Franchisenemer worden: voor ondernemers in spe, maar zonder idee

04 april 2016 door Danny De Pourcq

Franchisenemer_worden.png

Heel wat ondernemers in spe zijn koortsachtig op zoek naar het ultieme gat in de markt. Helaas groeien geniale ideeën niet aan de bomen. “Los een probleem op waar je zelf mee worstelt”, klinkt het goedbedoelde advies dan meestal. Maar dat vergt dan weer de juiste skills, nodige tijd en soms zelfs een hoop startkapitaal. Misschien is een franchiseformule wel iets voor jou?

Een franchise, wat is het?

Franchising is de formule waarbij een bedrijf (de franchisegever) het recht geeft aan een ondernemer (de franchisenemer) om een bestaande formule te gebruiken. Als franchisenemer mag je de merknaam gebruiken en krijg je van het ‘moederbedrijf’ alles wat je nodig hebt: pand en inboedel, IT-tools, marketingmaterialen enzovoort. In ruil sta je een deel van je inkomsten af aan de franchisegever.

Voorbeelden zat, ook bij ons: denk maar aan Spar, Tom&Co, Le Pain Quotidien of Dille & Kamille. Dat het concept in de lift zit, hoeft niet te verwonderen: aangezien zelfstandige ondernemers zélf hun loon maken, zijn ze meestal gemotiveerder dan loontrekkenden.

3 voordelen van franchising

 

1. Minder risico. Je hoeft zelf weinig geld in de zaak te pompen. En aangezien het merk al bestaat, hoef je minder aan de weg te timmeren om het concept te doen aanslaan bij je doelgroep.

2. Schaalvoordelen. Wie een zaak van nul opbouwt, buigt zich ook over strategie, marketing en prijszetting. Als franchisenemer kan je voor die aspecten op de nodige ondersteuning rekenen. Daardoor kan je je volop concentreren op een vlotte bedrijfsvoering.

3. Minder concurrentie. Je kan nog altijd een niche kiezen die je echt ligt, zonder daarom de moordende concurrentie met grote ketens aan te gaan.

Zijn er ook nadelen?

Oké, als franchisenemer zal de zaak misschien nooit echt aanvoelen als jouw kindje. Daarnaast heb je je ook te schikken naar de strategie, het aanbod en de huisstijl van het hoofdkantoor, of je het daar nu mee eens bent of niet. En als het een periode wat minder gaat met het merk, dan kan jouw omzet daar ook onder lijden.

Waar moet je nog op letten?

Vergeet niet dat je altijd een percent van je winst of omzet afstaat. Deze en andere afspraken vind je in het contract. Dat bevat al je rechten en plichten, en bepaalt onder meer hoe ‘ver’ je mag gaan om bijvoorbeeld zelf klantenacties te lanceren. Zo’n contract ga je meestal voor enkele jaren aan. Wees dus zeker van je stuk en laat het altijd door een specialist (jurist, notaris of boekhouder) nalezen!

Maar enkele zekerheden over ondernemen blijven overeind: ook als franchisenemer moet je goed omgaan met klanten – en met eventuele klachten! Soms krijg je ook de vrijheid om zelf een team te vormen. Dit e-book van SD Worx bevat tal van tips voor het aanwerven van personeel.

Hoe begin je eraan?

Dat kan op dezelfde manier als de klassieke jobhunt voor loontrekkenden: online en op jobsites vind je tal van vacatures voor franchisenemers. Kijk zeker eens op Franchising Belgium, waar je kan zoeken naar vacatures per sector. Ga ook naar (netwerk)events en opleidingen, want ook als franchisenemer zal je tal van aspecten van het ondernemerschap onder de knie moeten krijgen!

Tot slot: bepaal samen met een boekhouder welke vennootschapsvorm voor jou het interessantst is – en vergeet je vennootschap daarna niet in te schrijven!

 

Drie tips van een kersvers franchisenemer

Later in 2016 gaat in hartje Gent een nieuw franchisefiliaal van de Portugese koffieketen Nata Lisboa open. De Portugese Vlaming Gonçalo Branco zal de keet runnen. Zijn drie tips voor startende franchisenemers?

 

1. Geloof in het potentieel. “Je gaat een verbintenis aan op lange termijn. Je moet dus niet alleen geloven in het merk en het product, maar ook in het potentieel van jouw nieuwe zaak: ben je zeker dat je iets kan opbouwen in jouw actieterrein?”

2. Zoek hulp voor administratie. “Sowieso komt er een deel papierwerk bij kijken. Onderschat dit niet. Ikzelf vond veel online, zoals op deze blog, maar ook lokale initiatieven zijn nuttig. Zo kreeg ik veel steun van OOG Gent en de horecacoach.”

3. Onderhandel over je contract. “Sommige dingen beslis je samen met het hoofdkantoor. Maar je kan wel overleggen over wie het laatste woord heeft. Zo stond ik erop dat ik de eindkeuze zou hebben bij het kiezen van personeel.”

Danny De Pourcq

Geschreven door Danny De Pourcq

Danny De Pourcq werkt al 25 jaar als regioverantwoordelijke bij Xerius. Dankzij zijn dagelijks contact met boekhouders en ondernemers is Danny een expert in sociale bijdragen en de opstartformaliteiten van een zelfstandige.

infographic je rechten als zelfstandige

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger