Coronamaatregelen: regel hier alles voor uw klant

Op deze pagina groeperen we voor u alle invulformulieren in verband met de coronamaatregelen van de overheid. Met uw inloggegevens voor Samen Wondernemen brengt u voor uw klanten het nodige in orde op een eenvoudige en veilige manier

Overbruggingsrecht

Overbruggingsrecht eerste pijler: verplichte sluiting

Zelfstandigen die door de maatregelen van de overheid hun zaak verplicht moeten sluiten, hebben recht op steun in de vorm van een uitkering overbruggingsrecht. Met de aanvraag van deze uitkering geeft u aan dat uw klant ofwel verplicht gesloten is door de overheid, ofwel afhangt van een sector die verplicht gesloten is. Voor de maanden maart en april 2021 is er ook recht op deze uitkering wanneer uw klant een zogenaamde niet-essentiële winkel of detailhandel uitbaat en ervoor kiest om geen klanten op afspraak te ontvangen en de deuren volledig te sluiten.

 

Dubbel overbruggingsrecht aanvragen

Overbruggingsrecht tweede pijler: bij omzetdaling van 40%

Vanaf  januari 2021 kan de zelfstandige die een omzetdaling van 40% kent een uitkering overbruggingsrecht aanvragen.

Overbruggingsrecht aanvragenOverbruggingsrecht derde pijler: voor quarantaine en gesloten klas, school of kinderopvang, of andere COVID-19 gerelateerde zaken

Wanneer uw klant zijn activiteiten minstens 7 opeenvolgende kalenderdagen moet onderbreken omdat:

  • hij of zij zelf in quarantaine moet;
  • hij of zij zorg wil dragen voor kinderen waarvan de school, klas of kinderopvang gesloten wordt;
  • of omwille van andere COVID-19 gerelateerde zaken.

Dan kan uw klant rekenen op het klassieke overbruggingsrecht. Hij krijgt dan een uitkering per periode van 7 opeenvolgde kalenderdagen onderbreking.

Naar het webformulier
Uitstel betaling sociale bijdragen

Voor bijdragen die te betalen zijn in het derde en vierde kwartaal van 2021 kan uitstel gevraagd worden. Wanneer er uitstel gevraagd wordt, heeft uw klant tijd tot 30 september 2022, voor bijdragen die te betalen zijn in derde kwartaal van 2021. Voor bijdragen die te betalen zijn in het vierde kwartaal van 2021, krijgt uw klant respijt tot 15 december 2022.

Uitstel aanvragen


Vrijstelling sociale bijdragen

Via dit formulier vraagt u een vrijstelling sociale bijdragen aan voor uw klant.