Coworkingspaces in Vlaanderen: op welke plekken kan je terecht?

24 november 2016 door Britt Marlier

coworking-1.jpg

Elke ondernemer heeft een inspirerende en professionele werkruimte nodig. Dat kan een eigen kantoor zijn of een kamer bij je thuis. Maar er zijn nog opties: zo kiezen steeds meer ondernemers voor gedeelde werkruimtes of coworkingspaces. Bewijs van de populariteit is hun wildgroei in steden. Op zoek naar zo’n plek in je buurt? Dit gratis e-book geeft een overzicht van de 25 interessantste spots in Vlaanderen.

Wat is coworking?

Coworking betekent dat je een werkruimte voor een aantal uren per week huurt en deelt met andere zelfstandige ondernemers. Zeker voor starters is het een aantrekkelijke formule, want coworking is:

  • betaalbaar - een eigen kantoor huren of kopen is relatief duur en zelden haalbaar bij de opstart van je zaak. Een coworkingplek is een goedkoper alternatief om klanten en leveranciers in een professioneel kader te verwelkomen. Bovendien zijn deze plekken uitgerust met alles wat je nodig hebt: vergaderzalen, een printer, een koffiezetapparaat, draadloos internet ...
  • leerrijk - op een coworkingspace ben je omringd door andere professionals bij wie je terecht kan met vragen of feedback. Gevolg van dat ‘cross-effect’ is dat er vaak interessante kruisbestuivingen ontstaan, die de creativiteit en productiviteit van beide partijen stimuleren.
  • flexibel - de meeste coworkingspaces werken met een maandabonnement dat je onbeperkt toegang geeft tot de werkplek (meestal zijn ze tot ’s avonds laat open). Je springt binnen wanneer en hoe vaak je wilt: elke maand, elke week, elke dag. Heb je een druk project in het vooruitzicht? Niemand houdt je tegen om het te coördineren vanuit je coworkingkantoor. Het enige wat je moet doen, is tijdig een vergaderzaal reserveren.

De spaces to be?

Door de vele voordelen is coworking aan een felle opmars bezig, ook in Vlaanderen. Vrijwel alle grote steden hebben vandaag een of meerdere kantoren voor freelancers en ondernemers, in allerlei soorten en maten: van klassieke kantoren en vergaderruimtes tot hippe koffiebars en werkkantines.

In dit gratis e-book nemen we 25 aantrekkelijke coworkingspaces, verspreid over Antwerpen, Brugge, Brussel, Genk, Gent, Hasselt, Leuven en Mechelen, onder de loep. Van elke plek verklappen we je de:

  • locatie;
  • doelgroep;
  • specialiteit(en);
  • kostprijs;
  • en openingsuren.

 

Britt Marlier

Geschreven door Britt Marlier

Britt Marlier werkt al 5 jaar als Conversation manager & Content marketeer bij Xerius. Britt gebruikt haar liefde voor content en social media om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de mooie kanten en de vele kansen van het ondernemerschap.

Coworking: waar kan je terecht?

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger