Dag van de Ondernemer 2016: bij Xerius het hele jaar door

10 november 2016 door Britt Marlier

dag-van-de-ondernemer.jpg

Op 18 november vieren we naar jaarlijkse traditie de Dag van de Ondernemer. Een mooi eerbetoon aan mensen die dagelijks met lef en passie hun ultieme dromen najagen. Wij grijpen de gelegenheid graag aan om ook de ondernemer van morgen in de bloemetjes te zetten: beginnende zelfstandigen, bedrijvige bijberoepers maar ook iedereen die aan de vooravond van zijn opstart staat.

Voor het vierde jaar op rij brengt de Dag van de Ondernemer hulde aan deze Belgen:

  • 1.035.469 zelfstandigen (van wie 66% mannen en 34% vrouwen)
  • 20% van de werkende bevolking
  • 82.571 nieuwe starters in 2015 (een stijging van 1,81%)

Starters in de spotlights

Wie je daar gerust mag bijrekenen? De duizenden mensen die overwegen om de sprong te wagen, of die zich aan het klaarstomen zijn op het leven als zelfstandige. Is de goesting er, maar het overzicht nog niet? Deze infografiek met 10 concrete stappen biedt soelaas. Naast een duidelijk overzicht van wat je moet regelen als zelfstandige, geven we je ook tips om er als ondernemer in te vliegen.

  Download hier je gratis infographic en start meteen goed voorbereid aan je eigen zaak.

 

Laat ons ook de zelfstandigen in bijberoep niet vergeten. Vaak blijkt een bijverdienste of vrolijk uit de hand gelopen hobby de ideale opstap naar een eigen zaak. De cijfers spreken voor zich: jaarlijks zetten zo’n 10.000 zelfstandigen in bijberoep de stap naar hoofdberoep.

 

 

En last but definitely not least: lof voor de brede schare aan straffe student-ondernemers en beloftevolle starters zoals bijvoorbeeld Jessica, Bram en de zussen Feryn. Dat deze Belgische bollebozen – net als hun illustere voorgangers –  niet om een rake quote verlegen zitten, merk je hier.

Ondernemers in beeld

Niet alleen vandaag, maar eigenlijk het hele jaar door brengen we starters en ondernemers in beeld. En dat mag je letterlijk nemen: in deze filmpjes ontdek je hun inspirerende verhalen én bruikbare tips.

Tot slot: bedankt back-up!

Ondernemen doe je niet alleen. Daarom bedanken wij ook graag iedereen die ondernemers steunt of stimuleert. Aan alle boekhouders, accountants, startersorganisaties, incubators, accelerators, adviseurs, coaches of bloggers: deze Dag van de Ondernemer is ook een eerbetoon aan jullie broodnodige werk. Bedankt en proficiat!

 

Britt Marlier

Geschreven door Britt Marlier

Britt Marlier werkt al 5 jaar als Conversation manager & Content marketeer bij Xerius. Britt gebruikt haar liefde voor content en social media om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de mooie kanten en de vele kansen van het ondernemerschap.

Download nu: 10 stappen naar je eigen zaak

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger