• Stoppen als zelfstandige

Stoppen als zelfstandige

Je gaat op pensioen, kiest voor een andere uitdaging of je bent genoodzaakt de boeken van je bedrijf toe te slaan. We vatten de belangrijkste info voor jou samen. En begeleiden je door het hele proces.

Stoppen of niet stoppen?

Vooraleer je de handdoek in de ring gooit is het nuttig om te kijken of er misschien geen andere uitweg is dan effectief te stoppen als zelfstandige. Een zijsprongetje maken kan daarbij bijvoorbeeld handig zijn.

Alles lezen
Welke stappen moet je in orde brengen?

Om te stoppen als zelfstandige moet je een aantal vaste stappen ondernemen, die afhankelijk zijn van je situatie. Daarvoor klop je aan bij Xerius.

Alles lezen
Hoe behoud je je sociale bescherming als je stopt als zelfstandige?

Je trekt de stekker eruit en wil toch je sociale rechten behouden? Deze oplossingen gooien jou een reddingsboei toe. En uiteraard reiken ook de experts van Xerius jou een helpende hand.

Alles lezen
Wat na je stopzetting?

Na de stopzetting komen er nog enkele paperassen jouw richting uit. Bereid je goed voor zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Alles lezen
Op pensioen

Misschien wil je niet per se de boeken toeslaan, maar heb je de leeftijd bereikt om op pensioen te gaan. Op welk bedrag je recht hebt en hoe je je pensioen aanvraagt ontdek je hier.

Alles lezen