Vraag je LEI-code aan voor transacties op de beurs

Voert je onderneming of vereniging transacties uit op de beurs? Dan moet je een zogenaamde Legal Entity Identifier vermelden. Xerius zorgt voor de aanvraag van deze LEI-code en herinnert jou aan de jaarlijkse hernieuwing.

Zonder LEI kan je bedrijf niet kopen of verkopen op de beurs

Na de financiële crisis voerde Europa maatregelen in om nieuwe uitschuivers te voorkomen. Zo moeten bedrijven die aandelen, obligaties, staatsbons en andere financiële producten verhandelen op de beurs een uniek identificatienummer hebben: de “Legal Entity Identifier” of LEI-code. Met dit nummer kunnen transacties makkelijker worden gevolgd, en verhoogt de transparantie op de markt. En hoe transparanter, hoe kleiner de risico’s.


Je LEI-code is 365 dagen geldig, en moet dus elk jaar worden vernieuwd.

Hoe kom je aan een LEI-code?

Via Xerius! Xerius is een erkend registratiekantoor (van WM Datenservice). Daarom kunnen wij jou makkelijk aan een LEI-code helpen. Een dag na je aanvraag heb je deze al op zak, en is je bedrijf welkom op de beurs. Bovendien herinneren wij jou ook aan de jaarlijkse hernieuwing van je LEI-code, zodat je op een dag niet voor gesloten beursdeuren staat. Een verlenging kan een fluitje van een cent zijn.

LEI-code aanvragen

Wens je meer informatie? Aarzel niet en bel naar 03/221 09 69 of stuur een e-mail naar lei@xerius.be


Wat kan Xerius voor mij doen als ik al een LEI-code heb?

Heb je al een LEI-code, dan merkte jij aan den lijve welke poespas komt kijken bij het aanvragen ervan. Bij de jaarlijkse verlenging krijg je van hetzelfde laken een pak.


Laat daarom alle administratie aan ons over. Transfereer je LEI-code naar Xerius door een mailtje te sturen naar lei@xerius.be. Dan moet jij geen tijd en werk meer stoppen in je LEI-code. Xerius zorgt voor alles.


Xerius regelt de aanvraag voor jouNieuwe LEI-code aanvragen


€89 exclusief btw 

LEI-code aanvragen

Een bestaande LEI-code hernieuwen of verlengen


€59 exclusief btw

LEI-code hernieuwen