Freelance journalist Jeroen: “Informeer je over sociale en fiscale opties.”

12 december 2017 door Nik Tilkin

Al in zijn studententijd wist Jeroen dat hij in de journalistiek wou belanden. Maar door een gebrek aan ervaring en een krimpende krantenmarkt werkte hij eerst een aantal jaar als barman. In het buitenland. Tijdens de zomers was hij aan de slag op een Franse camping, in de winters in een Oostenrijkse après-skibar. Tot hij alsnog een job als journalist aangeboden kreeg. Lang moest hij niet nadenken. “Geduld is een schone deugd”, vat Jeroen samen.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Hoe selfmade woman Isabelle een verzorgingslijn uitbracht

14 november 2017 door Evelien Verschroeven

“Mijn vader was een ondernemer die vroeger sneeuwmannen met mij maakte in de tuin. Ik wil en kan hetzelfde doen met mijn dochter.” Aan het woord is Isabelle Ulenaers, voormalig business consultant en nu ondernemer met een eigen huidverzorgingslabel. Het gebrek aan natuurlijke ingrediënten in huidcrèmes was voor Isabelle de trigger om een eigen merk op de markt te brengen. Nadat ze in contact kwam met begeesterde CEO’s, besloot ze om haar droom na te jagen.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Starten met een vrij beroep: ook mogelijk in bijberoep!

09 november 2017 door Steven Grielens

Na haar studies wou kinesiste Sanne absoluut aan de slag in het buitenland. Australië lonkte, maar uiteindelijk vertrok ze naar Zwitserland. Een overhaaste beslissing, bleek achteraf. Na twee jaar keerde ze terug naar België en moest ze opnieuw van nul beginnen. Na een interimjob vond ze gelukkig snel werk: als loontrekkende in een woonzorgcentrum, en met de hulp van Xerius ook als zelfstandige in bijberoep.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Zo ging Zhong Yuan Xu in 4 fases naar een lean start-up

01 november 2017 door Evelien Verschroeven

De rode draad doorheen Zhong Yuan Xu’s professionele leven? Complementariteit. Aan de UGent werd Jan Hollez eerst zijn thesisbegeleider en daarna medeoprichter van POSIOS. “We waren verschillend maar hadden hetzelfde doel voor ogen”, legt Zhong uit. Enkele jaren later smolt POSIOS samen met Lightspeed, om dezelfde reden. Zhong: “Zij zaten in de retailsector, wij in de horeca. Samenwerken was gunstig voor beide partijen.”

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Starten als zelfstandig thuisverpleegkundige: 5 tips van Kristien

31 oktober 2017 door Marc Hellemans

Sommigen beschouwen het bijberoep als de ideale springplank naar een carrière als ondernemer. Anderen zien het dan weer als welkome afwisseling naast hun job in loondienst. Kristien Telen hoort daarbij: na 17 jaar als verpleegkundige in loondienst waagde ze zich aan thuiszorg in bijberoep. Haar ervaring vertaalt ze naar deze vijf tips voor zelfstandige thuisverpleegkundigen in spe.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

6 ondernemerstips van Pieter-Jan Vandendriessche, het brein achter Tripodmaker

19 oktober 2017 door Evelien Verschroeven

Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan. Dat ondervond ook burgerlijk ingenieur Pieter-Jan Vandendriessche. Op de schoolbanken droomde hij al van een eigen zaak, maar toch belandde hij eerst in een groot bedrijf. Daar verdiepte hij zich in de wondere wereld van 3D-printing, wat uiteindelijk leidde tot het ontwerp van zijn eigen 3D-printer en de start van zijn fulltime ondernemerscarrière.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Laura Verhulst (Madam Bakster): “Als student-ondernemer kan je experimenteren”

17 oktober 2017 door Ann Schoenmaekers

Als kind zat Laura Verhulst met haar neus in de boeken of met de handen in het deeg. Als studente was dat niet anders. Zo combineerde ze haar studies Taal- en Letterkunde aan de UGent met de opstart van haar eigen zaak ‘Madam Bakster’: een online bakkerij waarmee ze gezonde desserten maakt. Met de volle steun van haar vriend én Xerius vormde ze de eenmanszaak intussen om tot bvba.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Van bijberoep naar hoofdberoep: 6 waardevolle lessen voor de sprong

12 oktober 2017 door Tom Holsters

Thomas* ging aan de slag als loontrekkende, maar de droom van een eigen zaak liet hij nooit varen. Zijn werkgever toonde zich gelukkig flexibel, waardoor Thomas van het ondernemerschap kon proeven als zelfstandig design consultant in bijberoep. Anderhalf jaar later heeft hij de smaak flink te pakken en is hij klaar voor de sprong naar hoofdberoep.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

De student-ondernemers van Uni-Cycle: “Eerst Antwerpen, dan de rest van de wereld”

10 oktober 2017 door Danny De Pourcq

Voor jonge durvers klinkt de vrijheid van het ondernemerschap als muziek in de oren. Bij Benjamin, Nick en Christian was dat niet anders. Toen ze als Erasmussers merkten hoe duur het is om in het buitenland een fiets te huren, richtten ze prompt Uni-Cycle op. De missie: tweedehandsfietsen in Antwerpen verhuren aan gaststudenten. De middelen: bakken ambitie en steun van ouders, vrienden, TAKEOFFANTWERP, een clevere boekhouder en Xerius.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Werken als student? Dit zijn je opties

02 oktober 2017 door Julie Ceunen

Wie als student wat wil bijverdienen, kan aan de slag als jobstudent of al van het ondernemersleven proeven als student-zelfstandige. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat beide statuten ook perfect combineerbaar zijn. In deze blog leggen we je uit waarin beide opties verschillen en hoe je ze praktisch met elkaar verzoent.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

[fa icon="comment"] 0 Reacties

Geschreven door

Gratis e-book: In 4 stappen naar een topidee

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger