Opleiding – Winstadviseur in 30 minuten per week

Klanten verwachten altijd meer advies van hun accountant of boekhouder. Dat bleek ook uit onderzoek dat de UHasselt uitvoerde in opdracht van Xerius. De opleiding “Winstadviseur in 30 minuten per week” geeft u concrete tips en tricks om uw adviserende rol uit te breiden en uw facturatie aan te passen aan die meer uitgebreide dienstverlening. Of we overtuigd zijn van het nut van deze opleiding? Heel zeker. Zo zeker, dat we een toepasbaarheidsgarantie toevoegen aan dit aanbod.

De winstadviseur in een notendopUw winst na deze opleiding

 • Meer tijd voor uw klanten– zodat u hen echt kunt coachen en helpen hun doelen te bereiken.
 • Meer tijd voor uzelf – dankzij tips om uw werk beter te spreiden, vermijdt u extreem drukke periodes.
 • Hogere omzet – met enkel leuke klanten en zonder harder te werken.
Ik schrijf me in


Word winstadviseur op uw eigen tempo

De boekhoudwereld verandert in hoog tempo. Klanten willen meer, sneller en beter. Volgt u als boekhouder, accountant of fiscalist niet? Dan krijgt u, eerder vroeg dan laat, te maken met prijsdruk en concurrentie.


Daarom is het tijd u te onderscheiden. Hoe? Word winstadviseur. Begeleid je klant bij het behalen van zijn échte doelen. Zo verhoogt u zijn omzet en de uwe.
Welke onderwerpen mag u verwachten?

Alle onderwerpen komen langs, van het voeren van betere verkoopgesprekken tot het stellen van betere coachingsvragen. En van het vragen van hogere tarieven tot het inrichten van uw marketing- en salesfunnel.
Wie haalt het meest uit deze opleiding?

U bent een moderne boekhouder, accountant, relatiebeheerder of belastingexpert. U gaat mee in de automatiseringsslag. Uw doel? Met minder moeite uw werk doen, zodat er meer tijd overblijft om klanten te begeleiden. Dat u daarbij een hogere omzet realiseert, is handig meegenomen.


Dankzij super praktische wekelijkse videolessen mét korte opdracht, zet u een jaar lang, iedere week stappen richting dit doel.


"Ik heb een accountantskantoor in Gistel (aan de Belgische kust) dat ik in een aantal jaar liet uitgroeien tot een modern kantoor met tien medewerkers. Ik volgde reeds heel wat opleidingen om aan alle klanten-ondernemers aan te kunnen tonen dat een accountantskantoor ook modern, dynamisch, meedenkend, adviserend en out-of-the-box werkend kan zijn, en hélemaal niet dat saaie imago moet hebben. De opleiding 'Winstadviseur in 30 min. per week' en de andere webinars en seminars van Femke Hogema hielpen mij om nóg meer die enthousiaste, ondernemende accountant-ondernemer-adviseur te worden. Ik leer dus elke week nog bij, ga er samen met Femke nog een tijdje mee door, en kan het jullie alleen maar aanraden dit ook te doen. Het geeft mij nóg meer arbeidsvreugde en ook mijn klanten plukken daar de vruchten van mee.

Dank je Femke!"

 

Dirk Braet

Accountantskantoor Dirk Braet bv – Gistel (België)

Wie is Femke Hogema?

Femke Hogema is eigenaar van Profit First Professionals BV en Healthy Finance waarmee ze ondernemers, boekhouders en accountants inspireert om een financieel gezond en winstgevend bedrijf te bouwen.


Ze schreef de boeken:

 1. Winstgevende Plannen - nummer 1 bestseller,
 2. De Winstadviseur - dat in 2020 internationaal werd uitgebracht onder de naam The Profit Advisor,
 3. Financiën voor ZZP’ers, waarvan meer dan 20.000 exemplaren over de toonbank gingen,
 4. En Succesvol Ondernemen in Crisistijd (2021) over mindset, cashflow en strategieën.

Ze haalde de Profit First-methode naar onze contreien en is een veelgevraagd spreker.

Praktische info

Waar en wanneer?

De volledige opleiding gebeurt online. U volgt de opleiding dus wanneer het u best past.


Wanneer u zich inschrijft voor deze opleiding krijgt u toegang tot een online leeromgeving. Daar staat – gedurende 48 weken – iedere week een nieuwe videoles voor u klaar. Iedere les duurt een half uur. Dat zijn dus maar 30 minuten per week om uw carrière een turboboost te geven. Ieder kwartaal is er een Q&A webinar met Femke Hogema. U kunt haar dan alle vragen over de lessen stellen.


