Starten als SMART-consultant

Om als SMART-consultant te werken moet je een eenmanszaak opstarten. Hiervoor moet je een ondernemingsnummer aanvragen. Dat ondernemingsnummer moet ingeschreven worden in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) en bij de btw-administratie geactiveerd worden.
Via Xerius regel je al deze administratieve verplichtingen in één keer!

 

Voor je verdergaat

Neem volgende gegevens alvast bij de hand:

  • identiteitskaart voor je rijksregisternummer
  • betaalkaart voor de online betaling


Belangrijke informatie

Je wordt standaard in de KBO ingeschreven als SMART-consultant. Contacteer ons als je naast deze activiteiten nog andere activiteiten gaat uitoefenen.
Voor SMART-consultants activeren wij het btw-nummer standaard met een vermoedelijke jaaromzet van maximaal 25.000 euro, en onder het btw-vrijstellingsregime. Dit betekent dat je geen btw betaalt en geen aangiften moet doen, maar ook dat je geen btw kunt aftrekken. Contacteer ons als je een ander omzetcijfer of btw-regime verkiest.

 


Sociaal verzekeringsfonds

Je activiteiten als SMART-consultant zijn zelfstandige activiteiten. Je moet daarom ook aansluiten bij een sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen en betaalt per kwartaal sociale bijdragen. Hoeveel sociale bijdragen je betaalt, hangt af van het statuut waarin je moet aansluiten. Meer informatie over je rechten en plichten als zelfstandige vind je op onze website.


Schrijf je snel en makkelijk in

Neem je de online snelweg via Xerius, dan is je onderneming vaak al binnen de week ingeschreven. Zo kan je meteen aan de slag.

 

105,50 euro

vrijgesteld van btw

  • inschrijving kruispuntbank van ondernemingen
  • je ondernemingsnummer wordt gratis geactiveerd als btw-nummer

 

 
 
Online opstarten als SMART-consultant