Zelfstandige worden: een antwoord op al je vragen

Heb jij plannen om zelfstandige te worden? Fantastisch! Niets mooier dan je eigen zaak uit de grond stampen.

 

We laten je graag met een gerust hart van start gaan. Daarom vind je hier het antwoord op de belangrijkste vragen die jij je als starter moet stellen. Zo geraak je verder met Xerius.


Xerius, aangename kennismaking

Xerius bestaat uit zowel een Ondernemingsloket als een Sociaal Verzekeringsfonds.


Voor je verplichte wettelijke registratie als zelfstandige ben je welkom op het eerste adres. De experts van het Ondernemingsloket zorgen voor de aanvraag van je btw-nummer, om maar een voorbeeld te geven.


Als zelfstandige dien je ook aan te sluiten bij een Sociaal Verzekeringsfonds. In ruil voor je sociale bijdragen geniet je dan sociale bescherming, je hele loopbaan lang. Je krijgt een terugbetaling voor je ziektekosten, je ontvangt groeipakket voor je kroost, je sprokkelt een pensioen en je kan - als zelfstandige, jawel - een werkloosheidsvergoeding ontvangen.
Hoe maakt Xerius het verschil?

Niet in de taken die we uitvoeren, want die liggen wettelijk vast. Evenmin in de kosten van de dienstverlening, want ook die staan in steen gebeiteld. Neen, onze mensen maken het verschil met hun betrokkenheid en engagement.


Wij gaan twee stappen verder dan een klassiek ondernemingsloket en sociaal verzekeringsfonds, precies omdat je daar als starter zo’n nood aan hebt. We kijken niet één keer, maar tien keer na of alles klopt. We wachten niet af, maar nemen zelf contact met jou op. We kijken niet op de klok, maar blijven bereikbaar wanneer jij met een vraag zit.


Zo kan jij in alle vertrouwen starten als zelfstandige, net zoals 200.000 van jouw collega’s. Omdat je weet dat je kan rekenen op een sterke en betrokken partner.