Tools voor zelfstandigen

Als zelfstandige ben je constant in beweging. Op zoek naar manieren om het nog beter te doen. Niet alleen voor je zaak, ook voor jezelf. De tools en simulaties hieronder helpen je in de goede richting.

My Xerius

My Xerius is jouw online portaal als zelfstandige. Je vindt er je kwartaalafrekeningen en fiscale attesten. Je kan er je loopbaanattest aanmaken of een afbetalingsplan aanvragen. Neem zelf maar eens een kijkje.

Ga naar My Xerius
Mijn Dossier

Deze zetten we eigenlijk niet meer zo graag in de kijker. Zijn jongere broertje, My Xerius, neemt weldra de fakkel volledig over. Maar merk je dat er in My Xerius een functie ontbreekt waar je in Mijn Dossier wel nog op kon rekenen? Dan kan je via deze weg nog inloggen op de oude toepassing.

Ga naar Mijn Dossier
Simulatie sociale bijdragen

Als zelfstandige betaal je elk kwartaal sociale bijdragen. Met deze simulatie bereken je welke invloed een wijziging in je inkomen heeft op je sociale bijdragen.

Sociale bijdragen simuleren
Sociale bijdragen wijzigen

Komen je sociale bijdragen niet meer overeen met je inkomen? Dan is het tijd om ze aan te passen. Dat doe je op een veilige manier via My Xerius.

Bijdragen wijzigen 
Pensioenbuddy

Deze tool geeft je inzicht in de juiste aanpak voor een comfortabel pensioen als zelfstandige.

Start je advies
Simulatie VAPZ

Als zelfstandige extra pensioen opbouwen via een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen? Dat is slim en voordelig. Bereken hoeveel een VAPZ jou kan opbrengen. En welke formule het beste bij jouw situatie past.

Simulatie maken