Sluit nieuwe klanten sneller aan bij uw kantoor

Het aansluiten van nieuwe klanten bij uw accountantskantoor vraagt veel tijd. Accounton ontwikkelde hiervoor een oplossing: de Klantencreatie Assistent. Xerius & SD Worx en Welearn deelden hun inzichten bij de ontwikkeling.

Waarom deze nieuwe accountingsoftware?

Uit onderzoek van de accountingsoftware-ontwikkelaar Accounton, bleek dat een accountant gemiddeld 5,85 uur nodig heeft om een nieuwe entiteit op te richten en bij zijn of haar kantoor aan te sluiten. Een reeds bestaande entiteit bij het kantoor onboarden duurt nog steeds 2,85 uur per klant. Deze tijdsbesteding ging bij sommige respondenten respectievelijk zelfs tot 10 à 12 uur (=1,5 dagen!) en 6 uur! Hoe lang duurt deze administratieve rompslomp bij u, voordat u aan de daadwerkelijke dienstverlening kunt beginnen?

Met andere woorden, het kost een accountant al enorm veel tijd om alles administratief te verwerken vooraleer hij kan starten met het belangrijkste: het advies voor de nieuwe klant.

Om die reden merken dat er in vele kantoren al een klantenstop is. Verder groeien is niet meer mogelijk, omdat het gewoon niet meer haalbaar, rendabel of productief is.

 

Om accountants hierin bij te staan en de verschillende stappen te automatiseren, ontwikkelde Accounton de Klantencreatie Assistent, een tool die dit proces drastisch helpt verkorten op een gestructureerde manier.

 

 


De toepassing automatiseert 9 stappen

  • Opmaak van de offerte
  • Identificatie van de nieuwe klant
  • Acceptatie van de klant (CAP – hiervoor hebben ze eveneens de losstaande AWW-tool AMLCare ontwikkeld)
  • Communicatie met de notaris & oprichting van de entiteit
  • KBO-nummer registratie
  • Opdrachtenbrieven & mandaten
  • Aanmelding BTW
  • Aansluiting bij het sociaal verzekeringsfonds/opstart ondernemingsloket en aansluiting sociaal secretariaat  (hier komen wij bij kijken! Zo worden nieuwe klanten in enkele clicks meteen via Xerius desk bij Xerius & SD Worx aangesloten!)
  • Integratie met uw CRM en DMS-systeem

 

Zo bespaart u uren tijd per nieuwe klant, geen gewone onboardingtool dus!

 

Wilt u meer klanten kunnen ontvangen, maar wilt u het proces van de klantencreatie veel sneller laten verlopen? En vooral, wilt u zo meer tijd vrijmaken om deze nieuwe én bestaande klanten beter bij te staan? Dan is deze tool iets voor u.

 

Meer weten? Of een demo aanvragen? Dat kan op de website van Accounton.


Naar Accounton