Bovendien krijgt u toegang tot een besloten Facebookgroep om vragen te stellen, te sparren en successen te delen.
Hoeveel bedraagt uw investering?

De volledige opleiding krijgt u voor 2.497 euro, exclusief btw. Maar, Xerius is erkend als dienstverlener KMO-portefeuille (DV.O240338). U kunt dus gebruikmaken van de KMO-portefeuille voor deze opleiding onder het thema bedrijfsstrategie. Dat scheelt een flinke slok op de borrel. U krijgt dan namelijk tot 30% korting en betaalt nog 1.747,90 euro exclusief btw.


Mogen wij u een tip geven? Vanaf dat u de bevestiging van uw inschrijving en betaaluitnodiging ontvangt, heeft u 14 dagen tijd om uw steunaanvraag in de KMO-portefeuille in orde te brengen. Doe uw aanvraag dus meteen bij uw inschrijving. Hoe u een steunaanvraag doet? Dat leest u hier


En wat meer is. Dankzij de toepasbaarheidsgarantie slaapt u op twee oren. We zijn ervan overtuigd dat u de lessen uit deze opleiding meteen kan toepassen om uw kantoor verder te laten groeien. Merkt u, na 10 lessen, waarvan u er minstens 8 volgde: ik ben toch niet tevreden? Dan betalen wij uw opleiding terug, met uitzondering van de administratieve kosten die we maakten voor uw inschrijving (250 euro).

"Ik vind deze opleiding heel fijn te volgen. Ik probeer iedere sessie concreet toe te passen. Wat ik ook fijn vind, zijn de praktische voorbeelden die Femke geeft. Ik ben echt naar die bredere adviesrol aan het toegroeien, deze opleiding helpt mij met concrete handvaten."


Els Lucas
FiscaCoach


Studiepunten en certificaat

Volgt u alle lessen, goed voor een opleiding van in totaal 24 uur? Dan ontvangt u het door Femke Hogema ondertekende Winstadviseur Certificaat en een digitaal embleem voor op uw website of social media profiel.


U krijgt bovendien een vormingsattest, erkend door het ITAA, van 12 uur.Hoe schrijf ik mij in?

Inschrijven kan eenvoudig door te klikken op de knop hieronder. U zal zien dat u naar het Zenoplatform geleid wordt voor de inschrijving. U mag gerust zijn. Dit is volledig veilig. We gebruiken dit platform zodat we een correcte en veilige registratie en betaling kunnen garanderen.

Ik schrijf mij in

"Ik heb de investering in deze opleiding 10 keer terugverdiend binnen het jaar.

Dat komt vooral doordat ik dankzij de opleiding mijn prijzen écht heb verhoogd. Ik wist al langer dat ik dat moest doen, maar de opleiding gaf me de bevestiging en het vertrouwen waardoor ik het echt deed.

Ik ontdekte dat hetgeen ik mijn klanten gaf, qua proactiviteit maar ook qua adviesdiensten, het echt waard was om mijn prijzen aan te passen. Ik vond het ook altijd moeilijk om mezelf te verkopen. Mijn waarde komt dankzij de training beter tot uiting en ik durf dat nu ook te valideren.

Het is voor mij ook veel makkelijker om afscheid te nemen van klanten die niet meer passen. Ik wring mij niet meer in alle bochten om een klant toch maar tevreden te stellen.

Ik stel zelf veel meer eisen aan wie ik wel en wie ik niet als klant wil.

De kwaliteit van de lessen is ook echt goed. De lengte is precies goed, en er zit veel waarde in. Ik ga nu alle lessen nog een keer volgen omdat ik zeker weet dat ik er nog meer uit kan halen. "

 

Caroline Meys

Tax Consulting bv ovv bvbaMisschien vraagt u zich dit nog af?
 • Wanneer start de opleiding?
  Dat bepaal je zelf. Van zodra je inschrijft, krijg je de eerste les toegestuurd. Je inschrijvingsdatum is dus bepalend voor je steunaanvraag in de KMO-portefeuille.  
 • In welke taal gaat het programma door?
  De sessies worden gegeven in het Nederlands.
 • Wat als ik deze week geen half uur tijd kan vrijmaken?
  Dat is geen probleem. U kunt altijd terug naar oude lessen kijken. We raden wel aan om het wekelijkse ritme zo goed mogelijk te volgen. De kracht van de opleiding zit in de regelmaat. Iedere week een stap vooruit. Zo creëert u het beste resultaat.
 • Ik werk (nog) niet met Xerius, kan ik toch deelnemen?
  Ja, dat is geen enkel probleem. 
 • Welke onderwerpen komen aan bod in de opleiding?
  Een overzicht van alle lessen krijgt u hier.