My Xerius: jouw online portaal

8.800 meldingen over frauduleuze mails krijgt het cyber security center van de Belgische overheid dagelijks binnen. En ieder jaar zijn duizenden Belgen het slachtoffer van frauduleuze e-mails. Bij Xerius zochten en vonden we een oplossing om op een veilige manier met jou te communiceren: maak kennis met My Xerius.

My Xerius: een veilige plek voor de documenten over jouw aansluiting als zelfstandige

In My Xerius verzamelen we alle documenten over jouw sociaal statuut als zelfstandige. Aftrappen doen we met je kwartaalafrekening. Verder kan je ook je sociale bijdragen wijzigen via het platform.


In de loop van de volgende kwartalen breiden we dit uit aan de hand van jouw noden als zelfstandige. Daarover later meer.


Wat betekent My Xerius voor jou? In één woord: geruststelling. Enkel jij hebt toegang tot jouw platform en kan je documenten bekijken. Bovendien ben je zeker dat wat je in My Xerius ziet ook effectief van Xerius afkomstig is.


En dat we dankzij deze nieuw manier van communiceren ook minder papier verspillen, is alleen maar handig meegenomen, toch?

Jezelf registreren? Dat doe je zo

Om te garanderen dat enkel jij toegang hebt tot jouw persoonlijke info, registreer je je eerst. Geen zorgen, dat lukt je in minder dan een minuut.


Je hebt drie opties om je te registreren:

  1. Via de applicatie itsme,
  2. via je e-ID en een kaartlezer,
  3. of via je Xerius unieke code.
Aan de slag met My Xerius

Eenmaal geregistreerd, kan je altijd aanmelden op My Xerius via e-ID of itsme. Of via je gebruikersnaam en zelfgekozen paswoord.

Geen e-ID of itsme? Gebruik je Xerius unieke code

Heb je je unieke code niet meer? Hier vraag je deze eenvoudig aan. Je krijgt de code dan over ongeveer een week via de post op je domicilie-adres. Xerius unieke code aanvragen

Het laatste nieuws voor jou als zelfstandige

Je bent gewoon dat we jou het laatste nieuws meesturen als bijlage bij je kwartaalafrekening. Ook in My Xerius zullen we je op de hoogte houden. De meest recente nieuwsbrief lees je alvast hier.

Wat verwacht jij van My Xerius?

My Xerius staat nog in de kinderschoenen. In de loop van de volgende kwartalen breiden we het platform verder uit. Zo komt je loopbaanattest erin te staan en ontwikkelen we een systeem voor meldingen zodat je in één oogopslag ziet of er nieuws voor je is.


Maar er is nog ruimte om toepassingen toe te voegen. En wij kunnen daar wel een idee over hebben, maar uiteindelijk ben jij wel de gebruiker. Daarom weten we graag welke ontwikkeling, toepassing of eigenschap we aan het platform kunnen toevoegen die jou echt zou voorthelpen. 

Laat het ons weten via deze survey

Voorlopig kan je ook nog terecht in de toepassing Mijn Dossier

Zolang My Xerius nog niet alle toepassingen aanbiedt die je in Mijn Dossier vindt, kan je overigens nog altijd in Mijn Dossier terecht.