Je vakantie is gedaan? Tijd voor een nieuwe stap richting een succesvolle loopbaan als arts

Jij koos voor het nobelste beroep ter wereld: mensen genezen en levens redden. Maar het duurt nog even voor je loopbaan als zelfstandig arts echt van start kan gaan. Daarom kan je ook pas laat beginnen met je pensioenopbouw. Hoe vermijd je dat je met een grote financiële achterstand aan je welverdiende rust begint?

Val niet in de pensioenkloof

Veel vrije medische beroepen krijgen op latere leeftijd een pijnlijke diagnose: het wettelijk pensioen volstaat niet om rond te komen. Je dient er dus zelf voor te zorgen dat je niet in de pensioenkloof – het gapende gat tussen je inkomen als arts en het beperkte wettelijke pensioen – valt. En precies daardoor dient je RIZIV-toelage.
Twee therapieën die werken

Je ontvangt de RIZIV-toelage wanneer je RIZIV-geconventioneerd werkt. Bedoeling is dat je deze premie investeert in een aanvullend pensioenplan. Zo kan je het beperkte wettelijke pensioen aanvullen met een mooi kapitaal.

Meer informatie over je RIZIV-toelage

Dit pensioenkapitaal kan je zelf nog verder aanvullen met een Sociaal Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen. Je geniet dan ook een sociale basisbescherming, die zekerheid biedt bij ziekte, ongeval en andere tegenslagen.

Meer weten over je VAPZ op maat als arts

Heb je nog een vraag over je situatie als  zelfstandige arts in spe?

De experts van Xerius staan graag tot je dienst. Contacteer hen op de wijze die je verkiest:

  • vul het formulier hiernaast in en maak een afspraak met één van onze experts. Gratis en geheel vrijblijvend;
  • bel 078 05 00 72 en stel je vraag rechtstreeks via de telefoon;
  • of stuur een mail naar contact@xerius.be

Persoonlijke gegevens