
Ontdek je talenten en werkpunten 
Na deze scan ken je jouw sterke punten als ondernemer en de kenmerken waarin je nog kan groeien.
wetenschappelijke persoonlijkheidstest
Wetenschappelijk onderbouwd
Gebaseerd op uitgebreid onderzoek van het E-lab van de Hogeschool Gent. 
gratis persoonlijkheidstest
Gratis. Het kost je geen cent
Je enige investering is een kwartiertje van jouw tijd

Waarom de Wondernemerscan jouw tijd waard is

De test bestaat uit 75 korte vragen. Wij fietsten erdoor in 14 minuten en 32 seconden. Geen spurt, maar geef toe: een kwartiertje? Dat is best kort voor de voordelen die je eruit haalt.
Een duidelijke overzicht van je sterktes en zwaktes als ondernemer

Zweeds onderzoek toont aan dat je de kennis en kunde om een succesvol ondernemer te zijn voor 70% kunt aanleren. Denk dus niet: ik heb het of ik heb het niet. Met de juiste hulp kan iedereen een ondernemende geest kweken.


Dan moet je natuurlijk wel weten waar het schoentje knelt. Laat dat nu net zijn wat de Wondernemerscan doet: jouw talenten en werkpunten als ondernemer in kaart brengen.


We focussen daarbij op 3 gebieden:

  1. je persoonlijkheid,
  2. je kennis en vaardigheden,
  3. de manier waarop jij beslissingen neemt.

We vergelijken jouw antwoorden met deze van expert-ondernemers. Zo leer je aan de hand van kleurcodes jouw talenten en werkpunten kennen.

Wondernemerscan starten


Een fundament waar jij je ondernemersdroom op kunt bouwen

Dat zelfkennis het begin is van alle wijsheid, wist de Griekse filosoof Socrates al in de vijfde eeuw voor Christus. De talenten en werkpunten die de Wondernemerscan van jou blootlegt, geven je precies dat: zelfkennis.


De Wondernemerscan toont welke vakjes van succesvol ondernemerschap jij kunt aftikken. Het geeft je een fundament waar jij op verder kunt bouwen. Ga ermee aan de slag, en bereik die éne droom: een succesvolle onderneming.
Je krijgt een wetenschappelijk onderbouwd resultaat

De Wondernemerscan is het resultaat van 4 jaar onderzoek door het E-lab van de Hogeschool Gent (HOGENT) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Onderzoek waarin ze blootleggen welke kennis, kunde en persoonlijke vaardigheden bijdragen tot succesvol ondernemerschap.


Een ruime testperiode van meer dan twee jaar mondde uit in een vragenlijst waarop we de Wondernemerscan baseerden. Noem het gerust een bruikbare vertaling van een academisch instrument.


Het resultaat dat je krijgt is een momentopname over hoe jij nu scoort op kenmerken die bijdragen tot succesvol ondernemerschap. Het ideale startpunt van jouw ondernemende reis. En je mag dus gerust zijn, dat startpunt is niet op los zand gebouwd.
Je draagt je steentje bij aan het stimuleren van ondernemerschap

De Wondernemerscan maakt deel uit van een onderzoek van het E-lab van de Hogeschool Gent. We delen je resultaten anoniem met hen. Met behulp van jouw data verbetert de Hogeschool Gent haar onderzoek continu. Het doel? Toekomstige ondernemers beter voorbereiden op hun ondernemende reis. Je ziet, je vult de scan niet alleen in voor jezelf, je biedt meteen een meerwaarde voor onze hele economie. Zo had je er nog niet over gedacht, toch?

Wondernemerscan starten

Wat vind je op deze pagina?