Subsidie aanvragen voor je bedrijf

Plan jij een investering? Dan heb jij mogelijk recht op een subsidie. Xerius helpt je een weg te banen doorheen de subsidiejungle. Onze experts stellen voor jou een ijzersterk dossier samen, zodat je meer kans hebt op steun.

Wanneer heb jij recht op subsidies?

Elk bedrijf - van kleine, middelgrote tot grote ondernemingen - kan subsidies krijgen. Op alle niveaus – Europees, federaal, regionaal, gewestelijk, provinciaal en gemeentelijk – vallen er appels uit de kast. 


Natuurlijk moet je wel aan bepaalde voorwaarden voldoen:

  • Je hebt een onderneming: klein of groot, aangesloten bij Xerius of niet.
  • Je plant in de nabije toekomst een investering.
  • Andere voorwaarden hangen af van de subsidie die je aanvraagt. Daarover lees je hieronder meer.

Voor welke steunmaatregelen kom jij in aanmerking? De specialisten van Xerius zoeken het voor jou uit.

Gratis intakegesprek inboekenVoor welke subsidies kom jij in aanmerking?

Elke subsidie heeft hetzelfde doel: jou ondersteunen bij belangrijke fases of beslissingen voor je onderneming. Hieronder vind je een handig overzicht.


Vernieuwen en innoveren

Door een nieuw product of een nieuwe dienst op de markt te brengen? Of een milieubewuste productielijn in gebruik te gaan nemen? Of wil je kennis opbouwen waardoor je je bedrijf makkelijker laat inspelen op veranderingen? Vanaf dat je innoveert kan je rekenen op een subsidie.


Internationaliseren en grenzen oversteken

Je botst op de grenzen van je huidige afzetgebied? Dan is internationaliseren de boodschap. Prospectiereizen, beursbezoeken, zelfs het vertalen van je website wordt deels terugbetaald. Ontdek welke steun je kunt krijgen voor de internationalisering van je bedrijf.


Groeien met expertise

Staat jouw onderneming op een kantelmoment? Maar ontbreekt de nodige kennis om de gewenste groei te realiseren? Doe dan beroep op een strategisch profiel of extra personeel. De KMO-groeisubsidie geeft je de ademruimte om de vereiste kunde in huis te halen.


Veilig en milieuvriendelijk de baan op

Rij-assistentiesystemen, diefstalpreventie, het ergonomisch vormgeven van de bestuurdersplaats,… Allemaal investeringen waarvan je een deel kan terugverdienen via een subsidie voor een veiliger en ecologischer transport.


Je productieproces milieuvriendelijker maken

Planeetvriendelijk is niet altijd budgetvriendelijk. Reken daarom op de Ecologiepremie + om je project te ondersteunen. Investeringen waarvoor Moeder Natuur dank u zegt:

  • milieutechnologieën;
  • energiebesparende technologieën;
  • hernieuwbare energie.

Renoveren

Verbouw je een oud bedrijfspand naar een energievriendelijke inrichting? Plaats je isolatie, hoogrendementsglas, nieuwe verlichting, een zonneboiler of een warmtepomp? De overheid voorziet subsidies voor renovatiewerken zodat jij enkel een gat in de muur moet slaan en niet in je begroting.


Personeelszaken

Je voorziet bepaalde opleidingen voor je personeel? Je implementeert een telewerkbeleid in jouw bedrijf? Of je rekent op extra hulp en vindt deze in een groep die moeilijker aan een job geraakt? Van werkbaarheidscheques, over mentorkorting tot een Vlaamse ondersteuningspremie: ook voor personeelszaken kan je subsidies krijgen.
Waarom zou je je aanvraag via Xerius indienen?

  • De ervaring van onze experts. Onze specialisten zorgen ervoor dat je aanvraag staat als een huis. Zij rondden al vele aanvragen zoals de jouwe succesvol af. Je plukt dus de vruchten van de lessen die zij leerden uit honderden voorgaande dossiers.
  • Wij doen al het werk voor jou. Als jij A zegt, dan zorgt Xerius voor B tot Z. We onderzoeken op welke subsidies jij recht hebt – en vooral ook: of je kans maakt. Elke steunmaatregel pluizen we na, van het allerkleinste niveau (gemeentelijk) tot het allerhoogste echelon (Europa).
  • Ons uitgebreide netwerk. Je kan bij ons terecht voor alle subsidies voor ondernemers. Als de materie dat vereist – en wij de kennis niet in huis hebben - schakelen wij externe kennis in. Zo wordt je dossier nog sterker.Hoe verloopt je aanvraag via Xerius?

Iedere aanvraag is anders. Daarom praten we graag eerst even met je en starten elke aanvraag met een gratis intakegesprek. Zo kan jij je investering toelichten en wij beter inschatten hoeveel subsidiepotentieel er schuilgaat in jouw project.


Op basis van dit intakegesprek voorzien wij een offerte op maat.

Gratis intakegesprek inboeken

Hoeveel kost de aanvraag van een subsidie?

Je aanvraag bestaat uit drie delen. Laten we ze even overlopen.


Het gratis intakegesprek

Tijdens dit gesprek polsen we of je recht zou hebben op een subsidie. Dit kost niets. Nada. Noppes.


We trappen je aanvraag op gang

Besluiten we na ons eerste gesprek dat we voor jou een subsidie kunnen binnenhalen? Dan starten we je dossier op. Hiervoor rekenen we een opstartkost aan tussen de 100 en de 1.000 euro, afhankelijk van de grootte van je aanvraag. Een dossier op maat samenstellen en indienen kost immers tijd.


Wordt jouw aanvraag goedgekeurd?

Dan krijg jij uiteraard je welverdiende subsidie. Voor ons aandeel in dit succes vragen wij een klein deel van de subsidie die je krijgt. Hoeveel? Dat hangt af van het subsidiebedrag dat je krijgt. Slagen we er niet in je subsidie over de streep te trekken, dan betaal je enkel de opstartkost. Je ziet, je neemt weinig risico wanneer je op ons rekent voor je subsidiedossier.Boek een gratis intakegesprek met een subsidiecoach


Laat ons weten waarin je investeert

Persoonlijke gegevens