Als verzekeringsmakelaar samenwerken met Xerius

Onze zelfstandigen die begeleiden we liefst tijdens hun volledige loopbaan. Maar eerlijk, daarvoor hebben we niet alle kennis in huis. Om ons advies en begeleiding verder uit te breiden willen we daarom samenwerken met jou als verzekeringsmakelaar. Dat jij zo in één klap meer dan 238.000 zelfstandigen aan je portefeuille toevoegt, is wat ze noemen een win-win-situatie. 

Wie is Xerius?

Xerius is een dienstengroep. De Xerius-groep, bestaande uit Xerius Sociaal Verzekeringsfonds, Xerius Ondernemingsloket en Xerius OVV – is gespecialiseerd in de begeleiding en sociale bescherming van zelfstandigen en bedrijfsleiders.


De uitdaging die Xerius aangaat: voor de meer dan 238.000 aangesloten zelfstandigen een partner worden gedurende de volledige loopbaan. Om hierin te slagen, wil Xerius, en Xerius OVV in het bijzonder, samenwerken met verzekeringsmakelaars over heel België.
Wie is Xerius ovv?

Als nicheverzekeraar richten we ons op het dichten van de leemtes in het sociale statuut van de zelfstandigen: aanvullende pensioenopbouw, bescherming van het inkomen bij arbeidsongeschiktheid en bescherming via de RIZIV-toelage. We werken daarbij onafhankelijk en behandelen alle dossiers in eigen beheer.


Als verzekeraar bevindt Xerius OVV zich in een unieke positie. We bereiken jaarlijks een structureel groter wordende groep zelfstandigen meteen bij de start van hun loopbaan. Het leeuwendeel bestaat uit beoefenaars van vrije beroepen en freelancers.


Maar de noden van zelfstandigen zijn breder. Daarom zoeken we naar partner-makelaars om onze klanten op een volledige en onafhankelijke manier te adviseren.
Wat zoekt Xerius in een partner verzekeringsmakelaar?

We kiezen niet zomaar om samen te werken met makelaars. Wij geloven in de kracht van de makelaar als onafhankelijk adviseur. Een correcte bescherming van onze klanten is onze hoogste prioriteit. Door samen te werken met makelaars kunnen we een gezamenlijk doel bereiken: niet onderverzekeren, niet oververzekeren, wel boenk erop verzekeren.

“Veel ondernemers zijn onvoldoende verzekerd, of juist te veel. Ons doel is om hen op maat te informeren zodat ze boenk erop verzekerd zijn. Dat kunnen we niet alleen. Daarom zijn we op zoek naar partners om samen de uitdaging aan te gaan.”

Daan Weigand, Product Insurance Manager - XeriusWat biedt Xerius jou als makelaar?

Een potentieel van meer dan 238.000 zelfstandige klanten verdeeld over heel België. En één op vier van alle startende zelfstandigen.


Via een samen met experten ontwikkelde onlineapplicatie – Xerius Verzekeringsbuddy  – krijgen zij een eerste beeld van hun benodigde verzekeringen. Een beeld dat we samen perfect kunnen invullen. Je merkt ongetwijfeld het aanwezige potentieel om je klantenportefeuille aan te dikken.

Wil je graag een partnership met ons aangaan?

We zijn ervan overtuigd dat we samen met jou het optimale advies aan onze klanten kunnen leveren.


Wil jij je zaak laten groeien? En samen de uitdaging aangaan om zoveel mogelijk zelfstandigen correct te verzekeren? Neem vandaag nog contact op met Xerius via het formulier hieronder.Gegevens contactpersoon

Gegevens kantoor